Elfelejtettem a Windows 8 jelszavamat! Milyen lehetőségeim vannak?

Először az első dolgokat: ne zavarban legyen, hogy elfelejtette a Windows 8 jelszavát. Újra és újra azt mondják nekünk, hogy készítsen hosszabb és bonyolultabb jelszavakat az adataink biztonságának megőrzése érdekében, ami egyre nehezebb megjegyezni őket. Kit próbálunk itt kint tartani? Ezeknek a tippeknek a nagy része pontosan ugyanúgy működik a Windows 10 esetében, néhány a Windows összes verzióján működik, és néhány az elfelejtett jelszóra is érvényes.

Még akkor is, ha a Windows 8 jelszavát nem volt olyan nehéz megjegyezni - ember vagy. A dolgokat mindenki elfelejti időnként, még a fontos dolgokat is!


Elfelejtettem a Windows 8 jelszavamat! Milyen lehetőségeim vannak?

Web / Nusha Ashjaee

Szerencsére számos módja van a visszatérésnek, ha elfelejtette a Windows 8 jelszavát. Mindezt alább részletezzük.

Ezen ötletek némelyike ​​csak akkor érvényes, ha helyi fiókkal jelentkezik be a Windows 8 rendszerbe (hagyományos felhasználónévvel jelentkezik be). Némelyik csak akkor működik, ha Microsoft-fiókot használ (e-mail címmel jelentkezik be), mások pedig mindkettőhöz. Minden alkalommal értesítjük. Mindezek az elképzelések azonban egyformán vonatkoznak a Windows 8 vagy Windows 8.1 esetleges kiadásaira.


Tegyen képzett találgatásokat a Windows 8 jelszavával

Mielőtt erre megfordítanád a szemed, adj egy lövést. Komolyan próbáld ki ezt, ha csak azért is, hogy humorizálj minket. A találgatás valószínűleg az első dolog, amit tett, miután rájött, hogy elfelejtette a Windows 8 jelszavát, de tanult találgatások voltak, vagy csak néhány csalódott próbálkozás?

Igen, számos pofátlan módon lehet feltörni magát a Windows 8 rendszerbe, de mielőtt ennyi időt és energiát töltene velük, adjon képzett találgatásoknak egy nagyon jó utolsó felvételt.

Figyelembe véve, hogy az egyszerű és összetett, jól kidolgozott jelszavakat általában azok a dolgok inspirálják, amelyek életünkben a legismertebbek, gondolja át, hogy a Windows 8 jelszavának köze lehet-e ehhez:

  • Házastársa, párja, barátja vagy gyermeke születésnapja
  • A kereszt-, a közép- vagy a vezetékneved egyik aspektusa
  • Kedvenc számkészlet
  • Kedves emlék a gyermekkorból
  • Kedvenc étel vagy tevékenység
  • A telefonszám, amelyre gyerekkorában emlékszik
  • Ahol dolgozik vagy lakik
  • A kedvenceid
  • ... Vagy talán a fentiek valamilyen kombinációja

Ez csak néhány ötlet arról, hogyan lehet sikeresen kitalálni saját jelszavát.


Állítsa vissza online a Microsoft-fiók jelszavát

A számítógép első vásárlásakor vagy a Windows 8 telepítésekor adott lehetőség az volt, hogy regisztráljon egy Microsoft-fiókot, vagy bejelentkezzen a meglévő Microsoft-fiókjával. Ennek egyik óriási előnye, hogy menekülési tervet ad, ha valaha elfelejti a Windows 8 jelszavát: Visszaállíthatja a Microsoft-fiók jelszavát.

Nyissa meg a account.live.com/password/reset webhelyet, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Csak akkor állíthat vissza online egy elfelejtett Windows 8 jelszót, ha Microsoft-fiókot használ. Ha helyi fiókot használ, akkor a jelszavát nem tárolja a Microsoft online tárhelyen, ezért a felhasználó nem állíthatja vissza.


Használja azt a Windows 8 jelszó-visszaállító lemezt, amelyet készített

A Windows 8 jelszó-visszaállító lemez pontosan olyan, amilyennek hangzik - ez egy hajlékonylemez vagy flash meghajtó, amellyel visszaállíthatja a Windows 8 jelszavát, ha elfelejtette. Ha van, akkor itt az ideje, hogy megtalálja és felhasználja!

Sajnos, ha van egy kis bitje, akkor valószínűleg továbblép a következő ötletre. A jelszó-visszaállító lemez az Ön konkrét Windows 8-fiókjához van kötve, ami azt jelenti, hogy azt a Windows-on belül kell létrehozni, még akkor, amikor valóban ismerte a jelszavát. Más szóval, ha még nem rendelkezik Windows 8 jelszó-visszaállító lemezzel, akkor lejárt az esélye annak létrehozására.

Miután visszatér az alábbi ötletek egyikével a Windows 8 rendszerbe, kérjük, hozzon létre egy Windows 8 jelszó-visszaállító lemezt, hogy elkerülhesse ezeket a problémákat, ha legközelebb elfelejtette jelszavát.

