Az AutoExec makrók futtatása a Word megnyitásakor

A legtöbb Microsoft Word-felhasználó valószínűleg már hallotta a makró szót, de soha nem jött rá, hogy mi az, még kevésbé, hogyan kell létrehozni és automatizálni. Szerencsére nekünk meg kell tanítanunk a makrók automatikus létrehozásának, futtatásának és beállításának automatikus futtatására a Microsoft Word indításakor. 


Mi az a makró?

Amikor leforrázza az alapokig, a makró csak a rögzített parancsok és folyamatok sorozata. A makró rögzítése után bármikor futtathatja azt, hogy ugyanezt a folyamatot később is végrehajthassa. 

Ha belegondolunk, nagyjából minden parancsikon, amelyet a Microsoft Office-ban használ, alapvetően makró, mert néhány gombot megnyomva végrehajt egy adott utasításkészletet, ahelyett, hogy a parancsok futtatásához kellene navigálnia a szalagopciók között.


Miért érdemes használni az AutoExec makrókat?

Most, hogy tudja, melyek a makrók, érdemes megfontolnia az AutoExec makrók használatát. Az AutoExec makrók azok a makrók, amelyek a Microsoft Word megnyitásakor azonnal futnak. Ezekkel a makrókkal megváltoztathatja a fájlok elérési útját, mentheti a helyeket, az alapértelmezett nyomtatókat és még sok mást. Az AutoExec makrókkal is helyettesítheti a sablonokat, amikor meghatározott típusú dokumentumokat kell létrehozni, például emlékeztetőket, leveleket, pénzügyi dokumentumokat vagy bármilyen más típusú dokumentumot, előre meghatározott információkkal és formázással. 

Gyorsan elsajátíthatja a makrók használatának alapjait a Microsoft Office Word 2003, 2007, 2010 vagy 2013 alkalmazásban.


Hozzon létre AutoExec makrókat

Először ki kell nyitnia a Normal.dot sablonfájl az alapértelmezett sablonfájl helyéről:

C:dokumentumok és beallításokfelhasználónévAlkalmazási adatokmicrosoftsablonok

Ezután létre kell hoznia a makrót a fent felsorolt ​​cikkekben ismertetett módszerekkel. Amikor a rendszer kéri, hogy mentse a makrót, és adjon nevet, nevezze el AutoExec

Fontos megjegyezni, hogy minden makró, amely rendelkezik AutoExec mivel a cím a Word megnyitásakor automatikusan fut. Ez a Word minden verzióján működik. 

Minden makrónak egyedi névvel kell rendelkeznie, beleértve a makróban végrehajtani kívánt összes parancsot. Miután elnevezte a makrót és megnevezte, mentse el a sablonját.

Miután befejezte ezt a folyamatot, az MS Word legközelebbi indításakor az éppen létrehozott makró automatikusan fut. 


Az AutoExec makró futásának megakadályozása 

Ha nem szeretné, hogy a makró a Word megnyitásakor fusson, kétféleképpen állíthatja le. Az első lehetőség: kattintson duplán a Microsoft Word ikonra, és tartsa lenyomva a műszak kulcs.

A makró futtatásának megakadályozására használható második lehetőség a futás párbeszédpanelt az alább felsorolt ​​lépések végrehajtásával.

  • Nyomja meg a Windows gomb + R
  • Írja be a következő parancsot: winword.exe / m

Csomagolta

Most, hogy tudja, hogyan kell makrókat létrehozni és használni a Word különböző verzióihoz, és hogyan kell automatikusan futtatni, amikor új dokumentumot nyit meg, készen áll arra, hogy hatékonyságával és szövegszerkesztési képességével lenyűgözze az összes barátot és kollégát.