Hogyan írhatunk hangulatjeleket

Gyakorlatilag minden modern gép támogatja az emoji karaktereket, vagyis szinte bárhová beírhat hangulatjeleket, és szinte biztosan megtekinthetők lesznek. Annak kiderítése, hogy hol rejtőznek ezek az emoji parancsikonok, kissé bonyolult lehet - különösen, ha még nem ismeri az adott operációs rendszert vagy általában az emojikat.

Nem biztos abban, hogy a gépe vagy eszköze támogatja-e az emojikat? A CanIEmoji.com webhelyen ellenőrizheti a támogató operációs rendszer verziókat és alkalmazásokat.

Kövesse az alábbi utasításokat, hogy megtanulja, hogyan írjon hangulatjeleket Windows PC-jéről, Mac-jéről, webböngészőjéből, iPhone / iPad vagy Android készülékéről.


Hogyan írhatunk hangulatjeleket egy számítógépre

Ezek az utasítások a Windows 10 rendszeren futó számítógépekre vonatkoznak.

  1. Nyisson meg egy fájlt (például Word, PowerPoint vagy Jegyzettömb) vagy egy weboldalt, ahová hangulatjeleket szeretne hozzáadni. Ezután kattintson arra, hogy a kurzort a szövegmezőbe helyezze, ahol az emoji megjelenik.

  2. Nyomja meg a Windows gomb és a időszak gomb (.) egyszerre a billentyűzeten. A képernyő jobb alsó sarkában egy kis emoji billentyűzet jelenik meg.

  3. A kurzor segítségével válassza ki a dokumentumfájljához vagy a szövegmezőhöz hozzáadni kívánt hangulatjelet.

    Az alul található menü segítségével tallózhat az emojik kategóriáiban, vagy kattintson a gombra nagyító ikonra kereshet egyet kulcsszó szerint.

  4. Az emoji automatikusan beilleszkedik a dokumentumfájljába vagy a szövegmezőbe.


Hogyan írhatunk hangulatjeleket Mac gépre

Az alábbi utasítások a MacOS Sierra 10.12 vagy újabb rendszeren futó Mac számítógépekre vonatkoznak.

  1. Nyisson meg egy fájlt (például Pages, Keynote vagy Notes) vagy weboldalt, ahová hangulatjeleket szeretne hozzáadni. Kattintson arra, hogy a kurzort a szövegmezőbe helyezze, ahol az emoji megjelenik.

  2. nyomja meg Cmd + Ctrl + Hely egyszerre a billentyűzeten. Egy emoji billentyűzet jelenik meg ott, ahová a kurzort helyezte.

  3. Válasszon egy hangulatjelet a kurzor segítségével, hogy hozzáadja a dokumentumfájljához vagy a szövegmezőhöz.

    Az alján található menü segítségével gyorsan böngészhet az emoji kategóriákban.

  4. Az emoji automatikusan beillesztésre kerül.


Hogyan írhatunk hangulatjeleket az internetre

Ha régebbi géped van, Chromebookod van, vagy Linuxot futtatsz, egyszerű alternatív megoldásként másolhat és beilleszthet az emojikat az internetről. Ezt mobil böngészőben is megteheti.

  1. Keresse meg a GetEmoji.com webböngészőt.

  2. Görgesse végig a hangulatjelek listáját, vagy használja a tetején található keresőmezőt egy kulcsszó beírásához, és találjon egyet gyorsan.

  3. Kattintson a használni kívánt emoji bal oldalán, és jelölje ki úgy, hogy lenyomva tartja a kurzort, és jobbra húzza. PC-n nyomja meg Ctrl + C vagy Mac-en, Cmd + C másolni.

    Használhat másolást és beillesztést Android rendszeren, vagy másolhat és beilleszthet iPhone-ra is.

  4. Keresse meg azt a programot, alkalmazást vagy weboldalt, ahová be akarja illeszteni az emoji-t, és kattintson / érintse meg azt a szövegmezőt, ahová az emojist meg szeretné jeleníteni. PC-n válassza a lehetőséget Ctrl + V vagy Mac-en válassza a lehetőséget Cmd + V beilleszteni.


