Mi a teendő, ha az iPhone nem csatlakozik a számítógéphez

Míg az iPhone általában független, önellátó eszköz, sok ember mégis összeköti őket egy számítógéppel, hogy biztonsági másolatot készítsen az adatokról, vagy nagy fájlokat helyezzen át arra.

Nézzük meg, miért nem látja a Mac számítógépe az iPhone készülékét.


Az iPhone nem fog csatlakozni a számítógéphez

pixabay

A súlyosság és a bonyolultság csökkenő sorrendjében itt találhatja meg azokat a dolgokat, amelyeket meg kell próbálnia, ha a PC vagy a Mac nem ismeri fel az iPhone készülékét, amikor Lightning-USB-kábellel csatlakoztatja.

  1. A Nyilvánvaló. Valóban be van kapcsolva az iPhone? Van-e elegendő akkumulátor töltés ahhoz, hogy bekapcsoljon? Fel van nyitva?

  2. Győződjön meg arról, hogy „Bízzon” a számítógépében. Ha USB-kábellel csatlakoztatja iPhone készülékét a számítógépéhez, keresse meg a "Megbízik ebben a számítógépben? "Értesítés a telefonján. Ha lát egyet, koppintson a ikonra Bízzon. Ellenkező esetben az iPhone nem csatlakozik a PC-hez vagy a Mac-hez, és nem fog tudni fájlokat átvinni az egyes eszközökre és azokról (többek között).

    Lehetőség van arra is, hogy bármilyen okból előfordulhat, hogy korábban megérintette a „Ne bízzon” lehetőséget, ami megakadályozhatja, hogy iPhone készüléke csatlakozzon a számítógépéhez. Ebben az esetben vissza kell állítania az iPhone "Hely és adatvédelem" beállításait, a következőképpen:

    1. Indít beállítások.
    2. Érintse általános.
    3. Érintse vissza.
    4. Érintse Hely és adatvédelem visszaállítása.

    Ezzel megkapja a lehetőséget, hogy újra megbízhasson a számítógépében, amikor USB-kábellel csatlakozik hozzá.

  3. Ellenőrizze a kábelt. Gyakran előfordul, hogy az iPhone nem tud csatlakozni a számítógépéhez, egyszerűen egy hibás kábel miatt. Mint ilyen, győződjön meg arról, hogy az iPhone készülékéhez mellékelt kábelt használja, vagy legalább egy külön megvásárolt hivatalos Apple-kábelt.

  4. Ellenőrizze az USB portot. Csatlakoztassa az iPhone készüléket egy másik USB-porthoz. A különböző USB-kábelek kipróbálásához hasonlóan érdemes lehet megpróbálnia csatlakoztatni iPhone készülékét a számítógép másik USB-portjához, ha több van benne.

  5. Indítsa újra iPhone-ját és / vagy számítógépét. Ez egy másik egyszerű tanács, de elképesztő, hogy egy egyszerű újraindítás milyen gyakran képes tisztázni a problémákat. Először is indítsa újra az iPhone készülékét rendesen, és nézze meg, hogy ezzel újra csatlakozik-e a számítógépéhez. Ha nem, próbálja meg újraindítani a számítógépet.

  6. frissítés iTunes. Általában az iPhone-tulajdonosok az iTunes segítségével csatlakoznak számítógépeikhez, függetlenül attól, hogy Mac vagy Windows PC-t futtatnak. Mint ilyen, mindig jó ötlet biztosítani, hogy az iTunes legújabb verzióját használja, mivel a probléma valamilyen hibából származhat a legújabb verzió javításaiból.

  7. Frissítse a operációs szoftver. Ha a fentieket elvégezte, ideértve az iTunes frissítését is, akkor a következő hívásnak a macOS vagy a Windows verziójának frissítését kell megkísérelnie (ha rendelkezésre áll frissítés).

  8. Frissítse a Illesztőprogram. Ez a lépés csak a Windows-felhasználókra vonatkozik, és magában foglalja a szoftver frissítését, amely kezeli a számítógép és az iPhone kapcsolatát.

    A legtöbb esetben letöltötte volna az iTunes alkalmazást a Microsoft Store-ból, ami azt jelenti, hogy az alábbi lépéseket kell végrehajtania:

    1. Nyissa ki az iPhone zárját, és nyissa meg a kezdőképernyőt, majd USB-kábelen keresztül csatlakoztassa a számítógéphez (zárja be az iTunes alkalmazást, ha csatlakozáskor megnyílik).
    2. Kattints Rajt.
    3. Kattints Eszközkezelő.
    4. Görgessen le és kattintson a Hordozható készülékek fül (megjegyzés: ezt a Windows verziójától függően "képalkotó eszközöknek" vagy "más eszközöknek" is nevezhetjük).
    5. Kattintson a jobb gombbal az Ön illesztőprogramjának opciójára iPhone. Ezt írhatjuk "Apple iPhone" vagy "Apple Mobile Device" vagy "Apple Mobile Device USB Driver" néven.
    6. Kattints illesztőprogram frissítése.
    7. Kattints Automatikus keresés a frissített illesztőprogramok számára.

    A frissítés után válassza le iPhone készülékét, majd csatlakoztassa újra. Remélhetőleg a számítógépe fel fogja ismerni.

    De ha véletlenül letöltötted az iTunes szolgáltatást az Apple-ről (azaz az Apple webhelyéről), akkor az illesztőprogramok frissítésénél kissé eltérő utat kell választanod, az alábbiak szerint:

    1. Nyissa ki az iPhone zárját, és nyissa meg a kezdőképernyőt, majd USB-kábelen keresztül csatlakoztassa a számítógéphez (zárja be az iTunes alkalmazást, ha csatlakozáskor megnyílik).
    2. Nyomja meg a A windows+gombokat egyidejűleg, a Run parancsfájl megnyitásához.
    3. Típus: % ProgramFiles% Általános fájlok Apple Mobile Device Support illesztőprogramok.
    4. Kattints OK.
    5. Kattintson a jobb gombbal a usbaapl64.inf fájl (helyette "usbaapl.inf" néven szerepelhet).
    6. Kattints felszerel.

    A telepítés után húzza ki az iPhone készülékét, indítsa újra a számítógépet, majd csatlakoztassa újra az iPhone készüléket.


Ha minden más nem sikerül ...

Fontolja meg az iPhone gyári beállításainak visszaállítását. Ha iPhone készüléke a fentiek kipróbálása után sem fog csatlakozni a számítógépéhez, akkor fontolja meg a gyári visszaállítást. Ez drasztikus lehetőség, de néha működik. Ezzel az összes adatot kitörli az eszközéről, ezért tekintsük utolsó lehetőségnek.

  1. Indít beállítások.

  2. Érintse általános.

  3. Érintse vissza.

  4. Érintse Összes tartalom és beállítások visszaállítása.

    Ezt a lehetőséget csak akkor szabad kipróbálni, ha az iPhone visszaállítása után nemrégiben visszaállított biztonsági másolatot készít. És tekintettel arra, hogy nem tudta csatlakoztatni iPhone készülékét a számítógépéhez, előfordulhat, hogy nincs újabbja. Ebben az esetben jobb lehet, ha időpontot foglal az Apple Store-ban.