Mi az a Google Fotók, és érdemes használni?

A Google Fotók sokkal több, mint egy egyszerű fotótár; több eszközről készít biztonsági másolatot a fényképeiről, rendelkezik automatikus szervezési funkciókkal és intelligens kereső eszközzel. Könnyedén megoszthatja az albumokat és képeket másokkal, és lehetővé teheti a megosztott elemek kommentálását. Első pillantásra úgy tűnhet, mintha csak egy másik Galéria-alkalmazás lenne, de több közös vonása van a Google Drive-val. Az alkalmazás elérhető Android, iOS és asztali számítógépekhez.

A Google Fotók helyettesítik a Google + Fotókat és a Picasát is.


Személyek, helyek és dolgok keresése

Az egyik legismertebb szolgáltatás a keresés. A Google Fotók a hely, az arcfelismerés és a kép típusa - például szelfi, képernyőkép és videó - alapján automatikusan címkéket rendel a fotóihoz, majd mappákat hoz létre mindegyikhez. Még az állatokat és a tárgyakat is osztályozza.

Tapasztalataink szerint ez a funkció eleinte sikertelen volt (az embereket autókra és hasonlókra tévesztik), de annál okosabb lesz, minél többet használja.

A geolokációt az alkalmazás beállításaiban tilthatja le.

Bármely keresési kifejezést használhat egy adott fénykép megkeresésére, például a helyszínre, a tárgyra vagy az évszakra. Tesztjeink során ez a szolgáltatás pontos volt, pontos eredményeket jelenítve meg egy nashville-i kirándulás pillanatfelvételeiről. Az arcfelismerés segítségével a Google Fotók csoportosítja ugyanazon személy képeit, hogy könnyedén megtalálhassa őket. Címkézheti a fényképeket a személy nevével vagy becenevével, hogy gyorsan előhúzhassa a képeket. Ezt a funkciót "Hasonló arcok csoportosítása" -nak hívják, és a beállításokban be- vagy kikapcsolhatja. Tesztjeink során lenyűgözött e szolgáltatás pontossága.  


Ossza meg fotóit könnyedén

A Galéria alkalmazáshoz hasonlóan a Google Fotók fotóit megoszthatja más alkalmazásokkal, például a közösségi médiával vagy az üzenetekkel, de létrehozhat egy egyedi linket is, amellyel megoszthat egy képet egy barátjával, ahogy a Flickr-rel és hasonlókkal is. Létrehozhat megosztott albumokat is, amelyekhez mások is hozzáadhatnak fényképeket, ami hasznos esküvő vagy más különleges esemény esetén. Minden albumnál engedélyezheti az emberek számára, hogy csak megtekinthessenek, fotókat adhassanak hozzá és kommentelhessék őket; bármikor megváltoztathatja az engedélyeket. A címzetteknek sem kell Google Photos-fiókkal rendelkezniük, ami hasznos.


Élő albumok

A fotók egyesével történő megosztása unalmas lehet, és az élő albumok megoldják ezt. Válassza ki a megosztani kívánt fotótémákat (csecsemők, háziállatok stb.), Majd kivel szeretné megosztani őket, és a Google automatikusan hozzáadja a releváns fotókat az élő albumhoz; nem kell semmit tennie.

Az Élő albumok kapcsolatba léphetnek a 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező intelligens otthoni vezérlővel, a Google Home Hubal is.

A Google Home Hub digitális képkeretként működik, és automatikusan feltölti az élő albumok fényképeit. Hangközpontokkal is használhat hangutasításokat, például: „Hé, Google, mutasd meg a képeimet Nashville-ből”.


Google Fotók és Chromecast

A Google Fotókat a televízióján is megjelenítheti a Chromecast segítségével.

  1. Csatlakoztassa a hardverkulcsot a tévéhez.

  2. Csatlakoztassa a Chromecastot ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, mint az okostelefon, táblagép vagy laptop.

  3. Csatlakoztassa a Chromecastot ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, mint az okostelefon, táblagép vagy laptop.

