Hibakód: 0x80070005: Mi ez és hogyan javítható

A következő hibát tapasztalhatja a Windows rendszerben, amikor új frissítést vagy új programot próbál telepíteni:

  • Hozzáférés megtagadva. 0x80070005 hibakód

A 0x80070005 hibát ritkán kísérik további magyarázatok arról, hogy mi történt rosszul, ezért a probléma elhárításához el kell végeznie néhány hibaelhárítást.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

jhorrocks / Getty Images


Mi a 0x80070005 számú hiba?

A 0x80070005 hiba akkor fordulhat elő, amikor egy futtatott program megpróbál megnyitni egy fájlt vagy Windows rendszerleíró adatbázist, amelyhez nincs hozzáférési engedélye. Ez leggyakrabban akkor jelentkezik, amikor új szoftvert vagy Windows frissítést telepít.

0x80070005 számú hiba elhárítása Windows rendszeren

Próbálja ki ezeket a javításokat a hiba kijavításáig:

  1. Győződjön meg arról, hogy a szoftver törvényes forrásból származik. Csak megbízható vállalatoktól töltsön le szoftvereket, és az internetről letöltött összes szoftvert és fájlt víruskereső szoftverekkel, például a Windows Defenderrel vizsgálja meg.

    A víruskereső szoftverek csak a fejlesztő által felfedezett rosszindulatú programokat ellenőrizhetik. Ha egy vírus új vagy nem kutatott, akkor ez nem indítja el a víruskereső szoftvert.

  2. Jelentkezzen be rendszergazdaként. Jelentkezzen ki a fiókjából, és jelentkezzen be a Windows rendszergazdai fiókjába, amely több jogosultsággal rendelkezik az adatokhoz és a nyilvántartásokhoz való hozzáféréshez, majd futtassa újra a frissítést. Gyakran ez oldja meg a kérdést. Ha nem, akkor valószínűleg a fájllal vagy a telepítési adathordozóval van probléma.

  3. Vizsgálja meg a telepítő adathordozót rosszindulatú programok ellen. Ha USB-meghajtóról, merevlemezről vagy más eszközről tölt fel szoftvert, akkor azt víruskereső szoftverével ellenőrizze. Ha az ellenőrzés rosszindulatú programot talál, azonnal távolítsa el a meghajtót, és futtassa a számítógép teljes vizsgálatát.

  4. Frissítse vagy telepítse újra a szoftvert. Előfordulhat, hogy egyes frissítéseket bizonyos sorrendben kell futtatni. Ha nincs más frissítés, távolítsa el a programot, majd telepítse újra.

  5. Húzza ki az összes USB-eszközt. Kapcsolja ki a számítógépet, és húzza ki az USB-meghajtókat és tartozékokat, majd indítsa újra a számítógépet, csak a szükséges eszközökkel csatlakoztatva, hogy lássa, segítenek-e.

  6. Frissítse az eszközillesztőket. Nyissa meg az Eszközkezelőt, és ellenőrizze, hogy a csatlakoztatott eszközökben nincs-e illesztőprogram-frissítés. Ha valamelyik felkiáltójellel van jelölve, frissítse a Windows eszközillesztőket, és próbálkozzon újra a telepítéssel.

  7. Tiltsa le a Windows tűzfalat. Előfordulhat, hogy a tűzfal blokkolja a letöltést, ezért le kell tiltania a Windows tűzfalat.

    Ezt csak olyan alkalmazásokkal végezze el, amelyekben megbízik és amelyeket igazolt, hogy jogosak.

  8. Állítsa be a fájlattribútumokat. Előfordulhat, hogy nem tudja frissíteni a programot, ha csak olvashatóként van megjelölve. Keresse meg a szoftvert a Windows Fájlkezelőben, kattintson rá a jobb gombbal, majd válassza a lehetőséget ingatlanok. Alatt általános lapon válassza ki a lehetőséget Csak olvasható ha be van jelölve a pipa törléséhez, akkor válassza a lehetőséget OK a változtatások mentéséhez.

    A fájl tulajdonságainak módosításához be kell jelentkeznie rendszergazdai fiókjába.

  9. Módosítsa a fájl biztonsági beállításait. Ban,-ben ingatlanok A program menüjéhez válassza a ikont Biztonság fülre, és ellenőrizze, hogy az alján található összes biztonsági engedélynél van-e pipa Hagyjuk. Ha néhányat a következőként jelölünk meg megtagad vagy üres, válassza a lehetőséget szerkesztése hogy minden engedélyt megváltoztasson Hagyjuk.

  10. Engedélyek visszaállítása a SubInACL segítségével. Ha problémája van egy Microsoft programmal, töltse le és telepítse a SubInACL szoftvert, majd nyissa meg a Jegyzettömböt, és írja be a következő kódot egy új szövegfájlba:

    Állítsa be az OSBIT = 32 értéket
    HA létezik "% ProgramFiles (x86)%", állítsa be az OSBIT = 64 értéket
    set RUNNINGDIR =% ProgramFiles%
    HA% OSBIT% == 64 beállítva RUNNINGDIR =% ProgramFiles (x86)%
    subinacl / subkeyreg "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Component Based Servicing" / grant = "nt service trustedinstaller" = f

    választ Mentés, állítsa be a Mentés típus nak nek Minden fájlés mentse el reset.cmd. Ne felejtse el elmenteni valahova, ahol könnyen megtalálja, majd rendszergazdaként nyissa meg a fájlt. Ezt követően frissítse újra a programot, majd törölje a . Cmd létrehozott fájlt.