Hét halálos bűn: Evernote tippek, amelyeket kerülni kell

Az Evernote egy felhőalapú jegyzetkészítési és nyírási szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi az információk tárolását, hogy hozzáférhessenek bármilyen webre csatlakoztatott eszközhöz. Az Evernote használatára vonatkozó tippeket rendszeresen megosztják a Twitteren (csak a #evernotetip oldalon kell keresni).

Sajnos az Evernote használatára vonatkozó okos javaslatok között számos nagyon kockázatos tipp található. A probléma: az egyetlen dolog, ami elválasztja az Evernote-gyűjteményedet a kíváncsi tekintettől, a felhasználónév és a jelszó. Ha adathalász csalás vagy jelszó-ellopó rosszindulatú program áldozata vagy, akkor az Evernote gyűjtemény egyablakos ügyintézést kínál az összes érzékeny adathoz.

Az Evernote egyes prémium (fizetős) felhasználói tévesen feltételezik, hogy az Evernote-adataik valahogy biztonságban vannak a külső támadásoktól. Az Evernote prémium biztonsága azonban egyszerűen SSL-titkosítás az adatok titkosításához, miközben továbbításra kerül, és AES-256 titkosítás a tárolt adatokhoz, de egyik sem akadályozza meg, hogy adatait ellopja valaki, aki ismeri a felhasználónevét és jelszavát. Az egyetlen kivétel ez alól a szabály alól az, ha kifejezetten felszólítja az Evernote-ot, hogy titkosítson egy adott jegyzetet (erről alább olvashat).

Lényeg: titkosítatlan adatok internetes szerveren történő tárolása nem nagyszerű ötlet. Ezt szem előtt tartva az alábbiakban olvasható a legrosszabb Evernote (vagy bármely felhőalapú tárhely) tipp:

  1. Fenntartja a hallgatói információkat

    Lehet, hogy tanár vagy, és az Evernote segítségével egyedi portfólió fájlokat készít minden tanuló számára, mindent dokumentálva. A tanár Evernote hitelesítő adatainak megsértése érzékeny részleteket tár fel a hallgatókkal szemben, akik valószínűleg kiskorúak is. Ez a tipp nemcsak a hallgatók számára jelent biztonsági kockázatot, hanem potenciálisan jogi következményekkel jár a tanár (és az iskola számára, ahol tanítanak) számára.

  2. Store hitelkártya-kimutatások

    A hitelkártya-kimutatásokban gyakran szerepel a számlaszám. Az expozíció fokozhatja a hitelkártya-csalás kockázatát.

  3. Őrizze meg a bejelentkezési neveket és jelszavakat

    Hasonlóan a jelszókezelőkhöz, azokhoz a támadókhoz is, akik belépnek az Evernote-fiókba - ha az összes online jelszavának rengeteg részét tartalmazza -, most potenciálisan hozzáférhetnek az összes online fiókjához.

  4. Készítsen családi orvosi portfóliókat, beleértve az anamnézist

    A múltban az internetes bűnözők, akik orvosi információkat loptak el, időnként megzsarolták az áldozatokat. Hacsak nem olyan információról van szó, amelyet kényelmesen megoszthatna barátaival, szomszédaival vagy akár idegenekkel, a legjobb, ha nem tárolja a felhő.

  5. Tartsa meg a családi társadalombiztosítási számokat

    Az expozíció az egész családját veszélyezteti a személyazonosság-lopás veszélye. Az ilyen típusú bizalmas információkat a legjobban zárt iratszekrényben lehet tárolni, nem az interneten.

  6. Tárolja az útválasztó és a tűzfal beállításait

    A hozzáférést kapó támadók ezeket az információkat felhasználhatják az útválasztó DNS-beállításainak újrakonfigurálásához, vagy saját hozzáférésük engedélyezéséhez a hálózathoz.

  7. Készítsen fényképet útleveléről és küldje el az Evernote-nak

    Az útlevelének fényképe sokkal könnyebbé teszi a hamisítást. Biztonságosabb fogadás az, ha csak az útlevél számát tárolja (titkosított formában).