  4. Nyissa meg eszközén a Google Fotókat.

  5. Koppintson a Cast elemre, és válassza ki a Chromecastot.

  6. Nyisson meg egy képet vagy videót a Google Fotókból a TV-n való megjelenítéshez.

  7. Megállítás: koppintson a ikonra Öntvény > Húzza ki.


Beépített szerkesztőeszközök

A Google Fotók szerkesztési funkciói előkelő helyet foglalnak el, képesek kivágni, elforgatni, beállítani a színt, az expozíciót és a megvilágítást, valamint hozzáadni az Instagram-szerű szűrőket.

Megváltoztathatja a dátumot és az időbélyeget is. Több fényképet is kiválaszthat, és animációvá vagy filmvé alakíthatja őket.

Felhőtárolás és biztonsági mentés

Végül a Google Fotók segítségével biztonsági másolatot készíthet az összes fotóról és videóról a felhőbe, majd más eszközökről is elérheti őket, beleértve az asztali számítógépet és a táblagépet is. Ha aggódik a túl sok adat felhasználása miatt, beállíthatja, hogy a biztonsági másolatok csak Wi-Fi-n keresztül történjenek. Választhat biztonsági másolatot az eredeti tömörítetlen vagy tömörített verziókról. A kiváló minőség korlátlan tárhelyet biztosít, míg az eredeti a Google-fiókjában rendelkezésre álló helyre korlátozódik.

Hozzáadhat egy Google Fotók mappát a Google Drive-hoz, hogy az összes szükséges fájlt egy helyen tárolhassa, és azt is jelenti, hogy könnyedén csatolhatja fényképeit egy Gmail-üzenethez. Akár más alkalmazásokról is készíthet biztonsági másolatot. Lehetőség van arra is, hogy helyet szabadítson fel a már biztonsági másolattal ellátott fotók és videók törlésével az eszközéről. (Ne aggódjon, van egy visszavonási lehetőség is.) Itt van egy emlékeztető az Android-eszköz rendszeres biztonsági mentéséről. 

Fotóinak biztonsági mentése azt is jelenti, hogy offline állapotban is hozzáférhet hozzájuk.

Google Fotók és beépített galériaalkalmazások a HTC, az LG, a Motorola és a Samsung részéről

Minden Android-gyártó (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.) Egy Galéria alkalmazást biztosít a fényképek tárolására, amelyet a Google Fotók helyett vagy azzal együtt használhat. A galéria alkalmazások gyártótól függően változnak.

A Samsung nagyon jó keresési funkcióval rendelkezik, és automatikusan címkézi fényképeit a rendelkezésre álló helyinformációkkal, kulcsszavakkal (strand, hó stb.), És dátum / idő szerint rendezi őket. Tartalmaz néhány szerkesztő eszközt, de nem szűrőket.

A Motorola Galéria alkalmazás tartalmaz szerkesztő eszközöket és szűrőket, valamint arcfelismerést. Hozhat létre kiemelt tárcsát is kedvenc fotóiból. A legtöbb Galéria alkalmazás rendelkezik megosztási és alapvető szerkesztési funkciókkal, az eszköztől és a futtatott Android OS verziójától függően. A Google Fotókkal való elsődleges megkülönböztetés a biztonsági mentés funkció, amely biztosítja, hogy ne kelljen aggódnia a fontos fotók elvesztése miatt, ha rosszul helyezi el eszközét, vagy ha frissít egy újra.

Bár egyszerre használhatja a Google Fotókat és a beépített Galéria alkalmazást is, alapértelmezettként egyet kell választania. Szerencsére az Android megkönnyíti az alapértelmezett alkalmazások beállítását és módosítását azáltal, hogy belép a beállításokba. Érdemes felfedeznie a készülékbe beépített kamerán kívüli fényképezőgép-alkalmazásokat is. Harmadik féltől származó kameraalkalmazások, amelyek közül sok ingyenes, olyan funkciókat kínálnak, mint a képstabilizálás, a panoráma mód, a szűrők, az időzítő és még sok más.