Hibakód: 0xc00000e9: mit jelent és hogyan javítható

A 0xc00000e9 Windows hibakód egy gyakori Windows Boot Manager hiba, amely hardverhibát vagy sérült rendszerfájlt jelez az indítási folyamat során. Nem sokkal a számítógép indítása után jelenik meg, de a Windows bejelentkezési képernyő előtt, az alábbiak szerint:

  • Váratlan I / O hiba történt. Hibakód: 0xc00000e9

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7 és a Windows Vista operációs rendszerekre vonatkoznak.


A Windows 0xc00000e9 hibakód okai

A 0xc00000e9 hibakód mindig kapcsolódik a Windows rendszerindítási folyamatához. I / O hiba vagy bemeneti / kimeneti hiba lép fel, amikor a rendszer nem tud hozzáférni egy meghajtóhoz vagy lemezhez, ami azt jelenti, hogy nem tud adatokat olvasni vagy másolni. Mivel gyakori, sok oka lehet annak, hogy a hiba megjelenhet:

  • Külső hardver vagy számítógép-alkatrészek hibás működése.
  • Sérült I / O portok.
  • Helytelenül ülő alkatrészek, például egy leválasztott merevlemez, amely nem érintkezik az alaplappal.
  • Helytelenül konfigurált UEFI, BIOS vagy CMOS beállítások.
  • Sérült rendszerfájlok vagy Windows Registry problémák.
  • Problémák vannak a Windows Update szolgáltatással.
  • Indító szektor vírus vagy más rosszindulatú program.

0xc00000e9 hibák kiküszöbölése a Windows 10, 8, 7 és Vista rendszerekben

Próbálja ki ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy a hiba megszűnik:

  1. Indítsa újra a számítógépet. Ha nem tud bejelentkezni a számítógépére, hajtsa végre a hardveres visszaállítást a bekapcsológomb lenyomásával, amíg a számítógép kikapcsol, majd kapcsolja be újra.

    A számítógép újraindítása számos problémát megold. Ha a hiba továbbra is fennáll, végezzen további ásást az ok kivizsgálásához.

  2. Válasszon le minden külső eszközt. Távolítsa el a perifériákat, például a külső merevlemezeket, a flash meghajtókat és más USB-eszközöket, majd indítsa újra a számítógépet. Ezek az idegen eszközök időnként megzavarhatják a rendszerindítási folyamatot. Távolítsa el őket egyszerre, hogy kiderüljön, melyik eszköz hibás.

  3. Keresse meg a Windows hibáit. Ha a Windows sikeresen betöltődik az újraindítás után, használja a beépített Windows hibakereső eszközt és az SFC scannow parancsot a merevlemez és a rendszerfájlok problémáinak ellenőrzéséhez.

    A Windows Error Checker eszköz a parancssorból is futtatható a chkdsk paranccsal.

  4. Indítsa biztonságos módba. Amikor a Windows nem indul normálisan, gyakran csökkentett módban érheti el az operációs rendszert. Ha ez sikerül, akkor az alábbiakban számos hibaelhárítási lépést elvégezhet a Windows rendszeren belül.

  5. Frissítse az illesztőprogramokat. Ha képes a Windows rendszerre történő indításra, ellenőrizze, hogy az összes eszközillesztő friss-e, különösen azok, amelyek az I / O portokkal és a tárolókkal kapcsolatosak.

  6. Végezze el a Windows indítási javítását. Ha nem tud bejelentkezni a Windows rendszerbe, használjon Windows lemezt vagy előkészített USB meghajtót, amely tartalmazza a Windows automatikus javítóeszközeit. Az Indítási javítás kijavíthatja a sérült rendszerfájlokat, a rendszerleíró adatbázis hibáit és a hiányzó tartalmakat, amelyek néha a hiba megjelenését okozzák.

  7. Vizsgálja meg a számítógépet, hogy nincs-e benne rosszindulatú program. Ha egy vírus megakadályozza a Windows indítását, használjon indítható víruskereső eszközt. Töltsön le egy víruskereső programot a Windows rendszerre egy másik gépre, és másolja át egy indítható meghajtóra. A legtöbb víruseszköz tartalmaz egy indítható mentési eszközt, amely a rendszert parancssorból vizsgálja.

  8. Tesztelje a merevlemezeket. Ennek legegyszerűbb módja egy ingyenes merevlemez-tesztelő eszköz használata. Ha hozzáfér a parancssorhoz, futtassa onnan az eszközt a merevlemez eltávolítása nélkül. Egy másik lehetőség a merevlemez cseréje egy másik meghajtóra, amelyről tudod, hogy működik. Megpróbálhatja a merevlemezt egy másik gépben is.

  9. Módosítsa az indítási sorrendet. Lehetséges, hogy az indítási sorrend megváltozott, ha új merevlemezt telepített, külső meghajtót csatlakoztatott vagy USB-eszközt csatlakoztatott. Ez akkor is előfordulhat, amikor frissíti a rendszer BIOS-ját. Nyissa meg a számítógép BIOS vagy UEFI beállításait, majd ellenőrizze, hogy a rendszer telepített merevlemez-e a rendszerindítási sorrend tetején.

  10. Frissítse a kötet indító kódját a BOOTMGR használatához. A kötet indítási kódja megsérülhet, vagy a Windows alapértelmezett BOOTMGR-jétől eltérő rendszerindítóhoz társítható. A kötet indító kódjának frissítésével megoldania kell ezt a problémát.

    A kötet indítási kódjával kapcsolatos problémák további problémákat is okozhatnak, beleértve a Hall.dll fájlhoz kapcsolódó hibákat.

  11. Javítsa meg a Master Boot Record (MBR) fájlt. A kötetbetöltési kódhoz hasonlóan a Rendszerindítási rekord is tartalmazza a Windows betöltéséhez szükséges adatokat. Az MBR megmondja a Windows számára, hogy melyik meghajtót és partíciót kell használni a rendszerindítás során, így az MBR javítása megoldhatja a hibát.

  12. Tiltsa le a Windows biztonságos indítását. A Biztonságos indítás funkció megakadályozhatja a külső hardver vagy szoftver működését a számítógéppel. Ideiglenesen tiltsa le, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  13. Végezze el a rendszer visszaállítását. Ha a probléma egy új eszköz vagy program telepítése után jelentkezett, akkor a Windows rendszer-visszaállítási funkciójával állítsa vissza az operációs rendszert egy korábbi állapotra.

    A rendszer-visszaállítás törli a Windows-ban a kiválasztott visszagörgetési dátum óta végrehajtott módosításokat, ezért készítsen biztonsági másolatot a megtartani kívánt fájlokról.

  14. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows újratelepítése felülírja a rendszer minden módosítását. Ennek eredményeként a sérült vagy hiányzó rendszerfájlok megfelelő működésre kerülnek.

  15. Ellenőrizze az alkatrészhibákat. Ha lehetséges, keressen mindent a számítógép belsejében, ami laza vagy leválasztott lehet. Tegye ugyanezt a hibát okozó bármely külső eszköz esetében. Ha hardverproblémát észlel, megoldhatja azt maga, vagy fordulhat a gyártótól a számítógép javításához.

    A számítógép vagy más hardver megnyitása előtt ellenőrizze, hogy az eszközre van-e garancia. Lehet, hogy ingyen szerezheti be szakszerűen.