Hogyan működik a Google Voice?

A Google Voice egyesíti a kommunikációs csatornákat, így egyetlen, ingyenes telefonszámon keresztül egyszerre több telefon csörög. Úgy működik, mint a legtöbb telefonszám: adja meg Google-számát, hogy az emberek felvegyék Önnel a kapcsolatot. Bejövő hívás esetén több lehetősége van a kommunikáció kezelésére.

Alapjában véve a Google Voice nem olyan VoIP-szolgáltatás, mint a Skype, de kihasználja a VoIP-technológia előnyeit az interneten keresztül néhány hívásának átirányításához, a nemzetközi hívások olcsó árengedményhez, az ingyenes helyi hívások engedélyezéséhez és hogy ismert funkcióit kínálja.

A Google Voice nagyszerű vizuális hangposta szolgáltatást kínál.

A Google Voice megad egy telefonszámot. Ezzel a bejövő hívások továbbíthatók bármelyik választott telefonra - házi telefonra, okostelefonra vagy más telefonra.

A Google Voice használatának másik módja az, hogy az elsődleges telefonszámát átirányítja erre a szolgáltatásra, és a meglévő számát használja Google-számként, de ez a funkció néhány figyelmeztetést elfogad.


Hogyan működik a Google Voice

A Google Voice összekapcsolja a PSTN-t - a vezetékes vezetékes telefonrendszert - és a mobilhálózatot a hívások átadásához. A Google Voice-on keresztül kezdeményezett hívásoknak szükségszerűen a PSTN-en kell keresztülhaladniuk. A PSTN azonban nem végzi el az összes munkát. Ezután a hívást átadják a Google szervereinek, ahol a számokat összesítik.

Mondjuk például, hogy a hívás egy másik Google Voice-telefonszámra irányul. Ezt a számot a Google számai azonosítják, és onnan küldik a hívást a végső célállomásra.

A Google Voice fő célja a kommunikációs csatornák egységesítése, nem pedig a költségmegtakarítás. Ennek eredményeként könnyen válthat szolgáltatót anélkül, hogy módosítania kellene a telefonszámot, mert egy szám bármely telefonon csengethet bármelyik szolgáltatón keresztül. Ha fizikai telefonszámot változtat, akkor csak annyit kell változtatnia, ahová a hívásait átirányítja, amely belátása szerint könnyen elvégezhető.


Hogyan juthat el a Google Voice-hoz

A Google Voice alkalmazások letölthetők a főbb mobilplatformokról.

Letöltés:

iOS Android

  1. Nyissa meg a Google Voice webhelyet, és kattintson a gombra Töltse le a Google Voice szolgáltatást. Ha kérik, jelentkezzen be Google-fiókjába.

    Válassza az iOS, az Android vagy a Web lehetőséget.

    Lehet, hogy megjelenik az Általános Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi irányelvek képernyő is. Fogadja el őket a folytatódik gombot.

  2. Azon az oldalon, amely a Google Voice-szám kiválasztásáról kérdez, adjon meg egy város- vagy körzetszámot, hogy telefonszámot kapjon az adott régióból.

  3. Tekintse át a bemutatott számokat, majd kattintson vagy koppintással válasszon egyet a Google Voice-számként választ.

    Ha az alapértelmezés szerint kevesebbnél többet szeretne látni, válassza a lehetőséget Több ingatlan gombot a számok alatt.

  4. Ellenőrizze a meglévő telefonszámát a Ellenőrzése gombra a következő oldalon.

  5. Adja meg azt a telefonszámot, amelyre a Google Voice-nak továbbítania kell a bejövő hívásokat, majd válassza ki Küldött kód.

  6. Ellenőrizze telefonjában a Google-tól érkező szöveges üzenetet, majd írja be a kódot a Google Voice webhelyére az olvasó szövegmezőbe G -. Tehát valami olyasmi fog kinézni G-9820.

  7. választ Ellenőrzése a kód helyes megadásának megerősítése.

