DMG fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • A DMG fájl egy Apple Disk Image fájl.
  • Nyissa meg az egyiket Mac gépen automatikusan, vagy a HFSExplorer vagy a 7-Zip segítségével Windows rendszeren.
  • Konvertálás ISO-ra, ZIP-re, IMG-re és másokra az AnyToISO, a CloudConvert vagy a DMG2IMG segítségével.

Ez a cikk leírja, hogy mik a DMG fájlok, hogyan nyithat meg egyet különböző operációs rendszereken, és hogyan konvertálhatja azokat egy másik archív formátumba, például ISO vagy IMG.


Mi az a DMG fájl?

A DMG fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Apple Disk Image fájl, vagy néha Mac OS X Disk Image fájlnak hívják, amely alapvetően egy fizikai lemez digitális rekonstrukciója.

Emiatt a DMG gyakran az a fájlformátum, amelyet a tömörített szoftver telepítők tárolására használnak, ahelyett, hogy fizikai lemezt kellene használnia. Nagy valószínűséggel csak akkor fogja látni őket, amikor a macOS szoftvert letölti az internetről.

Ez a macOS lemezképformátum támogatja a tömörítést, a fájlok átívelését és a titkosítást, ezért egyes DMG fájlok jelszóval védettek lehetnek.

Az OS X 9-nél újabb Mac verziók támogatják a DMG fájlokat, míg a régebbi Mac OS Classic ugyanahhoz az IMG fájlformátumot használja.

A DMG rövidítése egyes technológiai kifejezéseknek, amelyek nem kapcsolódnak a Mac lemezképfájl-formátumához, például a Direct Mode Gateway és a Diversity-Multiplexing Gain.


Hogyan nyitható meg egy DMG fájl Mac-en

A DMG fájlok Mac-ekre készültek, ezért nagyon egyszerű megnyitni őket egy Mac-en.

A DMG fájlokat meghajtóként "csatlakoztatják", és az operációs rendszer úgy kezeli, mintha fizikai merevlemezek lennének, így valóban könnyen megtekinthető a tartalma. A Mac-hez DMG formátumban letöltött szoftver megnyitható, mint bármely más fájl a Mac-en, majd a telepítőprogram futtatható a szoftver telepítéséhez.

Hogyan nyitható meg egy DMG fájl a Windows rendszerben

A DMG fájl minden bizonnyal megnyitható a Windows rendszerben, de ez nem azt jelenti, hogy valóban felhasználhat bármit, amit benne talál.

Tegyük fel például, hogy a DMG fájl nemcsak tömörített fájlokat, például képeket és videókat tárol, hanem szoftveres programot is. Az alább említett programok egyikével kinyerheti / megnyithatja a DMG fájlt a Windows rendszerben, de valójában nem hajthatja végre a programot, és nem használhatja úgy, mint egy másik Windows alkalmazást. Ha ugyanazt a programot szeretné használni a Windows rendszerben, akkor a Windows verziót kell letöltenie, nem pedig a Mac DMG verziót.

Ha azonban a DMG fájl csak fájlokat tartalmaz, például képeket vagy videókat (amelyek valószínűleg a Windows-val is kompatibilis formátumban vannak), vagy csak azt szeretné látni, hogy mi található a DMG fájlban, akkor nem okozhat gondot az alábbi programok egyikének használata hogy megtekinthesse őket.

A Windows bármilyen formátumot támogató tömörítési / dekompressziós programmal megnyithat egy DMG fájlt. A PeaZip és a 7-Zip egyaránt ingyenesen támogatja a DMG fájlok megnyitását a Windows rendszerben.

Ha gondja van a DMG fájlok dupla kattintással történő megnyitásával, még akkor is, ha a PeaZip vagy a 7-Zip telepítve van, próbálja meg jobb gombbal kattintani a DMG fájlra, és használni a helyi menüt. Például a 7-Zip megnyitja a DMG fájlokat a következőn keresztül: 7-Zip > Nyissa meg az archívumot.

A DMG Extractor (a fizetős verzió) hasznos, ha többet kell tennie a DMG fájlokkal, mint hogy csak tömörítse őket.

A SysTools DMG Viewer nagyszerű, ha csak annyit szeretne tenni, hogy megnézze, mi van a DMG fájlban. A Catacombae HFSExplorer a Windows (és Linux) rendszerén is megtekintheti a DMG fájlokat, de új DMG fájlokat is létrehozhat. Mindkét program teljesen ingyenes.

