Hol vannak a letöltések az iPad-en?

Az iPadek népszerű, praktikus és hatékony számítástechnikai eszközök. Az iPad képes tárolni az összes kedvenc alkalmazást és fájlt, megkönnyítve ezzel a fontos dokumentumokhoz való hozzáférést, bárhol is legyen a világon. De a letöltött fájlok megkeresése és kezelése zavaros és nem egyértelmű. Íme néhány tipp az iPad letöltéskezeléséhez.

A cikk utasításai az iOS 11 vagy újabb rendszert futtató iPadekre vonatkoznak. 


Hol vannak a letöltések az iPad-en?

Az iOS használata bármely Apple eszközön általában egyszerű folyamat, de a fájlok kezelésével ez nem így van. A PC-ketől és a Mac-ektől eltérően az iPad-nek nincs kijelölt Letöltések mappája, ahova az összes letöltött fájl azonnal kerül. És az iOS fájlrendszert nem olyan egyszerű böngészni, mint egy Android fájlrendszert.

A letöltött fájl helye nagymértékben függ attól az alkalmazástól, amelyben a fájl elérésekor tartózkodik, bár a dolgok kissé könnyebbé váltak a Files alkalmazás iOS 11-es bevezetésével. 


Válassza ki a fájl mentési helyét

Mentse el a fájlokat olyan helyre, amelyet újra könnyen megtalál. Bár számos lehetősége van, a következőképpen mentheti a fájlokat a gyakran használt alkalmazásokból.

Fájl mentése a levelekből

Gyakran el akarja menteni a mellékelt e-mail mellékleteket. Így választhatja ki, hová kerül a fájl. 

  1. Nyissa meg a megfelelő e-mailt.

  2. Érintse meg a Attachment ikon.

  3. Érintse Opciók a képernyő jobb felső sarkában.

  4. Válassza ki a fájl küldésének helyét. A fájltól függően általában megérintheti Kép mentése képekhez, Másolás az iBooks alkalmazásba PDF-fájlokhoz, vagy Mentés fájlba hogy elmentse a Fájlok alkalmazásba általános használatra.

    Érintse meg a Több ikonra további lehetőségek kereséséhez. 

  5. Ha megérinti Mentés fájlba, válassza a fájl mentését az iCloud Drive-ra vagy közvetlenül az iPad-re, majd érintse meg a elemet hozzáad.

    Ha más iOS vagy Mac eszközről szeretne hozzáférni a fájlhoz, érintse meg a elemet iCloud meghajtó

  6. Sikeresen elmentette a fájlt a kiválasztott helyre.

Fájl mentése a Safariból

Így menthet egy fájlt az alapértelmezett böngészőből, a Safari-ból. 

  1. Nyissa meg a fájlt a Safari böngészőben.

  2. Érintse Opciók.

  3. Válassza ki, hova mentse. 

    Előfordulhat, hogy jobbra kell görgetnie, hogy további opciókat találjon, például Mentés fájlba, attól függően, hogy hány alkalmazás érhető el a fájl használatához. 

Kép mentése a Safariból

A kép mentése egyszerű folyamat.

  1. Nyissa meg a képet a Safari böngészőben.

  2. Tartsa az ujját a képnél, majd engedje el egy-két pillanat múlva a párbeszédpanel megjelenítéséhez.

  3. Érintse Kép mentése hogy a képet elmentse a Fotók mappába.


Hogyan lehet letöltéseket találni iPad-jén

Ha letöltött egy fájlt, és nem biztos benne, hogy merre ment, ellenőrizze a valószínű helyeket.

képek

Ha letöltött képfájlt keres, szinte biztosan a Fotók alkalmazásban tárolja. 

PDF

Ha megérinti Másolás az iBooks alkalmazásba, PDF fájlokat küldenek vagy másolnak az iBooks alkalmazásba, így könnyedén böngészhet a fájlokban, akárcsak egy könyv vagy kézikönyv. 

Egyéb fájlok

Minden más fájl valószínűleg a Files alkalmazásba került. Ez az alkalmazás egyesíti az összes fájlt az iCloud-on, így a Mac vagy más iOS-eszközökről is tartalmazhat dokumentumokat. 

Ha harmadik féltől származó alkalmazások, például a Google Drive vagy a Dropbox telepítve vannak az iPad készülékére, azok megjelennek az Megosztás menüt, amikor fájlt ment. Ne felejtse el megnézni, ha nem Apple-alapú megoldást szeretne használni a fájlok tárolásához.