  8. Válasszon Követelés annak megerősítéséhez, hogy a Google Voice-hívásokat át szeretné irányítani erre a telefonszámra.

    Ha a Google Voice már továbbítja a hívásokat arra a telefonra, akkor egy új Google Voice-szám beállítása ezzel a telefonnal megszünteti a telefon használatát az előző Google Voice-számmal (azaz azokat a hívásokat, amelyeket korábban egy másik Google Voice-fiókból továbbítottak a telefonjára) abbahagyja a telefon csengetését). Ez a hiba csak akkor merül fel, ha ugyanazt a telefont használta egy másik Google Voice-számmal, egy másik Google-fiókból.

  9. Használja a befejez gombra a Google Voice beállításának befejezéséhez, majd kattintson a gombra befejez ismét az utolsó képernyőn a Google Voice-fiók megnyitásához.


Több telefon csengése

Google Voice-fiókod számos konfigurációs beállítást és beállítást támogat, ezek között van egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy beállítsd, mely telefonokat akarod csengetni, ha valaki felhívja a Google-számodat. Legfeljebb hat különböző számot adhat meg, hogy híváskor hat különböző telefon vagy eszköz csengessen. Például csenghet a mobiltelefon, az otthoni telefon és az irodai telefon.

Így állíthat be több telefont a Google Voice segítségével:

  1. Nyissa meg a Google Voice beállításait a Google Voice webhelyének bal oldalán található hárompontos menü gomb segítségével.

  2. A ... val Telefonszámok fül kiválasztva, keresse meg a Összekapcsolt számok szakaszban.

  3. Kattintson vagy érintse meg a gombot Új összekapcsolt szám meglévő telefonszáma alatt.

  4. Adja meg azt a telefonszámot, amelynek el kell fogadnia a Google Voice-hívásokat, majd válassza a lehetőséget Küldött kódvagy Hívás ha a telefonhívás opciót választotta.

    Ha a hívási lehetőséget választotta, akkor kattintson vagy koppintson a gombra Hívás még egyszer a telefonhívás megkezdéséhez.

  5. A Google Voice webhelyen megadott helyre írja be a szöveges üzenetben kapott vagy a telefonhívás során hallott kódot.

  6. Az 1. lépéstől kezdve térjen vissza a Google Voice beállításainak oldalára, és nyissa meg a kéri Tab.

  7. Győződjön meg arról, hogy be van jelölve egy négyzet az összes releváns telefonszám mellett. Ha nincs, jelölje be a jelölőnégyzetet az egyes számok melletti jelölőnégyzetben, amelyeknek csengeniük kell, ha hívás érkezik a Google Voice-számunkon keresztül.


Google Voice költség

A Google Voice nem teljes alternatívája a mobiltelefon-szolgáltatók szolgáltatásainak, ellentétben a Skype-nal és hasonlókkal. Bár a Google Voice használatához továbbra is fizetnie kell telefonjának vagy vezeték nélküli szolgáltatójának (mivel a használatához a telefonhoz kell csatlakoznia), az továbbra is ingyenes, vagyis nem kell külön fizetnie a használja a Google Voice szolgáltatást.

A Google Voice azonban pénzt takarít meg, bár:

  • Ingyenes helyi és külföldi hívásokat kezdeményezhet (bejövő az USA-n kívülről) bármely számra az Egyesült Államokban és Kanadában.
  • Hívjon olcsón (VoIP-tarifával) bármely nemzetközi helyre. Az ilyen hívások sokszor drágábbak lennének a PTSN telefonálás révén.
  • A Google Voice ingyenes SMS-eket kínál, hogy fizetés nélkül küldhessen szöveges üzeneteket a Google-számán keresztül. 

A Google Voice csak az Egyesült Államokban érhető el. Mivel máshol nem lehet használni, ha valami olyanra van szüksége, mint a Google Voice az Egyesült Államokon kívülről, akkor fontolóra kell vennie egy alternatív szolgáltatást.