Hogyan regisztrálhat az Apple iOS Public Beta programjára

Az Apple hivatalosan ősszel - általában szeptemberben - kiadja az iOS új verzióit, de tudta-e, hogy hónapokkal korábban meg lehet szerezni a legújabb verziót iPhone-ján vagy iPadjén? Apple Beta szoftverprogramnak hívják.

Az Apple iOS bétaprogramja teljesen ingyenes, és mindenki számára elérhető, aki kompatibilis eszközzel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a következő generációs szoftver használatának megkezdését a nyilvános megjelenés előtt. Ez azt jelenti, hogy 14 hónappal a hivatalos megjelenés előtt elkezdheti használni az iOS-t!

Olvassa el, hogy megtudja, mit jelent ez a program, megfelelő-e az Ön számára, és hogyan kell regisztrálni.

Az Apple 14 júliusában teszi közzé az első iOS 2020 bétaverziót a nyilvánosság számára.


Mi a nyilvános béta?

A szoftverfejlesztésben a "béta" az alkalmazás vagy operációs rendszer előzetes verziójának neve. A szoftver akkor tekinthető bétaverziónak, amikor a fejlesztés előrehaladott szakaszában van, de még nem fejeződött be. Az alapvető funkciók a helyükön vannak, de a szoftver nem áll készen a nagyközönség használatára, mert néhány dolgot még el kell végezni, például javítani a hibákat, javítani a sebességet és csiszolni a terméket.

kép szerzői jog az Apple Inc.

Hagyományosan a béta szoftvert csak az azt fejlesztő cégen belül vagy egy megbízható tesztelői körben terjesztik. A bétatesztelők együttműködnek a szoftverrel, problémákat és hibákat keresnek, és jelentést tesznek a fejlesztőknek, hogy segítsenek a termék fejlesztésében.

A nyilvános béta valamivel eltér. Ahelyett, hogy a bétatesztelő csoportot belső alkalmazottakra vagy kis csoportokra korlátoznák, a szoftvert a nagyközönség számára hozzáférhetővé teszik. Ez kibővíti az elvégzett tesztelés mennyiségét, ami jobb szoftverhez vezet.


Milyen kockázatokkal jár a nyilvános béta?

Bár új szoftverek beszerzése hónapokkal a megjelenése előtt izgalmas, fontos megérteni, hogy a nyilvános béták nem mindenkinek szólnak. A bétának vannak hibái. Ez azt jelenti, hogy a béta szoftver gyakran összeomolhat, a funkciók és az alkalmazások nem működhetnek megfelelően, és az adatok elveszhetnek.

Az is bonyolult, hogy a béta szoftver telepítése után visszatérünk az előző verzióra. A béta verzió eltávolításához kényelmesnek kell lennie a telefon gyári beállításainak visszaállításában, a biztonsági mentésből történő visszaállításban és egyéb karbantartási feladatokban.

A béta szoftver telepítésekor a korai hozzáférés kompromisszuma az, hogy a dolgok nem biztos, hogy a normális módon működnek. Ha ez túl kockázatos az Ön számára - és ez sok embernek szól, különösen azoknak, akik munkájuk során az iPhone-okra támaszkodnak - megvárják a hivatalos kiadást.


Hogyan regisztrálhatok az iOS nyilvános bétaverziójára

Ha korán szeretné letölteni az iOS 14 rendszert, jelentkezzen be az Apple Beta szoftverprogramba az alábbi lépések végrehajtásával:

  1. Nyissa meg a Safarit, és látogasson el az Apple Beta szoftverprogram weboldalára.

    Tegye ezeket a lépéseket közvetlenül iPhone-ján vagy más iOS-eszközén. Ez több lépés és bonyolultabb, ha számítógépen indul, majd át kell kapcsolnia az iPhone készülékére.

  2. választ Regisztrálj.

  3. Jelentkezzen be az Apple ID-vel.

    Ha valamilyen okból nincs, hozzon létre egy új Apple ID-t, majd térjen vissza erre a lépésre.

  4. Görgessen le a gombbal Első lépések szakaszban érintse meg a gombot regisztrálja iOS-eszközét.

  5. Kövesse az utasításokat az iPhone biztonsági másolatának jelenlegi állapotában történő létrehozásához és archiválásához.

  6. Az Apple útmutató oldalának 2. lépésében koppintson a ikonra Letöltés profilja.

  7. Az előugró ablakban koppintson a ikonra Hagyjuk konfigurációs profil letöltéséhez.

  8. A letöltés megerősítő mezőben érintse meg a elemet közel.

  9. Ugrás beállítások > Profil letöltve, Koppintson a felszerel, majd érintse meg felszerel még kétszer a megerősítéshez.

  10. Amikor a rendszer kéri az iPhone vagy iPad újraindítását, válassza a lehetőséget Újraindítás.

  11. Ugrás beállítások > általános > szoftver frissítése, majd érintse meg Letöltése és telepítése hogy frissítse iOS-eszközét a legújabb bétaverzióra.

  12. Várjon, amíg készüléke letölti és telepíti a frissítést. A telepítés befejezéséhez még egyszer újraindul. Amikor újraindítja az utolsó időt, akkor az iOS legújabb bétaverzióját futtatja.

Úgy döntött, hogy nem kívánja tovább használni az iOS bétaverzióját? Frissítse az iOS verzióját, hogy visszatérjen a legújabb hivatalos verzióra.