A dmg2iso nevű ingyenes eszköz átalakítja a DMG képfájlt ISO képfájlokká, ami sokkal jobban használható a Windows rendszerben. Ha DMG fájlt kell csatlakoztatnia a Windows rendszerbe, de nem szeretné először ISO-ra konvertálni, néhány program támogatja ezt, például a WinCDEmu, a Virtual CloneDrive és a Pismo File Mount Audit Package. A Windows újabb verziói natív módon támogatják az ISO-csatlakozást.


Hogyan lehet átalakítani a DMG fájlt

Mint fent említettük, a dmg2iso felhasználható a DMG átalakítására ISO-ra. A dm2iso egy parancssori eszköz, ezért előfordulhat, hogy hivatkozni kell a letöltési oldalra a szintaxisra és más szabályokra vonatkozó utasításokért. A letöltési oldalon található egy DMG az IMG eszközhöz is, ha a fájlt IMG fájlba kell konvertálni.

Az AnyToISO ugyanúgy működik, mint a dmg2iso, de sokkal könnyebben használható. A program ingyenes, de csak 870 MB-nál nem nagyobb fájlok esetén.

Néhány ingyenes fájlkonvertáló átalakíthatja a DMG fájlokat számos más archív formátumra, például ZIP, 7Z, TAR, GZ, RAR és mások. A CloudConvert és a FileZigZag két figyelemre méltó példa.

A DMG konvertálásához PKG -vé (macOS telepítő csomagfájl) meg kell előbb kibontania a DMG fájl tartalmát, majd az adatok alapján új PKG fájlt kell készítenie. Ha segítségre van szüksége, olvassa el ezt az oktatóanyagot a Spirion támogatási portálon.

Nem konvertálhatja a DMG-t EXE-be, ha a DMG fájlt szeretné használni a Windows rendszerben. A DMG fájlok Mac-hez, az EXE fájlok pedig Windows-hoz készültek, így a DMG program Windows rendszeren való használatának egyetlen módja az, ha letöltjük annak megfelelőjét a fejlesztőtől (ha van ilyen); nincsenek DMG fájlok az EXE fájl konverterekre.

Megint csak azért, mert egy DMG fájlt kibonthat a Windows rendszerben, vagy akár a DMG fájlt Windows által olvasható formátumúra konvertálja, ez nem mindig jelenti azt, hogy a DMG fájl tartalma hirtelen kompatibilis lesz a Windows rendszerrel. A Mac program vagy a Mac videojáték Windows használatának egyetlen módja a Windows megfelelő verziójának letöltése. Ha nincs, akkor sem a DMG fájl konvertálása, sem kibontása nem lesz hasznos.

Ha indítható DMG fájlt szeretne készíteni, akkor nem kell aggódnia attól, hogy a fent említett eszközök egyikével USB-formátumra konvertálja. A teljes DMG-USB folyamat olyan eszközzel lehetséges, mint a TransMac. Csak kattintson a jobb gombbal az adott program USB-meghajtójára, és válassza a lehetőséget Visszaállítás lemezképpel, majd az USB-meghajtóról indíthat a DMG program futtatásához.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fent említett technikák egyike sem volt hasznos a DMG fájl megnyitásában Windows, MacOS vagy Linux rendszerben, akkor nagyon jó esély van arra, hogy valójában nincs DMG fájlja. Ez akkor fordulhat elő, ha a fájlkiterjesztést összetévesztették a DMG-vel.

Például a DGML fájlkiterjesztés nagyon hasonlít a DMG-re, annak ellenére, hogy a kettő nincs kapcsolatban. Az előbbit a Visual Studio Directed Graph Document fájljaihoz használják, és a Microsoft Visual Studio programjával nyílik meg.

A GMD egy másik példa egy hasonló kinézetű utótagra, amely a GameMaker programkód fájljaihoz és a GroupMail Message fájljaihoz van fenntartva. Ismételten, egyik formátum sem kapcsolódik a DMG Mac fájlformátumhoz, így ha a fájl valóban az egyik ilyen kiterjesztéssel végződik, akkor a fájl használatához telepítenie kell a GameMaker vagy a GroupMail alkalmazást.