HDMP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A HDMP fájlkiterjesztésű fájl egy Windows Heap Dump fájl, amelyet tömörítetlen hibafájlok tárolására használnak, amelyeket létrehoznak, vagy "kiírnak", amikor egy program összeomlik a Windows rendszerben.

A tömörített dump fájlokat MDMP (Windows Minidump) formátumban tárolják, és a Windows arra használja, hogy az összeomlási jelentéseket elküldje a Microsoftnak.

A HDMI egy gyakori keresési kifejezés, amelynek a helyesírása hasonló a HDMP-hez, de semmi köze ehhez a formátumhoz vagy bármilyen fájlformátumhoz. A HDMI a High-Definition Multimedia Interface rövidítése.


HDMP fájl megnyitása

A HDMP fájlok, amelyek Windows Heap Dump fájlok, a Microsoft Visual Studio segítségével nyithatók meg filé > Nyisd ki menü. A Visual Studio legújabb verziói így képesek megnyitni a HDMP, MDMP és DMP (Windows Memory Dump) fájlokat.

Ha a Visual Studio olyan verzióját használja, amely valószínűleg nem engedi megnyitni a .HDMP fájlt, egyszerűen nevezze át a fájlt .DMP fájlra, majd próbálja újra. A programnak támogatnia kell ezt a fájltípust. Ha azonban hiba merül fel a "nem elegendő tárhely" kapcsán, akkor valószínűleg a dump fájl túl nagy ahhoz, hogy a Visual Studio be tudjon töltődni a memóriába.

A Windows Heap Dump fájlok párosulnak a Windows Debugger eszközzel.

Biztonságosan eltávolíthatja a HDMP és MDMP fájlokat a számítógépről, ha nem akarja megvizsgálni a hibák okát, vagy ha túl sok helyet foglalnak a lemezen. Ha azonban a probléma továbbra is fennáll, akkor valószínűleg több ilyen dump fájl jön létre. Mint minden számítógépes probléma esetén, mindig a legjobb megoldani őket, mielőtt kiszabadulnának a kezükből.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a HDMP fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a HDMP fájlokban, módosítsa az alapértelmezett programot a Windows rendszerben.


HDMP fájl konvertálása

Nincs tudomásunk arról, hogyan lehet HDMP vagy MDMP fájlt más formátumúra konvertálni.

További információ a dump fájlokról

A hibajelentési információkat tároló Windows rendszerleíró adatbázis helye a HKEY_LOCAL_MACHINE kaptárban található, a SOFTWARE Microsoft Windows Windows Error Reporting kulcs alatt.

A mappát, amelyben a programok általában tárolják a fájlokat, kiírásoknak vagy jelentéseknek lehet nevezni, és általában a program telepítési könyvtárában található. Mások azonban ezeket a fájlokat egy teljesen más mappában tárolhatják, például a Dell programok DellDataVault vagy a CrashDumps.

Ha segítségre van szüksége .HDMP, .MDMP vagy .DMP fájlok megtalálásához a számítógépén, a keresés egyik egyszerű módja a Minden ingyenes eszköz.

Ha egy folyamat közben bármikor létrehozna egy DMP fájlt, akkor ezt a Windows Feladatkezelőn keresztül teheti meg. Csak kattintson a jobb gombbal arra a folyamatra, amelyhez a dumpot létrehozni kívánja, majd válassza a lehetőséget Hozzon létre dump fájlt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A Windows dump fájljai használhatják a HDMP, MDMP vagy DMP fájlkiterjesztést, és egyes fájlformátumok olyan fájlkiterjesztést használnak, amely szorosan hasonlít az ilyen fájlokra, így nagyon könnyen összetévesztheti az egyik formátumot a másikkal.

Például a HDML szinte pontosan ugyanaz, mint a HDMP, de a kézi eszköz jelölési nyelv fájljaihoz használják. Ha a fájl nem nyílik felülről érkező HDMP-nyitókkal, ellenőrizze, hogy a fájl valóban ".HDMP" -re végződik-e, mert a HDML-fájlok nem működnek a fent felsorolt ​​programokkal.

Ugyanolyan könnyű összekeverni az MDMP és az MDM fájlokat. Ez utóbbi lehet HLM többváltozós adatmátrix vagy Mario Dash Map fájlformátum, de megint egyik sem kapcsolódik a HDMP fájlokhoz.

A DMPR fájlokat könnyű összekeverni a DMP fájlokkal, de ezek a Direct Mail Project fájlok, amelyeket a Direct Mail használ.

Ha nincs dump fájlja, feltétlenül keresse meg a fájl valódi fájlkiterjesztését, hogy megtudja, mely programok képesek megnyitni vagy átalakítani.