Hogyan lehet PDF fájlokat hozzáadni a webhelyekhez

Létrehozhat PDF-eket az Adobe Acrobat alkalmazásban, konvertálhatja a dokumentumokat Word-fájlokba PDF-formátumban, nyomtatott példányokat feltölthet PDF formátumba szkenneléskor, és így tovább. Ezeknek a fájloknak az olvasókkal való megosztása logikus, mivel gyakorlatilag bárki megnyithatja őket. Adjon hozzá egy PDF fájlt a webhelyéhez az olvasók számára letöltésre vagy nyomtatásra.


Győződjön meg arról, hogy a PDF fájlok engedélyezettek

Egyes tárhelyszolgáltatások nem engedik meg a megadott méretű fájlokat, és egyesek nem engedik meg, hogy bizonyos típusú adatok legyenek a webhelyén; ez tartalmazhat PDF fájlokat. Győződjön meg arról, hogy amit weboldala hozzá kíván adni, azt először a webtárhely-szolgáltatás engedélyezi. Nem akarja bezárni a webhelyét, mert nem tartja be a szabályokat, vagy sok munkát végez a PDF-fájl webhelyre történő felvételére, hogy kiderítse, hogy nem teheti meg. 

Ha a tárhelyszolgáltatása nem teszi lehetővé, hogy a webhelyén legyen PDF fájl, akkor beszerezheti saját domainnevét a webhelyéhez, vagy átválthat egy másik tárhelyszolgáltatásra, amely lehetővé teszi a PDF fájlok vagy a webhelyeken található nagy fájlok használatát.


Töltsön fel PDF fájlt a webhelyére

Töltse fel a PDF fájlokat a webhelyére a webtárhely-szolgáltatás által biztosított fájl feltöltő programmal. Ha nem kínálnak ilyet, akkor FTP programot kell használnia a PDF fájl feltöltésére a webhelyére.

Keresse meg a PDF fájl címét (URL)

Hova töltötte fel a PDF fájlt? Hozzáadta a PDF fájlt a webhely fő mappájához vagy egy másik mappához? Vagy létrehozott egy új mappát a webhelyén, csak a PDF fájlok számára? Keresse meg a PDF fájl címét a webhelyén, hogy linkelhessen rá.


Válasszon helyet a PDF fájl számára

Határozza meg, hogy melyik oldalon és hol szeretné elhelyezni a PDF-re mutató linket.

Keresse meg a PDF fájl helyét a HTML-ben

Nézze át a weboldalon található kódot, amíg meg nem találja azt a helyet, ahová hozzá szeretné adni a linket a PDF-fájljához. Érdemes hozzáadni " ", mielőtt megadná a PDF fájlhoz vezető hivatkozás kódját, szóköz hozzáadásához.

Adja hozzá a Linket a PDF fájlhoz

Adja hozzá a kódot ahhoz a helyre, ahol a PDF-fájlra mutató linket meg szeretné jeleníteni a HTML-kódban. Ugyanaz a hivatkozási kód, amelyet egy tipikus weboldal-hivatkozáshoz használna. A PDF fájl hivatkozásának szövege bármit mondhat, amit csak akar. Például:

  • Szabad kiszolgálók a webhely gazdagépe.
  • A webhely felhasználóneve a következő: napos.
  • Webhelyének helye az http://sunny.freeservers.com.
  • A PDF fájlt feltöltötted a webhelyed fájlkezelőjének fő könyvtárába
  • A PDF fájl neve virágok.pdf.
  • A szöveg, amelyre az olvasónak rákattintania kell a PDF fájl letöltéséhez: "Kattintson ide a virágok nevű PDF fájlért."
  • Kódja így fog kinézni: Kattintson ide a virág nevű pdf fájlért.
  • Ha feltöltötted a PDF fájlt egy "fun" nevű mappába, akkor a PDF fájlra mutató hivatkozás kódja így néz ki: Kattintson ide a virágok nevű pdf fájlhoz.

A PDF fájl link tesztelése

Ha webhelyét számítógépén hozza létre, ellenőrizze a PDF-fájlra mutató linket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik-e, mielőtt feltöltené a PDF-fájlt a szerverére. A merevlemezen található PDF-fájlhoz így kell linkelnie:

  • A PDF fájl a Dokumentumok mappában található.
  • Virágnak hívják.pdf.
  • A pdf fájl szövege a következőket mondja: "Kattintson ide a virág nevű pdf fájlért."
  • Kód: Kattintson ide a virág nevű pdf fájlért.