Hogyan állítsunk be adományokat a Twitchen

Mit kell tudni

  • Az adományok beállítása a Twitch-en népszerű módja a jövedelemszerzésnek a Twitchen történő közvetítés közben.
  • Az adományozási rendszer beállítása bonyolultabb, mint egyszerűen engedélyezni a "donate" gombot a Twitch felhasználói profilban.
  • A felhasználóknak olyan funkciókat kell használniuk, mint a Twitch első fél bitjeinek / éljenzésének rendszere, vagy egy elérhető harmadik fél által biztosított lehetőség.

Itt van a Twitch streamerek négy legnépszerűbb adományozási megoldása és azok használata.

Kyle Fewel / Web


Twitch Bits

A bitek (más néven éljenzés) a Twitch hivatalos adományozási rendszere. Kicsit bonyolultabbak, mint egyszerűen egy gombnyomással elküldeni némi készpénzt egy streamerhez, és csak a Twitch leányvállalatai és partnerei számára állnak rendelkezésre. A bitek lényegében a digitális pénznem egy olyan formája, amelyet közvetlenül a Twitchtől vásárolnak valós pénzzel az Amazon Payments segítségével.

Ezeket a biteket ezután felhasználhatja a Twitch stream csevegőmezőjéből, hogy kiváltsa a képernyőn a speciális audio és vizuális figyelmeztetéseket. A bitjeik használatáért járó jutalomként a felhasználók különleges jelvényeket szereznek, amelyek a nevük mellett jelennek meg a fal csevegésében. Minél több bitet használnak, annál magasabb rangot kapnak a kitűzők. A Twitch streamer 1 dollárt keres minden 100 bitért (bitenként 1 cent), amelyet az adatfolyamuk során felhasználtak.

  1. A Twitch lehetővé teszi a Cheering automatikus használatát minden új leányvállalat és partner számára.

    Az éljenzés beállításai alatt vannak Műszerfal > Partnerbeállítások > Bitek és éljenzés.

  2. A nézők gépeléssel most felhasználhatják bitjeiket a csatornádon felvidul és a használni kívánt bitek számát. Például, cheer5 öt bitet használna, és cheer1000 1,000-et használna.


PayPal adományok a Twitchen

Az adományok elfogadásának egyik legegyszerűbb módja a Twitchen a PayPal használata. A közvetítő a streamer PayPal-fiókjához tartozó e-mail cím használatával megkérheti a nézőket, hogy küldjenek pénzt közvetlenül. Egy egyszerűbb lehetőség azonban a PayPal.me hivatkozás egyszerű beállítása, amely tiszta megjelenéssel és könnyen érthető felülettel egyszerűsíti a néző számára a teljes folyamatot. Íme néhány hatékony módszer a PayPal.me cím használatára adományok fogadására a Twitchen:

  • A közvetítés során szóban említse meg teljes PayPal.me címét.
  • Tegye közzé linkjét csatornája csevegésében. Nem csak ez vonzza a nézők figyelmét, hanem sokkal hatékonyabb is lesz, mert a linkre a csevegésen belül lehet kattintani.
  • Adományozási részt adjon hozzá a Twitch csatorna oldalt a csatornádra kattintva a Panelek szerkesztése kapcsolót, majd rákattint az óriásra + szimbólum. Töltse ki a Panel címe és Leírás mezőket, és adja hozzá a leíráshoz PayPal.me linkjét, valamint egy rövid üzenetet, amely elmagyarázza, miért gondolja, hogy a nézőknek adományozniuk kell.

Bitcoin és egyéb kriptovaluták

A kriptovaluták, például a Bitcoin, a Litecoin és az Ethereum felhasználása pénzeszközök online küldésére és fogadására, a sebesség, a biztonság és az alacsonyabb tranzakciós díjak miatt tovább növekszik. A fizetés a kriptovaluta pénztárcájába olyan egyszerű, mint a pénztárca címének megosztása egy másik felhasználóval. Így készítheti el ezt a munkát a Twitch-szel.

  1. Nyissa meg a választott kriptovaluta pénztárca alkalmazását. A Bitpay egy népszerű pénztárca alkalmazás az új felhasználók számára.

