Hogyan lehet bezárni az alkalmazásokat az iPhone készüléken

Mit kell tudni

  • IPhone X és újabb: Csúsztassa felfelé a többfeladatos nézet megjelenítéséhez, majd csúsztassa az alkalmazást fentről lefelé.
  • iPhone 8 és korábbi / iOS 7 és újabb: Kattintson duplán a kezdőlapra, csúsztassa az alkalmazásokat a kilépéshez, csúsztassa az alkalmazást fentről lefelé.
  • iPhone 8 és korábbi / iOS 6 és újabb verziók: Kattintson duplán a kezdőlap gombra, csúsztassa az alkalmazásokat a kilépéshez, majd érintse meg és tartsa lenyomva a gombot, majd érintse meg a piros jelvényt.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet kilépni egy alkalmazásból az iPhone készüléken (más néven az alkalmazás megölésével). Az utasítások minden olyan eszközre vonatkoznak, amelyen iOS 6 vagy újabb verzió fut.


Hogyan lehet kilépni vagy bezárni az alkalmazásokat az iPhone X és újabb verziókon

Az alkalmazások bezárásának folyamata az iPhone X-en és az olyan újabb modelleken, mint az iPhone XR és az iPhone 11, kissé eltér a korábbi iPhone-októl. Ez azért van, mert ezeknél a modelleknél nincs Kezdőlap gomb, így a multitasking képernyő elérésének módja más. Így teheti meg:

  1. Húzza felfelé a képernyő alját, és szünetet tartson a képernyő felénél. Ez feltárja a többfeladatos nézetet.

  2. Csúsztassa az alkalmazást felfelé a képernyő tetejéről.

    Ha az iOS 11 régi verzióját futtatja, a folyamat kissé eltér. Ezen érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazást, amíg egy piros nem lesz - Megjelenik. Ezután érintse meg a - az alkalmazás bezárásához.

  3. Koppintson a háttérképre, vagy húzza újra felfelé az alját, hogy visszatérjen a kezdőképernyőre.


Hogyan lehet kilépni vagy bezárni az alkalmazásokat az iPhone 8 és korábbi verzióin

Ha rendelkezik iPhone 8-as vagy régebbi verzióval, az alkalmazásokból való kilépés rendkívül egyszerű. A következőket kell tudnia:

  1. A gyors alkalmazásváltó funkció eléréséhez kattintson duplán a kezdőlapra. Az iOS 7 és újabb verziókban az alkalmazások kissé visszaesnek, így láthatja az összes futó alkalmazás ikonját és képernyőképét. Az iOS 6 vagy korábbi verzióiban ez egy sor alkalmazást tár fel a dokk alatt.

  2. Csúsztassa az alkalmazásokat egyik oldalról a másikra, hogy megtalálja a kilépni kívánt alkalmazást.

  3. Amikor megtalálja, az alkalmazás kilépésének módja attól függ, hogy az iOS melyik verzióját futtatja.

    • IOS 7 vagy újabb verzióban egyszerűen csúsztassa le az alkalmazást a képernyő felső széléről. Az alkalmazás eltűnik, és kilépett.
    • IOS 6 vagy korábbi verzióban érintse meg és tartsa lenyomva az alkalmazást, amíg meg nem jelenik egy piros jelvény, rajta egy vonallal. Az alkalmazások úgy mozognak, mint akkor, amikor átrendezed őket. Amikor megjelenik a piros jelvény, koppintson rá az alkalmazás és az esetleg futó háttérfolyamatok megöléséhez.
  4. Miután bezárta az összes kívánt alkalmazást, kattintson ismét a kezdőlap gombra, hogy visszatérjen az iPhone használatához.

Az iOS 7 és újabb rendszereken egyszerre több alkalmazást is kiléphet. Csúsztassa egyszerre akár három alkalmazást felfelé a képernyőn. Minden ellop alkalmazás eltűnik.


Alkalmazások bezárása régebbi iPhone operációs rendszereken

Ha nagyon régi verziói vannak az iOS-nek, amelyek nem tartalmazzák a többfeladatos feladatot, vagy ha valamilyen oknál fogva nem léphet be az alkalmazásbezárási módba, tartsa lenyomva körülbelül 6 másodpercig az iPhone alsó részén található Home gombot. Ezzel ki kell lépnie az aktuális alkalmazásból, és vissza kell térnie a főképernyőre. Ha nem, akkor lehet, hogy vissza kell állítania az eszközt.

Ez nem fog működni az operációs rendszer újabb verzióin. Rájuk a home gomb nyomva tartása aktiválja a Sirit.


Meglepetés! Az alkalmazások bezárása nem kíméli az akkumulátor élettartamát

Elterjedt a vélemény, hogy a háttérben futó alkalmazások kilépése megtakaríthatja az akkumulátor élettartamát akkor is, ha az alkalmazásokat nem használják. Ennek azonban bebizonyosodott, hogy helytelen, sőt károsíthatja az akkumulátor élettartamát.