Hogyan tárolja az Evernote az Ön adatait

Az Evernote-hoz hasonló felhőalapú tárolási szolgáltatások nem léteznek valamiféle misztikus felhőalapú helyen, hanem egy távoli számítógépen, és mindenki számára elérhetőek, akik megszerzik a felhasználónevet és a jelszót. Minél hozzáférhetőbbek az adatok az Ön számára, annál hozzáférhetőbbek a leendő támadók számára.

A parton kívüli, felhőalapú tárolás kényelem, de vegye figyelembe, hogy a kényelem kockázatot hordoz, és valószínűleg nem ez a legjobb választás a kényes információk tárolására.


A fizetett verziók biztonságosabbak?

Az Evernote háromféleképpen érhető el: a Basic verzión keresztül, vagy ha fizet a Premium vagy az Business szolgáltatásért. Ez utóbbi kettőnek több olyan funkciója van, mint a Basic-nek, mint például a notebookokhoz való offline hozzáférés, az e-mailek továbbításának lehetősége az Evernote-ba, a PDF-ek megjegyzésének lehetősége és még sok más.

Sem a Premium, sem a Business nem rendelkezik több biztonsági funkcióval, mint a Basic. Ez azt jelenti, hogy nem számít, melyik Evernote-tervvel megy, ugyanolyan biztonságban vagy, mint a másik kettő.


Hogyan lehet az Evernote biztonságosabbá tenni

Annak ellenére, hogy az Evernote egy olyan online fiók, amely bárkinek hozzáférést biztosít a fiókjához, ha képesek lesznek megszerezni a jelszavát, valójában nem különbözik más online fióktól. Bárki, aki bejelentkezhet, Ön bármihez hozzáférhet, ami ebben az esetben az összes Evernote-tartalmat jelenti.

Nem vagytok reménytelenek, mert az Evernote-nak, a legtöbb webhelyhez hasonlóan, módja van arra, hogy biztonságosabbá tegye fiókját, így biztos lehet benne, hogy a fiókját valószínűleg soha nem fogják feltörni.

Az Evernote-fiók védelmének legegyszerűbb módja, különösen ha gyanítja, hogy valaki már tudja a jelszavát, az a jelszó megváltoztatása. Jelentkezzen be fiókjába, és nyissa meg a Biztonsági összefoglaló oldalt, hogy megnézze, mikor változtatta meg utoljára a jelszavát. Rákattinthat Jelszó módosítása bármikor meg akarja változtatni. A legjobb, ha a jelszavát olyan gyakran cseréli, amennyire csak bírja.

Nem csak a jelszavát változtathatja meg gyakran, de arra is ügyelnie kell, hogy ne használja ugyanazt a jelszót az Evernote számára, amelyet más webhelyekhez használ. Ha egy másik fiókot feltörnek, és ez a jelszó megegyezik az Evernote jelszavával, akkor egyáltalán nem nehéz, hogy valaki hozzáférjen az Evernote-fiókjához.

Az Evernote-fiók védelmének másik nagyszerű módja a kétlépcsős azonosítás beállítása. Fentről érje el ugyanazt a linket, és kattintson engedélyezése a kétlépcsős azonosítási lehetőség mellett. Ez arra kényszeríti fiókját, hogy ne csak a jelszavát követelje meg, hanem egy kódot is, amely csak a telefonjáról érhető el. Tehát mindaddig, amíg magánál van a telefonja, senki sem férhet hozzá az Evernote-adatokhoz, még akkor sem, ha rendelkezik a jelszavával.

Az Evernote lehetővé teszi a jegyzetek titkosítását a további védelem érdekében. Ez azt jelenti, hogy senki nem férhet hozzá a jegyzet szöveges tartalmához, hacsak nem tudja azt a konkrét jelszót, amelyet a jegyzet visszafejtéséhez használt. Például valaki elérheti az Evernote-fiókját az Ön 12345-es jelszavával (kérjük, ne használjon ilyen egyszerű jelszót!), De akkor sem tudja megnyitni egyik biztonságos jegyzetét, mert egy olyan erős jelszóval titkosította, mint az AJon) ( 302 #! $ T.