  2. Kattints a Kap gombra vagy linkre. Valamennyi pénztárcának van ilyen lehetősége, pénznemtől vagy alkalmazáskészítőtől függetlenül.

  3. Látni fogja a látszólag véletlenszerű számok és betűk egyetlen vonalát; ez a pénztárcád címe. Koppintson a címre a készülék vágólapjára való másoláshoz.

  4. Hozzon létre adományszakaszt a Twitch-profilján, az ezen oldalon található PayPal szakaszban leírtak szerint.

  5. Illessze be pénztárca címét a Leírás mezőben, feltétlenül említse meg, hogy a pénztárca címe milyen kriptovalutára szolgál. A felhasználók nem fogják tudni elküldeni az Ethereumot egy Litecoin pénztárcába vagy a Bitcoin egy Ethereum pénztárcába, ezért hihetetlenül fontos a cím megfelelő címkézése.

    Míg a Kap pénztárca alkalmazás szakaszában készítsen képernyőképet a QR-kódról. Ez a kód a pénztárca címének QR-változata, és a nézők beolvashatják, hogy pénzt küldhessenek Önnek. Hozzáadhatja a QR-kód elmentett képét a Twitch profil adományozási szakaszához, vagy akár médiaelemként az OBS Studio Twitch elrendezéséhez (akárcsak egy webkamera ablak vagy más kép), hogy a nézői mobiltelefonjukkal beolvashassák miközben nézed a patakodat. Ne felejtse el megemlíteni, hogy a QR-kóddal ellátott pénztárca melyik pénznemre vonatkozik.

  6. Most már képesnek kell lennie a bitcoin fogadására a Bitpay használatával.


Rángatás adomány oldal szolgáltatások

A Twitch adatfolyam-továbbítók különféle külső szolgáltatásokkal csatlakozhatnak a fiókjukhoz, és további funkciókat aktiválhatnak, például adományokat és riasztásokat. A legnépszerűbbek közé tartozik a Gaming For Good, a Muxy, a Stream Elements és a StreamLabs. Ezen szolgáltatások mindegyike létrehoz egy egyedi adományoldalt csatornája számára, amelyet a saját szerverén tárolnak, és amelyre nézőit adományozásra irányíthatja.

Így állíthat be egy adományoldalt a StreamLabs-en, amely a legtöbb funkcióval rendelkezik, és a legkönnyebben használható a kezdők számára. A lépések nagyon hasonlóak az adományoldal létrehozásához a többi webhelyen.

  1. A StreamLabs-ből Műszerfal, kattintson Adománybeállítások.

  2. Kattints a PayPal ikonra hogy összekapcsolja PayPal-fiókját a StreamLabs-szal, hogy a nézők az adományoldalról közvetlenül az Ön PayPal-fiókjába küldhessenek adományokat. Ezen az oldalon további fizetési lehetőségeket is hozzáadhat, például Unitpay, Skrill és hitelkártyákat, de a PayPal legyen az elsődleges módszer, amelyet aktivál, tekintettel a Twitch nézők széles körű használatára.

  3. Tól Adományok beállításai > beállítások, válassza ki a pénznemet és az adományok minimumát / maximumát. A minimális adomány 5 dollárra állítása jó ötlet, hogy visszatartsa a felhasználókat attól, hogy apró adományokkal spameljék a fiókját.

  4. választ Save Settings a lap alján.

  5. A beállítások oldalon megjelenik az adományoldal weboldalának címe. Úgy kell kinéznie, mint a https://streamlabs.com/username. Másolja ezt a címet, és adja hozzá a Twitch Channel oldal adomány részéhez.


El kell-e fogadnia az adományokat a Twitchen?

Az adományok és tippek elfogadása a Twitch-en nagyon gyakori gyakorlat, és sem a közvetítők, sem a nézők nem ráncolják a szemöldökét. Az adományok egyike annak a kevés lehetőségnek, hogy a kis csatornák bevételt szerezhetnek. Amikor azonban több követőt szerez és Twitch-taggá vagy partnerré válik, fontos megismernie a Twitch-előfizetéseket. A Twitch előfizetései nagyon hatékonynak bizonyultak, lényegesen magasabb összegeket kerestek, mint az egyszeri adományok, és lehetőséget kínálnak az idő múlásával történő növekedésre.

