PST fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .PST kiterjesztésű fájl egy Outlook Personal Information Store fájl, amely a Microsoft Outlook és / vagy a Microsoft Exchange szolgáltatásban használt személyes adatokat tárolja. Tartalmazhatnak üzeneteket, névjegyeket, mellékleteket, címeket és egyebeket.

Az Outlook Personal Information Store fájlok fájlméretkorlátja 2 GB, amely után az e-mail program teljesítményt érhet el. A PST fájlt kicsinyítheti a Túlméretes PST helyreállító eszközzel (más néven PST2GB). 2 GB-nál kevesebbet vág le, és új, megfelelő méretű PST fájlt készít.

Az Outlook Offline Folder (.OST) fájlok hasonlóak a PST-khez, azzal a különbséggel, hogy nagyobb fájlméretet támogatnak, és gyorsítótárként használják az MS Outlook Cached Exchange Mode szolgáltatásához.


Hogyan nyitható meg a PST fájlok

A PST fájlokat leggyakrabban egy olyan e-mail programban nyitják meg, amely felhasználhatja az adatokat, például a Microsoft Outlook (erről alább olvashat bővebben) vagy a Microsoft Exchange Server. A Microsoft Outlook Express képes importálni PST fájlokat is, de nem menti az adatokat egy PST fájlba, mint az Outlook.

A PST fájlok Mac Entourage alkalmazásban történő megnyitásához használja a Microsoft PST Import eszközét az Entourage programhoz.

A PST Viewer Pro használatával megnyithat egy PST fájlt Microsoft e-mail program nélkül. Mivel ez nem tényleges e-mail kliens, csak e-mailek keresésére és megnyitására, illetve az üzenetek konvertálására és kivonására használható a PST fájlból.

Az Email Open View Pro egy másik teljes értékű eszköz, amely képes megnyitni a PST fájlokat. Támogatja a PST fájl feltárását még a számítógépen található e-mail kliens nélkül is, így az üzeneteket más formátumban is exportálhatja, például EML / EMLX, MSG vagy MHT. Csak e-maileket vagy a mellékleteket képes kibontani, valamint HTML-indexet készíthet az összes üzenetből.

Ha sérült PST fájlja van, vagy egy fájl nem nyílik meg, próbálkozzon a Remo Repair Outlook (PST) programmal.

Véletlenül törölte vagy törölte a PST fájlt egy formátum során? Próbáljon meg egy ingyenes adat-helyreállító eszközzel keresni. A régebbi Outlook PST fájlok egyike azoknak az igazán fontos fájloknak, amelyekről könnyen el lehet felejteni biztonsági másolatot készíteni.


Hogyan lehet átalakítani a PST fájlt

Az eredeti formátumú PST fájlok .PST fájlkiterjesztéssel nem kompatibilisek a programok sokféle változatával. Mindazonáltal végezhet kibontást vagy konvertálást, hogy a beágyazott e-mailek működjenek más programokban.

Például a PST-fájl Gmailben vagy telefonon történő letöltésének legjobb módja, ha ugyanazt az e-mail fiókot (a Gmail-fiókot vagy a telefonon használt fiókot) állítja be a számítógépén, majd importálja a PST-fájlt úgy, hogy a kettő egyesült. Ezután, amikor szinkronizálja az e-mail klienst az e-mail szerverrel, az e-maileket el lehet küldeni a Gmailbe, az Outlookba, a Yahoo-ba vagy bármely más e-mail szolgáltatásba, amelyet az asztali klienssel használt.

A fent említett Email Open View Pro eszköz egy másik módja a PST-adatok "konvertálásának" más formátumokra (minden e-mailt egyszerre vagy csak meghatározottakat konvertálhat). Menthet egy vagy több e-mailt a PST fájlból PDF-be vagy számos képformátumba.

A Stellar PST to MBOX Converter for Mac egy olyan program, amely képes átalakítani a PST fájlt MBOX fájlokká (E-Mail Mailbox formátum), így az Apple Mail alkalmazással használható.


A PST fájl biztonsági másolata és másolása

A PST fájlt bárhová áthelyezheti, és akár biztonsági másolatot is készíthet a PST fájlról arra az esetre, ha a jelenlegi fájlját törlik vagy megsérülne. Először azonban meg kell találnia a PST fájl tárolási helyét, amelyet a Fiókbeállítások képernyőn láthat.

Az eljutás kissé eltér az MS Outlook verziójától függően, de a következőképpen teheti meg a legújabb verziókat:

  1. Nyisd ki filé > Info > fiók beállításai > fiók beállításai.

  2. Ban,-ben Adatfájlok lapon válassza ki a lehetőséget Outlook adatfájl.

  3. Válasszon Nyissa meg a fájl helyét.

  4. Győződjön meg arról, hogy az Outlook bezárult, majd bárhová másolhatja a PST fájlt.

Egy másik lehetőség az Outlook beépített exportálási funkciójának használata a PST fájl mentésére a merevlemezre, a flash meghajtóra vagy más helyre. Használja a filé > Open & Export > Import / Export > Exportálás fájlba > Outlook adatfájl (.pst) lehetőség arra.


PST fájlok hozzáadása az Outlook programhoz

Könnyen visszaállíthat egy PST fájlt az Outlook programban, vagy hozzáadhat egy további PST fájlt, így válthat az adatfájlok között, hogy más e-maileket olvashasson, vagy másoljon üzeneteket egy másik e-mail fiókba.

Térjen vissza a fenti 2. lépésre, de válassza hozzáad hogy PST fájlt adjon másik adatfájlként. Ha azt szeretné, hogy az egyik (vagy egy másik) legyen az Outlook alapértelmezett adatfájlja, válassza ki a kívánt fájlt, és válassza ki Beállítás alapértelmezettként.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A .PST fájlkiterjesztés meglepően hasonlít számos más fájlkiterjesztésre, annak ellenére, hogy nem kapcsolódnak egymáshoz, és nem nyithatók meg ugyanazokkal a programokkal, mint a fentiek.

Például PSD, PSF és PSB fájlokat használnak az Adobe Photoshop alkalmazással, de kettő ugyanazon betűből áll, mint a PST fájlok.

Néhány további példa: PS (PostScript), PSV (PlayStation 2 Save), PSW (Windows jelszó-visszaállító lemez, Password Depot 3-5 vagy Pocket Word dokumentum), PS2 (Microsoft Search Catalog Index vagy PCSX2 memóriakártya) és PTS (Pro Tools Session) fájlokat.