Hogyan lehet megakadályozni a Skype automatikus indítását

Alapértelmezés szerint a Skype automatikusan megnyílik minden alkalommal, amikor a számítógép elindul, és bejelentkezik felhasználói fiókjába. Ez azért történik, hogy azonnali értesítéseket kapjon, ha valaki üzenetet küld vagy hív.

Amikor letiltja a Skype-ot indításkor, akkor a számítógép indítása után manuálisan kell megnyitnia, amikor először használni szeretné. Ha nyitva van, nyitva marad a szokásos módon - és bejöhetnek az üzenetek és hívások -, amíg ki nem jelentkezik vagy bezárja.

A cikk utasításai a Skype Windows 10, Windows 8 és macOS rendszeren futó jelenlegi verzióira vonatkoznak.


Windows: Jelentkezzen ki vagy módosítsa a Skype automatikus indítási beállításait

A Skype for Windows 10 és a Windows 8 konfigurálható úgy, hogy abbahagyja az automatikus indítást a Windows rendszerrel. A lépések azonban attól függően változnak, hogy hogyan telepítette a programot.

Windows 10 Skype alkalmazás

Ha a Windows 10 rendszert a Microsoft Store-ból szerezte be, akkor indításkor nem tudja letiltani a Skype-ot. A program bezárásához és az összes értesítés megakadályozásához kijelentkezhet a programból.

Így jelentkezhet ki a Skype alkalmazásból a Windows 10 rendszerben:

  1. Válassza ki a profilképét (a bal felső sarokban található).

  2. Válasszon Jelentkezzen ki.

    Azt is megkérdezhetik, hogy emlékezzen-e a fiókjára és az alkalmazás beállításaira ezen az eszközön. Rajtad múlik, hogyan válaszolsz erre.

  3. Lépjen ki a Skype ablakból.

Normális esetben, ha nyitva hagyja a Skype-ot és be van jelentkezve, SkypeApp.exe a Feladatkezelőben fut. Ha kijelentkezés nélkül bezárja az alkalmazást, az továbbra is működik, így értesítéseket kaphat. 

Amikor azonban kijelentkezik a Skype-ból a Windows 10 rendszerben, ez a folyamat is leáll, így már nem kap értesítést az üzenetekről és a hívásokról.

Ha kijelentkezés után teljesen le akarja zárni a Skype-ot, alaposan nézze meg a Windows tálca értesítési területét. Ha látja, hogy a Skype fut, annak ellenére, hogy kilépett, kattintson a jobb gombbal az ikonra, és válassza a lehetőséget Zárja be a Skype-ot. Megakadályozhatja, hogy ez a jövőben bekövetkezzen, ha egy opciót szerkeszt a általános területen a program beállításait.

A SkypeHost.exe Lehetséges, hogy a folyamat újraindul, amikor újraindítás után visszalép a Windows rendszerbe, de a program nem fog bejelentkezni, mert a legutóbbi használatkor jelentkezett ki.

Normál Skype program

Ha a szokásos Skype programot telepítette a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerbe (a Skype.com-on keresztül), nyissa meg annak beállításait az automatikus indítás funkció kikapcsolásához.

Ellentétben a fenti Windows 10 módszerrel, amely bejelentkezést igényel, amikor ezeket a lépéseket használja a Skype automatikus indításának letiltására, a program következő megnyitásakor továbbra is bejelentkezett marad.

  1. Válassza ki a hárompontos menüt (a főoldalon a neve mellett található).

  2. Válasszon beállítások.

  3. Ugrás általános.

  4. Toggle A Skype automatikus indítása kikapcsolt helyzetbe (a gomb szürke lesz).

  5. Lépjen ki a beállítások képernyőről.


macOS: Távolítsa el a Skype-ot a bejelentkezési elemekből

Párféleképpen lehet letiltani a Skype automatikus futtatását Mac gépen. Az első és legegyszerűbb módszer, ha ezt a dokkolóból hajtjuk végre.

  1. Nyissa meg a Dockot, és kattintson a jobb gombbal a Skype ikonra.

  2. Ugrás Opciók.

  3. választ Nyitott a Login a pipa eltávolításához.

A Skype automatikus megnyitásának megakadályozásának másik módja a macOS-ban az, hogy eltávolítja a rendszerbeállítások indítási elemeinek listájáról.

  1. Nyisd ki System Preferences.

  2. választ Felhasználók és csoportok.

  3. Válassza ki a felhasználónevét.

  4. Menj a Login elemek Tab.

  5. választ Skype.

  6. Válassza a mínusz / eltávolítás gombot (ez a képernyő alján található).