Adókötelesek-e a rángatózó adományok?

Igen. Annak ellenére, hogy a közvetítők adományként, tippként vagy ajándékként emlegetik, ez a pénz érvényes jövedelemforrásnak minősül, ezért adóbevallás benyújtásakor igényelnie kell.

Hogyan lehet megakadályozni az adomány-visszaterhelést

A PayPal használata kényelmes, megbízható módszer lehet az adományok elfogadására, de van egy fő hibája, amelyet a csalók alkalmanként kihasználnak; visszaterhelések. Ez akkor történik, amikor valaki, aki online fizetett valamiről a PayPal-on keresztül, panaszt nyújt be a vállalatnál, azt állítva, hogy soha nem kapta meg a megvásárolt termékeket vagy szolgáltatásokat. Amikor ez megtörténik, a PayPal gyakran visszatéríti a vevőt teljesen, így az eladó nem marad a terméke, és nincs pénze arra, hogy megmutassa.

A közvetítők sajnos egyre több jelentés érkezik arról, hogy a csalók és az internetes trollok nagy összegeket adományoznak a Twitch csatornáknak, hogy az egészet néhány hónappal később visszatérítsék. A PayPal nem védheti meg magát 100% -osan az ilyen jellegű átverésektől, ezért sok tapasztalt közvetítő inkább a bitekre (amelyeket az Amazon Payments védi) és a kriptovaluta adományokra (amelyeket nem lehet törölni vagy visszafizetni) inkább összpontosít.

Hogyan lehet ösztönözni a Twitch nézőit az adományozásra?

A Twitch legtöbb nézője örömmel támogatja kedvenc közvetítőit, de eszükbe sem jut adományozni, ha nem tudják, hogy ez egy lehetőség. Íme néhány egyszerű módszer arra, hogy emlékeztesse közönségét arra, hogy adakozzon anélkül, hogy rámenős vagy spam jellegű lenne.

  • A közvetítés során szóban köszönje meg adományozóit. Ez nemcsak arra emlékezteti a nézőket, hogy az adományozás egy lehetőség, hanem három másodperces hírnévvel jutalmazza az adományozókat.
  • A képernyőn megjelenő Twitch elrendezéshez adjon hozzá egy Legutóbbi adományozó modult, amely megjeleníti az utolsó adományozók nevét. Ehhez használja a StreamLabs szolgáltatást és az OBS Studio programot. Ez nem lesz lehetőség, ha közvetlenül a videojáték-konzolról közvetít.
  • Készítsen adományozók listáját a Twitch profiloldalán. Ez nehézkessé válhat a nagy csatornák számára, de a kicsi közönségű közvetítők számára ez nagyszerű módja lehet az adományozók megköszönésének és arra ösztönzésének, akik még nem tették meg. Néhány közvetítő létrehozza az első öt adományozó listáját is, ami ösztönözheti a nézők közötti versenyt.
  • Hozzon létre egy célt. A nézők nagyobb valószínűséggel adományoznak, ha tudják, mire megy a pénzük. Az olyan szolgáltatások, mint a StreamLabs, létrehozhatnak egy ingyenes előrehaladási sávot, amelyet hozzáadhat az OBS Studio adatfolyam-elrendezéséhez. Ez a megjelenítés valós időben frissül, amikor az emberek adományoznak, és motiválhatja a közönséget a cél elérésére. Az adományozási célokat szóban és a profilján belül is megemlítheti.
  • Használjon egyéni figyelmeztetéseket. Az adományozók jutalmazásának egyik legjobb módja a riasztások testreszabása. A riasztások olyan vizuális és audio jelek, amelyek élő közvetítés során váltanak ki, amikor a néző bitekkel követi, feliratkozik, adományoz vagy tippeket ad. Ha látott egy ilyen üzenetet: "Köszönöm, hogy követte !!" A képernyőn már látta a riasztást. A StreamLabs alkalmazásban testre szabhatja a riasztásokat bármilyen animált gif- és hangfájl segítségével. A szórakoztató kombinációk arra ösztönzik a nézőket, hogy ismét adakozzanak, hogy lássák a figyelmeztetést.