Hibakód: 0x80004005: Mi ez és hogyan javítható

A 0x80004005 számú hiba egy olyan nem specifikált Windows hibakód, amely általában "0x80004005 hibakód. Nem specifikált hiba" néven jelenik meg. A 0x80004005 számú hiba önmagában vagy más hibaüzenetek mellett jelenhet meg. Előfordul, hogy van további szöveg, amely segíthet a probléma forrásának szűkítésében.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP rendszerekre vonatkoznak.

gorodenkoff / Getty Images


Mi okozza a 0x80004005 hibakódot?

A 0x80004005 hibakód általában akkor fordul elő, ha megosztott mappákhoz vagy meghajtókhoz fér hozzá, ha meghatározott programokat használ, vagy ha probléma adódik a Windows frissítések telepítésével. Itt találhatók a 0x80004005 hibakód leggyakoribb okai:

  • Problémák vannak a Windows Update szolgáltatással.
  • Fájlok és mappák áthelyezése vagy átnevezése.
  • Windows értesítési problémák.
  • Probléma a tömörített fájlok és mappák megnyitása vagy kibontása során.

Ha azt észleli, hogy a hiba egy adott program használatakor jelentkezik, akkor valószínűleg a szoftverrel kapcsolatos probléma.


0x80004005 hibakód javítása

Kövesse ezeket a lépéseket a bemutatott sorrendben a 0x80004005 hibakód elhárításához:

  1. Futtassa a Windows Update hibaelhárítót. A hiba akkor fordulhat elő, amikor az automatikus Windows Update nem sikerül, vagy ha a Windows Update által letöltött fájlok sérültek. Windows 7 vagy újabb rendszereken a Windows frissítésekkel kapcsolatos problémák megoldásának legegyszerűbb módja a beépített automatikus hibaelhárító futtatása.

  2. Töröljön mindent a Windows Update letöltési mappájából. Ha az automatikus hibaelhárító nem oldja meg a problémát, nyissa meg a Windows Fájlkezelőt, és keresse meg a ikont C: Windows SoftwareDistribution Download, majd töröljön mindent a mappában.

  3. Futtassa a Windows Update alkalmazást. Ha a probléma a Windows Update szolgáltatással kapcsolatos, előfordulhat, hogy be kell fejeznie a frissítések letöltését és telepítését. A hibaelhárító futtatása és a Windows Update mappában lévő fájlok kézi törlése után futtassa újra a Windows Update alkalmazást.

  4. Törölje az ideiglenes fájlokat. Bizonyos esetekben egy sérült ideiglenes fájl 0x80004005 hibát okozhat. Használja a Windows Lemezkarbantartó eszközét vagy típusát % Temp% a Windows keresősávon a Temp mappát, és töröljön benne mindent.

  5. Tiltsa le az Outlook levelezési értesítéseit. A hibakód akkor fordulhat elő, amikor a Microsoft Outlook megpróbálja értesíteni Önt az új üzenetekről. Ha a funkció kikapcsolása megoldja a problémát, akkor próbálkozzon az Outlook csökkentett módban történő indításával. Ha ez sikerül, egy egyszerű újratelepítés megoldhatja a problémát.

  6. Tiltsa le a Windows Defender alkalmazást. Bizonyos esetekben a víruskereső szoftver hamis pozitívumot képes észlelni a Microsoft Outlook alkalmazással kapcsolatban. Ha a Microsoft Outlook használatakor 0x80004005 hibakódot tapasztal, és az értesítések letiltása nem segített, a víruskereső szoftver kikapcsolása megoldhatja a problémát. Ezenkívül tiltsa le a Norton Antivirus programot és más harmadik fél által használt víruskereső programokat.

    A víruskereső szoftverek letiltásával a rendszer sebezhetővé válik a rosszindulatú programok ellen. Próbálja ki a különböző ingyenes víruskereső programokat, és találjon olyan programot, amely nem ütközik a használt alkalmazásokkal.

  7. Használjon másik kibontott programot. Ha a hibakódot látja a tömörített fájlok (például .zip vagy .rar fájlok) kibontásakor vagy megnyitásakor, használjon másik kibontó eszközt.

  8. Regisztrálja újra a jdscript.dll és a vbscript.dll fájlokat. Ha továbbra is látja a 0x80004005 hibát, miután megpróbálta kibontani a fájlokat más kibontó eszközökkel, akkor e két dinamikus hivatkozási könyvtár (DLL) újraregisztrálása segíthet.

    Nyissa meg a parancssort rendszergazdaként, írja be regsvr32 jscript.dll, majd nyomja meg az gombot belép kulcs. Ezután írja be regsvr32 vbscript.dll és nyomja meg az belép.

  9. Adjon hozzá egy kulcsot a Windows rendszerleíró adatbázisához. Ha a fájlok másolásával vagy áthelyezésével kapcsolatos 0x80004005 hibára gyanakszik, nyissa meg a Windows Registry Editor alkalmazást, és lépjen a HKLM SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System.

    • Hozzon létre egy újat 32 bites rendszeren DWORD nevű nyilvántartási érték LocalAccountTokenFilterPolicy.
    • 64 bites rendszeren hozzon létre egy QWORD nevű nyilvántartási érték LocalAccountTokenFilterPolicy.

    Mindkét esetben állítsa az értéket numerikus 1 (be), majd válassza a lehetőséget OK. Ezt követően indítsa újra a Windows PC-t, hogy lássa, megoldódott-e a probléma.

    Ne töröljön és ne változtasson semmit a Windows rendszerleíró adatbázisában, hacsak nem tudja, mit csinál.

  10. Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Ha ezek a javítások nem működnek, vagy ha nem akarja módosítani a Windows rendszerleíró adatbázisát, vegye fel a kapcsolatot a Windows PC ügyfélszolgálatával. A gyártónak lehetnek potenciális megoldásai.