Hangulatjelek beírása Android-eszközön

Ezek az utasítások az Android 4.1 Jelly Bean vagy újabb verzióin futó eszközökre vonatkoznak.

  1. Nyissa meg az alkalmazást Android-eszközén, ahová be szeretne írni egy hangulatjelet, és koppintson a szövegmezőre a billentyűzet aktiválásához.

  2. Érintse meg a mosolygó arc ikon, amely a szövegmező mellett, felett vagy alatt jelenik meg (attól függően, hogy melyik Android OS verziót használja). A beépített emoji billentyűzet jelenik meg.

    Nem látja ezt? Ha rendelkezik Samsung Galaxy eszközzel, akkor engedélyeznie kell az emoji billentyűzetet.

  3. Koppintson a használni kívánt hangulatjelre.

    Húzza balra vagy jobbra az emoji kategóriák közötti görgetéshez, vagy koppintson az alján lévő menü ikonjaira.

  4. Az emoji automatikusan beillesztésre kerül.


Hangulatjelek beírása iPhone vagy iPad készüléken

Ezek az utasítások az iOS 5 vagy újabb rendszeren futó eszközökre vonatkoznak.

  1. Nyissa meg az alkalmazást iPhone vagy iPad eszközén, ahová be szeretne írni egy hangulatjelet, és koppintson a szövegmezőre a billentyűzet aktiválásához.

  2. A beépített emoji billentyűzet előhúzásához koppintson a billentyűzet bal alsó sarkában lévő mosolygó ikonra.

  3. Koppintson a használni kívánt hangulatjelre.

    Húzza balra vagy jobbra az emoji kategóriák gyors görgetéséhez, vagy koppintson az alján lévő menü ikonjaira.

  4. Az emoji automatikusan beillesztésre kerül.

Hangulatjelek beírása iPhone-on vagy Androidon harmadik féltől származó alkalmazásokkal

Számos harmadik féltől származó billentyűzet emoji alkalmazás létezik, amelyeket letölthet Android és iOS eszközökhöz. Ezek az alkalmazások integrálódnak eszközöd meglévő billentyűzetével, új hangulatjelekkel és hangulatjel-funkciókkal javítva.

Itt van a három legjobb, amelyet javasolunk, hogy próbálja ki mind az Android, mind az iOS eszközöket.

SwiftKey

A SwiftKey a Microsoft intelligens billentyűzete. Ez magában foglalja az összes alapértelmezett hangulatjelet és további. Az alkalmazás megtanulja, melyik hangulatjeleket szeretné használni a legjobban, így javasolhatja a megfelelő hangulatjeleket, amelyeket a megfelelő időben használhat.

Az alapértelmezett iOS és Android billentyűzetekhez hasonlóan a SwiftKey is rendelkezik mosolygó arc ikonra a hangulatjelek beírásához. Idővel használat közben intelligens javaslatokat fog látni a hangulatjelekről a szokásai alapján.

A SwiftKey ingyenes mind iOS, mind Android rendszeren.

GBoard

A GBoard a Google intelligens billentyűzete. Erőteljes emoji keresési funkciójáról ismert, amely gyorsabbá és könnyebbé teszi a tökéletes emoji megtalálását és kiválasztását, mint valaha.

Csak annyit kell tennie, hogy megérinti a mosolygó arc ikont a hangulatjelek listájának megtekintéséhez, vagy a tetején lévő Google keresősáv segítségével indíthatja el az egyiket.

A GBoard ingyenes mind iOS, mind Android rendszerhez.

Fleksy

Egy másik felső billentyűzet a Fleksy, amely több mint 800 különböző hangulatjelet kínál. Csak érintse meg a mosolygó arc ikonra kattintva megtekintheti és kijelölheti őket.

A Fleksy ingyenes mind az iOS, mind az Android számára.