Hogyan konvertálhat Google-dokumentumot PDF-be

A Google Dokumentumok egy hatékony fájlmegosztó és együttműködési eszköz. Sokféle fájltípust támogat, beleértve a dokumentumokat, táblázatokat, prezentációkat, rajzokat és weboldalakat. De tudta, hogy konvertálhat egy Google-dokumentumot PDF-fájlba?

Itt olvashatja el közelebbről a PDF fájlokat, és hogyan mentheti el a Google Dokumentumokat ebben a közös fájlformátumban.


Milyen előnyei vannak egy PDF fájlnak?

A PDF jelentése Portable Document Format. A formátumot az 1990-es évek elején hozta létre az Adobe, hogy megosszák a fájlokat anélkül, hogy veszélyeztetnék a dokumentum formátumát. Azelőtt a fájlok megosztása a számítógépek között problémát okozhat, mivel gyakran előfordult, hogy a betűtípusok, a szövegméretek és más beállítások elvesznek vagy megváltoznak.

A PDF megoldja ezt a problémát. Amikor valaki megnyit egy PDF-fájlt, az pontosan úgy néz ki, ahogy a mentéskor. A formázás be van zárva a dokumentumba, megakadályozva a nem kívánt változásokat.

Az emberek azért is szeretik a PDF fájlt, mert olyan vizuális elemeket tesznek lehetővé, mint a clip art, a digitális képek és a fényképek. Mások inkább azért, mert csiszoltabbnak és profibbnak tűnik. A formátum belső tömörítést használ, ami azt jelenti, hogy kevesebb helyet foglal el, mint más fájltípusok, így ideális e-mailezéshez, nyomtatáshoz és dokumentumok webre történő feltöltéséhez.

A formázás megőrzése mellett a PDF-fájlok eltávolítják a digitális dokumentumok felesleges és zavaró elemeit, például a margókat és a körvonalakat. Megőrzik a dokumentum formátumát is, amikor kinyomtatják.


Mikor érdemes PDF-t használni?

Fontolja meg a PDF formátum használatát az alábbi dokumentumok bármelyikéhez:

  • Jogi formák, például szerződések, lízingek és adásvételi számlák.
  • Számlák, önéletrajzok, kísérőlevelek és online portfóliók.
  • Letölthető anyagok, például ebookok, termékismertetők vagy ismertetők
  • Iskolai projektek és kutatási dolgozatok.

3 módszer PDF fájlok létrehozására a Google Dokumentumokban

Néhány módon konvertálhat Google-dokumentumot PDF-fájlba. Letöltheti a Google-dokumentuma PDF-változatát, elküldheti e-mailben, vagy elmentheti közvetlenül a Google Drive-ra.

A Google Doc PDF-verziójának letöltése

Használja ezt a módszert, ha a Google Dokumentumának PDF változatát szeretné letölteni számítógépére vagy mobileszközére.

  1. Jelentkezzen be a Google Dokumentumokba, és nyissa meg a PDF-be konvertálni kívánt dokumentumot.

  2. választ filé > Letöltés As > PDF dokumentum (.pdf).

  3. Ellenőrizze számítógépe letöltési mappáját, hogy megtalálta-e az imént létrehozott PDF-fájlt. A letöltött PDF-fájlt itt érheti el.

A Google Doc PDF-verziójának elküldése e-mailben

Használja ezt a módszert, ha másnak szeretné elküldeni az átalakított PDF-fájlt, ha azt szeretné, hogy a PDF másolata az e-mail postaládájában legyen.

  1. Jelentkezzen be a Google Dokumentumokba, és nyissa meg a PDF-be konvertálni kívánt dokumentumot.

  2. választ filé > E-mail mellékletként.

  3. Írja be a címzett e-mail címét. Használja e-mail címét, ha azt szeretné, hogy az átalakított dokumentum a beérkező levelek mappába kerüljön.

    Írja be a tárgy fejlécét, és ha szeretné, egy üzenetet.

  4. választ Küldés. A címzett (ek) megkapják a PDF fájlt e-mail mellékletként, amelyet aztán letölthetnek.

A Google-dokumentumok PDF-változatának mentése a Google Drive-ra

Ha inkább az átalakított PDF-fájlt szeretné megtartani Google Drive-fiókjában, vagy meg szeretné osztani az adott forrásból, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Ha nyitva van a Google Doc, válassza a lehetőséget filé > Nyomtatás.

  2. Ban,-ben Rendeltetési hely mező kiválasztása Mentés a Google Drive-ba, Majd válassza ki Megtakarítás.

  3. A PDF fájl mentésre kerül a Google Drive-ra. Megtekintheti vagy megoszthatja közvetlenül erről a helyről.


További lehetőségek PDF-fájlok mentésére a Google Dokumentumokból

A Google Dokumentum PDF formátumban történő mentésének ezen módszerein kívül telepíthet harmadik féltől származó szoftvereket is, például a DriveConverter programot, amely lehetővé teszi a Google fájlok letöltését különböző formátumokban, beleértve a PDF, JPG és MP3 fájlokat.