IPA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az IPA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy iOS App fájl. Konténerként (például ZIP-ként) működnek az iPhone, iPad vagy iPod touch alkalmazást alkotó különféle adatok tárolására; mint például játékok, segédprogramok, időjárás, közösségi hálózatok, hírek és mások számára.

Az IPA fájl felépítése minden alkalmazás esetében azonos; PNG fájlt (néha JPEG-t) használnak az alkalmazás ikonjaként, és a Payload mappa tartalmazza az alkalmazás összes adatait.

Az IPA a nemzetközi fonetikus ábécét is jelenti. Ha nem érdekli a fájlformátum, de ehelyett az angol nyelvet IPA szimbólummá kívánja konvertálni, használhat olyan webhelyet, mint az Upodn.com.


Hogyan nyitható meg egy IPA fájl

Az IPA fájlokat az Apple iPhone, iPad és iPod touch készülékei használják. Az eszközről a beépített App Store alkalmazáson keresztül töltődnek le.

Ha az iTunes modern verzióját (12.7 vagy újabb) futtatja, akkor lehet, hogy szerencséje van az egyik telepítésére az eszközre a számítógépéről az AltStore vagy a Diawi használatával.

Az iTunes régebbi verzióját futtató számítógépek esetében az IPA fájl közvetlenül az iTunes segítségével tölthető le. Erre a helyre mentik őket, hogy az eszköz a következő szinkronizáláskor hozzáférhessen hozzájuk:

  • Windows: C: Felhasználók Zene iTunes iTunes Media Mobilalkalmazások
  • Mac: ~ / Zene / iTunes / iTunes Media / Mobil alkalmazások /

Ezeket a mappákat tárolják az eszközről letöltött iOS App fájlok számára is. Az eszközről az iTunes mappába másolják őket, miután szinkronizálta a számítógéppel.

Bár igaz, hogy az IPA fájlok tartalmazzák az iOS alkalmazások tartalmát, az iTunes alkalmazással nem lehet megnyitni az alkalmazást a számítógépen. A program csak biztonsági másolat céljából használja őket, hogy az eszköz megértse, mely alkalmazásokat vásárolta már meg vagy töltötte le.

A fájlt az iTunes-on kívül is megnyithatja az ingyenes iFunbox programmal a Windows és a Mac számára. Ez megint nem engedi, hogy az alkalmazást a számítógépén használja, ehelyett csak lehetővé teszi az IPA fájl átvitelét iPhone-jára vagy más kompatibilis eszközre az iTunes használata nélkül. A program sok más funkciót is támogat, például csengőhangok, zene, videók és fényképek importálását és exportálását.

Az iFunbox megnyitja a fájlt a Alkalmazásadatok kezelése fülre, a Applikáció telepítése gombot.

Megnyithat egy IPA fájlt egy ingyenes fájl-zip / unzip programmal is, például a 7-Zip programmal, de ezzel csak kibontsa, hogy megmutassa a tartalmát; ezzel valójában nem használhatja vagy futtathatja az alkalmazást.

Nem nyithat meg IPA-fájlt Android-eszközön, mert ez a rendszer funkcionálisan különbözik az iOS-től, és mint ilyen saját alkalmazásokhoz szükséges formátumot igényel.

Megnyithatja és felhasználhatja azonban a fájlt a számítógépén az iOS emulációs szoftver segítségével, amely becsaphatja az alkalmazást, és azt gondolhatja, hogy az iPad, iPod touch vagy iPhone készüléken fut. Az iPadian egy példa, de nem ingyenes.


IPA fájl konvertálása

Az IPA-fájl nem konvertálható más formátumba, és továbbra is használható lesz az iTunes-ban vagy az iOS-eszközén.

Például nem konvertálhatja az IPA-t APK-ba Android-eszközön való használatra, mert nemcsak ezeknek az alkalmazásoknak a fájlformátumai különböznek, hanem az Android és az iOS eszközök két teljesen különböző operációs rendszeren futnak.

Ugyanígy, még akkor is, ha egy iPhone alkalmazásban van egy csomó videó, zene vagy akár dokumentumfájl, amelyeket magának szeretne megőrizni a számítógépén, akkor sem konvertálhatja az IPA-t MP3, PDF, AVI formátumba , vagy bármilyen más hasonló formátum. Ez csak egy programfájlokkal teli archívum, amelyet az eszköz szoftverként használ.

Átnevezheti azonban a ZIP fájlkiterjesztés használatára, hogy az archívumként nyíljon meg. Ezzel csupán a fájlokat látja a belső oldalon, így a legtöbb ember valószínűleg nem fogja ezt hasznosnak találni.

A Debian szoftvercsomagok (.DEB fájlok) olyan archívumok, amelyeket általában a szoftver telepítési fájljainak tárolására használnak. A börtönbe törött vagy feltört iOS-eszközök ugyanúgy használják a DEB formátumot, mint a "normál" alkalmazások az IPA-t. A K2DesignLab rendelkezik néhány utasítással az IPA DEB-be való konvertálásáról, ha ezt meg akarja tenni.

Az Apple Xcode szoftvere az iOS-alkalmazások létrehozásának egyik módja. Míg az IPA fájlok Xcode projektekből épülnek fel, ennek fordítottja - a fájl átalakítása Xcode projektté - nem lehetséges. A forráskódot nem lehet kibontani, még akkor sem, ha ZIP-fájlba konvertálja és megnyitja annak tartalmát.