Hogyan lehet konfigurálni a kereső tavasszal töltött mappáit

A rugós mappák a Mac Finder eszköz azon funkciói, amelyek lehetővé teszik egy mappa tartalmának megtekintését, mielőtt fájlokat kötnének hozzá.

Ez egy megkerülő megoldás a két Finder ablak megnyitásának közös taktikájára - az egyik a forrásfájlra, a másik pedig a rendeltetési helyére (vagy a lehetséges célállomásra). Megkerüli a két mappa megnyitásának szükségességét.

Az ebben a cikkben szereplő információk a macOS Catalina (10.15) -re vonatkoznak a macOS El Capitan (10.11) keresztül.


Tavaszi betöltésű mappák

A rugóval feltöltött mappák egyszerűbb módot kínálnak a fájlok mappák közötti áthelyezésére, mivel nem szükségesek a Finder több példányának megnyitása.

Rugós betöltésű mappákkal kattintással áthúzhat egy fájlt egy célmappára, ezután megnyílik a mappa annak tartalmának megjelenítéséhez. Gyorsan és egyszerűen elmélyítheti a mappákat, hogy megtalálja a fájl egy adott mappáját, majd elengedheti az egeret, hogy a fájlt a kiválasztott rendeltetési helyre irányítsa.

Az az időtartam, amelyet az egérmutatónak egy mappán kell lebegnie, mielőtt kinyílik, a felhasználói beállítások által szabályozott.

A rugógombos mappából kiléphet a menekülés kulcs.


A rugóval töltött mappa késleltetésének konfigurálása

A rugóval feltöltött mappák beállításait a Mac rendszer Rendszerbeállításai tartalmazza.

  1. Nyisd ki System Preferences az ikonjára kattintva a dokkolóban, vagy a alma a menüsorban, és kiválasztja System Preferences a menüben.

  2. választ megközelíthetőség a Rendszerbeállítások ablakban.

  3. A bal oldali ablaktáblában görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Mutató vezérlés. (A macOS korábbi verzióiban válassza a Egér és Trackpad helyette.)

  4. Helyezzen be egy pipát az előtte lévő mezőbe Tavaszi betöltési késés és húzza a csúszkával állíthatja be, hogy a kurzor mennyi ideig lebeg egy mappán, mielőtt a mappa kiugrana.

  5. Csukja be a System Preferences ablak.

Ha az OS X korai verzióját futtatja, a rugós mappa késleltetését magában a Finderben állíthatja be. A Finder menüsoron válassza a lehetőséget Kereső > preferenciák > általános.


Rugós mappa tippek

Ha több mappán halad át, felgyorsíthatja a helyzetet a szóköz lenyomásával, amikor a kurzor kiemel egy mappát. Ez azt eredményezi, hogy a mappa azonnal megnyílik, nem várva a rugóval töltött késleltetést.

Ha a mozgás közepén úgy dönt, hogy nem akarja új elemre helyezni az elemet, akkor a rugós mozgásból lemondhatja az egérmutatót az eredeti elem helye fölé.