Hogyan csatlakoztassunk egy Samsung telefont egy Samsung TV-hez

Ha van Samsung okostelefonja és Samsung TV-je, akkor a képernyő tükrözésével vagy átküldésével egyszerűen megoszthatja tartalmait a telefonról a nagyobb képernyőre. Így csatlakoztathatja Samsung okostelefonját egy Samsung TV-hez.

Az évek során erre különféle módok voltak, de a Samsung most a képernyő tükrözés funkcióit áttolja SmartThings alkalmazására. Régebbi eszközök továbbra is használhatják a Samsung Smart View és a Wi-Fi tükrözés funkciót, hogy a tévéjükön megtekinthessék Samsung telefonjuk tartalmát.


Képernyő tükrözése a Samsung SmartThings alkalmazással

A Samsung SmartThings segítségével automatizálhatja otthonát számos intelligens eszközzel. A SmartThings alkalmazás mindent irányít, és számos funkciója egyike a képernyőtükrözés a Samsung telefonról a Samsung TV-re.

Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy okostelefonja és tévéje ugyanazon a vezeték nélküli hálózaton van-e, és ellenőrizze, hogy a tévé be van-e kapcsolva, és csatlakozik-e a SmartThings-fiókhoz.

  1. Nyissa meg a SmartThings alkalmazást Samsung okostelefonján.

  2. Az Irányítópulton válassza ki a tévét.

  3. választ További lehetőségek (három pont) a képernyő jobb felső sarkában.

  4. Érintse Tükör képernyő (intelligens nézet).

  5. A telefon tartalmát a tévéképernyőn fogja látni.


Cast tartalom a Samsung TV-re

A Samsung telefon tartalmának a Samsung TV-n való megtekintésének másik módja a képernyő-casting egy Chromecast eszközön és a Google Home alkalmazáson keresztül. Ezt csináld meg:

  1. Csatlakoztassa a Chromecast eszközt, és kapcsolja be a tévét.

  2. Állítsa a TV bemenetét HDMI-re.

  3. A Google Home alkalmazásban válassza a lehetőséget hozzáad > Eszköz beállítása, majd kövesse az utasításokat a Chromecast beállításához.

  4. Válassza ki és nyissa meg a Chromecast-kompatibilis alkalmazást a telefonján, majd érintse meg a ikont Öntvény gombot.

  5. Élvezze az átküldött tartalmat a tévében.


Képernyő tükrözés a Samsung Smart View alkalmazással

A Samsung Smart View alkalmazás egy másik módja annak, hogy tükrözze a tartalmat a Samsung okostelefonról a Samsung TV-re. 2020 októberétől a Samsung már nem támogatja ezt az alkalmazást, mivel a SmartThings alkalmazásra és az ökoszisztémára összpontosít.

Míg az új felhasználók 2020 októberét követően nem tudják letölteni a Smart View funkciót, azok, akik már rendelkeznek az alkalmazással, továbbra is használhatják telefonjuk képernyőjének tükrözését a tévékre. Opcionálisan használjon casting hardverkulcsot, például a Chromecastot a Smart View használatával.

Egyes Samsung tévéknél előfordulhat, hogy be kell kapcsolnia a képernyő tükrözését Forrás> Képernyő tükrözése or Hálózat> képernyő tükrözése.

  1. Győződjön meg arról, hogy Samsung okostelefonja és Samsung Smart TV-je ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik.

    Ha Chromecastot használ, ellenőrizze, hogy ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik-e, mint a Samsung okostelefon.

  2. A telefonon húzza le az Értesítések sávot az alkalmazás parancsikonjainak megtekintéséhez.

  3. Csúsztassa ujját a kereséshez, és koppintson rá Intelligens nézet.

  4. Válassza ki a Samsung TV-t. Látni fogja, hogy a Samsung okostelefon vagy táblagép képernyője megjelenik-e a tévében.

    Ha először állítja be a képernyő tükrözését a Smart View alkalmazással, válassza a lehetőséget Hagyjuk a tv-készülék távirányítójával, amikor a tévé kéri a kapcsolat megerősítését.

  5. Ha végzett, koppintson a ikonra Intelligens nézet a telefonon a leválasztáshoz és a tükrözés leállításához.


Wi-Fi képernyő tükrözés

Ha régebbi Samsung készülékei vannak, amelyeket a SmartThings vagy a Smart View nem támogat, akkor is lehetséges a telefon tartalmának tükrözése a Samsung TV-n.

A kezdéshez néhány régebbi modell esetén nyomja meg a gombot forrás gombot a távvezérlőn, majd válassza a lehetőséget képernyő tükrözés. Más modelleknél nyomja meg a gombot Menü a távvezérlőn, majd válassza a lehetőséget hálózat > képernyő tükrözés.

  1. Húzza le az értesítési sávot a Samsung telefonján.

  2. választ képernyő tükrözés (egyes eszközökön kiválaszthatja Quick Connect).

  3. Az eszköz megkeresi az elérhető eszközöket, amelyekhez csatlakozni lehet. Válassza ki a tévét a rendelkezésre álló eszközök listájából.

  4. Ha PIN-kód jelenik meg a tévéképernyőn, akkor a kérdésre írja be az okostelefonba a számot.

  5. A kapcsolat létrejötte után a legtöbb alkalmazást és programot megnyithatja Samsung okostelefonjáról, és ezek a Samsung Smart TV-re tükröződnek.