Hogyan csatlakoztassuk a Bluetooth fejhallgatót egy telefonhoz

Manapság szinte az összes modern telefonhoz és táblagéphez csatlakoztathatja a Bluetooth fejhallgatót, hogy vezeték nélkül beszélhessen és zenét hallgathasson anélkül, hogy fel kellene emelnie az ujját. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet párosítani a Bluetooth fejhallgatót egy telefonhoz, ami elég egyszerű, ha megkapja a dolgát.

Westend61 / Getty Images

Van azonban néhány dolog, amelyet fontolóra kell vennie a Bluetooth fülhallgató megvásárlása előtt, például győződjön meg arról, hogy telefonja támogatja-e a Bluetooth-t is.

Az alábbi információk nem vonatkoznak arra, hogy ki gyártotta a telefont, így kövesse ezeket a lépéseket, ha iPhone vagy Android telefonja van, például a Samsung, a Google, a Huawei, a Xiaomi stb. fokozottan figyeljen az alábbi felhívásokra.


Hogyan használjuk a Bluetooth fejhallgatót egy telefonnal

A Bluetooth fejhallgató telefonhoz vagy bármilyen más eszközhöz való csatlakoztatásához szükséges lépések valójában nem egzakt tudományok, mivel minden gyártmány és modell kissé eltér egymástól, de néhány kisebb improvizáció és következtetés elvégzi a munkát. Ezek a lépések az iOS 12, 11 és 10, valamint az Android 9.0, 8.0 és 7.0 operációs rendszerekkel működnek.

  1. Győződjön meg arról, hogy mind a telefon, mind a fülhallgató jól fel van töltve a párosítási folyamatért. Teljesen nem szükséges feltölteni, de a lényeg az, hogy nem szeretné, ha egyik eszköz is kikapcsolna a párosítási folyamat során.

  2. Engedélyezze a Bluetooth-ot a telefonján, ha még nincs bekapcsolva, majd maradjon ott az oktatóanyag többi részének beállításaiban. A Bluetooth opciók általában a készülékben vannak beállítások alkalmazást, de ha segítségre van szüksége, olvassa el az első két tippet.

  3. Kapcsolja be a Bluetooth adaptert, vagy tartsa lenyomva a párosító gombot (ha van) 5-10 másodpercig.

    Néhány eszköznél ez csak azt jelenti, hogy a fejhallgatót be kell kapcsolni, mivel a Bluetooth a normál áramellátással egyidejűleg bekapcsol. A jelzőfény egyszer-kétszer villoghat az energia megjelenítéséhez, de az eszköztől függően előfordulhat, hogy addig kell tartania a gombot, amíg a fény villogása megszűnik és szilárd marad.

    Egyes Bluetooth-eszközök a bekapcsolás után azonnal párosítási kérelmet küldenek a telefonra, és a telefon akár megkeresés nélkül is automatikusan kereshet Bluetooth-eszközöket. Ebben az esetben ugorhat az 5. lépésre.

  4. Telefonján a Bluetooth beállításai között keresse meg a Bluetooth-eszközöket a LETAPOGATÁS gombot vagy egy hasonló nevű opciót. Ha telefonja automatikusan keresi a Bluetooth-eszközöket, várjon csak arra, hogy megjelenjen a listában.

  5. Amikor megjelenik a Bluetooth fejhallgató az eszközök listájában, koppintson rá, hogy párosítsa őket. Vagy válassza a Párosítson új eszközt or Pár opciót, ha ezt egy felugró üzenetben látja, majd válassza ki a fejhallgatót. Ha nem látja a fejhallgatót, vagy ha jelszót kér, olvassa el az alábbi tippeket.

  6. Miután a telefon létrehozta a kapcsolatot, valószínűleg egy üzenet jelzi, hogy a párosítás sikeresen befejeződött, akár a telefonon, akár a fejhallgatón keresztül, akár mindkettőn. Például egyes fejhallgatók azt mondják, hogy „Készülék csatlakoztatva” minden alkalommal, amikor párosítják őket egy telefonhoz.

A legjobb vezeték nélküli fülhallgató


Bluetooth-kapcsolati tippek és további információk

  • Android-eszközökön megtalálhatja a Bluetooth opció keresztül beállításoknevű szakaszban Csatlakoztatott eszközök, Bluetooth, Vezeték nélküli és hálózatokvagy Hálózati kapcsolatok. Ha telefonja támogatja ezt, akkor a legegyszerűbb módja az, ha a képernyő tetejéről lefelé húzza a menüt, és tartsa lenyomva a Bluetooth ikont a Bluetooth beállítások megnyitásához.
  • Ha iPhone vagy iPad készüléket használ, a Bluetooth beállításai a beállítások alkalmazás, a Bluetooth választási lehetőség. A Bluetooth-ot a Vezérlőközponton keresztül is bekapcsolhatja.
  • Egyes telefonok számára kifejezetten engedélyt kell adni ahhoz, hogy a Bluetooth-eszközök láthassák őket. Ehhez nyissa meg a Bluetooth beállításait, és érintse meg ezt az opciót a felfedezhetőség engedélyezéséhez.
  • Néhány fejhallgatóhoz speciális kódra vagy jelszóra lehet szükség a teljes párosításhoz, vagy akár a gomb megnyomásához Pár gombot egy speciális sorrendben. Ezeket az információkat egyértelműen meg kell határozni a fejhallgatóhoz kapott dokumentációban, de ha nem, próbálkozzon 0000 or 1234, vagy további információkért forduljon a gyártóhoz.
  • Ha a telefon nem látja a Bluetooth fejhallgatót, kapcsolja ki a telefont, majd kapcsolja be újra a lista frissítéséhez, vagy folytonosan koppintson a LETAPOGATÁS gombot, néhány másodpercig várva minden érintés között. Lehet, hogy túl közel is van az eszközhöz, ezért adjon meg egy kis távolságot, ha továbbra sem látja a fejhallgatót a listán. Ha minden egyéb nem sikerül, kapcsolja ki a fejhallgatót, és kezdje elölről a folyamatot; egyes fejhallgatók csak körülbelül 30 másodpercig fedezhetők fel, és újra kell indítani őket, hogy a telefon lássa őket.
  • Ha bekapcsolva tartja a telefon Bluetooth-adapterét, a telefon mindig párosul a fejhallgatóval, valahányszor bezárják őket, de általában csak akkor, ha a fejhallgatót még nem párosították más eszközzel.
  • A Bluetooth fejhallgató párosításának megszüntetéséhez vagy végleges leválasztásához lépjen be a telefon Bluetooth beállításaiba, hogy megtalálja az eszközt a listában, és válassza a párosítás, elfelejtvagy húzza választási lehetőség. Lehet, hogy el van rejtve egy menüben a fejhallgató bejegyzése mellett.