A jelszó-visszaállító lemez létrehozása és így használata csak akkor lehetséges, ha helyi fiókkal jelentkezik be a Windows 8 rendszerbe.


Kérjen meg egy másik felhasználót, hogy változtassa meg a Windows 8 jelszavát

Ha egynél több személy használja a számítógépet, és ezek közül legalább egy személy rendszergazdaként van konfigurálva, az a személy a jelszavával bejelentkezhet, és megváltoztathatja a jelszót a Vezérlőpult Felhasználói fiókok kisalkalmazásában.

A rendszergazdát a számítógépén csak akkor módosíthatja az elfelejtett Windows 8 jelszó, ha a fiókja helyi fiók. A másik rendszergazdai felhasználó rendelkezhet Microsoft-fiókkal vagy helyi fiókkal, de a jelszavának ilyen módon történő megváltoztatásához a fiókjának helyi fióknak kell lennie.

Ezzel a feltöréssel visszaállíthatja a Windows 8 jelszavát

Lehet, hogy a "hack" szó kissé nyomja, de van egy ingyenes és viszonylag egyszerű eljárás, amelyet követhet, amely lehetővé teszi a Windows 8 jelszó visszaállítását, ha elfelejtette. Ezzel a feltöréssel visszaállíthatja a Windows 8 jelszavát közvetlenül a Windows bejelentkezési képernyőről, jelszó-visszaállító lemez vagy flash meghajtó nélkül, és harmadik féltől származó szoftver nélkül.

Használnia kell a Parancssorot, és meg kell tennie néhány dolgot, amelyet még soha nem tett meg, de alaposan kövesse az utasításokat, és rendben lesz.

Ez a feltörés csak akkor fog működni, ha helyi fiókkal jelentkezik be a Windows 8 rendszerbe. Számos más webhely minden esetben javasolja ezt a folyamatot a Windows 8 rendszerhez, de ez nem fogja sikeresen alaphelyzetbe állítani a Windows 8 jelszavát, ha Microsoft-fiókot használ a bejelentkezéshez.

Alaphelyzetbe állíthatja vagy helyreállíthatja a Windows jelszavát ezen eszközök egyikével

Ha bármilyen okból kifolyólag a fenti szinte mindig működő ötletek nem voltak sikeresek az Ön számára, itt az ideje áttérni a számítógépre történő hackelés néhány "hagyományos" eszközére.

Számos szoftveralapú hacker eszköz, úgynevezett Windows jelszó-helyreállító program, érhető el különböző vállalatoktól és szoftverfejlesztőktől. Attól függően, hogy melyik programot választja, valójában megtalálja és megmutatja az elfelejtett Windows-jelszót, vagy egyszerűen visszaállíthatja, lehetővé téve a jelszó nélküli bejelentkezést.

Számos jelszó-helyreállítási és visszaállítási eszközről beszélünk a fent hivatkozott programok listájában. A jelszó-helyreállító programok többnyire a helyi és a Microsoft-fiók jelszavaihoz egyaránt működnek. A jelszó-visszaállító eszközök csak akkor állítják vissza az elfelejtett Windows 8 jelszót, ha helyi fiókkal jelentkezik be.

Állítsa alaphelyzetbe a számítógépét

A PC alaphelyzetbe állítása a Windows 8 rendszerben nagyon különbözik a jelszó visszaállításától. Ez a folyamat eltávolítja az összes telepített programot, alkalmazást, és még az összes mentett adatot is.

Más szavakkal, újra be kell jelentkeznie a Windows rendszerbe, mert a számítógép visszaáll az eredeti konfigurációjára, ugyanúgy, mint akkor, amikor megvásárolta vagy először telepítette a Windows rendszert.

A PC alaphelyzetbe állításának befejezéséhez nyissa meg az Advanced Startup Options lehetőséget, majd válassza a lehetőséget ElhárításaÁllítsa alaphelyzetbe a számítógépét.

A PC frissítése opció nem segít a jelszóval kapcsolatos problémákban.

A folyamat teljes körű áttekintéséhez olvassa el cikkünket: A számítógép visszaállítása a Windows 8 rendszerben.

Ez nyilvánvalóan nem nagyszerű módja annak, hogy túllépjen egy elfelejtett Windows 8 jelszón, de ha minden más nem sikerül, ez szinte biztosan működik. Lehetősége van új helyi vagy Microsoft-fiók létrehozására. Ha véletlenül van egy második Microsoft-fiókja, amelyhez tudja a jelszavát, akkor lehetősége lesz ezzel bejelentkezni.

Nagyon ritka esetekben, amikor elfelejtette a Windows 8 jelszavát, és a PC visszaállítása valamilyen oknál fogva nem működik, választhatja a Windows 8 telepítésének tisztítását, amennyiben rendelkezésre áll Windows 8 telepítőlemez vagy flash meghajtó . A Windows 8 tiszta telepítése ugyanúgy jár el, mint a PC alaphelyzetbe állítása.