Javítás, amikor az AirPods nem csatlakozik

Semmi sem jobb, mint az AirPods, amikor jól működnek. És semmi sem rosszabb, mint amikor az AirPod-ok nem csatlakoznak az iPhone-hoz, iPad-hez vagy a számítógéphez. Szerencsére az AirPod-ok csatlakoztatása az eszközökhöz elég egyszerű. Olvassa el a top 9 tippet a nem csatlakozó AirPodok javításához.

Ez a cikk az összes olyan AirPods modellre és eszközre vonatkozik, amelyen iOS 12 vagy újabb verzió fut, valamint a macOS. Feltételezi, hogy már beállította az AirPod-okat. Az AirPod-ok Android telefonokon és más eszközökön is működnek, amelyek támogatják a Bluetooth fejhallgatót. Ha ez van, olvassa el a Bluetooth fejhallgató párosítása telefonnal című cikket.

EnDyk / iStock Editorial / Getty Images Plus


Az AirPod-ok az Ön iPhone hatósugarán belül vannak?

Ez hihetetlenül egyszerűnek tűnhet, de az is nagyon fontos, ha az AirPod-ok nem csatlakoznak a telefonhoz. Az AirPod-ok Bluetooth-kapcsolattal csatlakoznak iPhone-jához és más eszközökhöz. A Bluetooth-eszközöknek a csatlakozáshoz pár tucat lábon belül kell lenniük. Tehát, ha iPhone-ja a házban van, és 200 méterrel arrébb kaszálja a gyepet, az AirPod-ok nem tudnak csatlakozni. A jobb kapcsolat érdekében próbálja viszonylag közel tartani a két eszközt.


Töltse fel az AirPods akkumulátorát

A következő ok, amiért az AirPod-ok nem csatlakoznak az iPhone-hoz vagy más eszközhöz, az, hogy nem marad semmilyen töltés az akkumulátorban. Az AirPodokat fel kell tölteni a csatlakozás és a munka érdekében. A leggyorsabb dolog ebben az esetben az, ha az AirPod-okat az esetükbe helyezi. Ezután csatlakoztassa az AirPod-okhoz kapott kábelt a tokba, a másik végét pedig egy USB-portba (számítógépen vagy fali adapteren). Várjon kb. 15 percet, amíg az AirPodok feltöltődnek, majd próbálkozzon újra.

Akár három órás akkumulátor-üzemidő is elérhető az AirPod-okban, mindössze 15 perces töltéssel. Az AirPods akkumulátorral kapcsolatos további tippekért olvassa el a Hogyan töltsük fel az AirPod-kat című cikket.


Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth be van kapcsolva

Az AirPod-ok Bluetooth-on keresztül csatlakoznak az iPhone-hoz, iPad-hez és más eszközökhöz. Ez azt jelenti, hogy eszközeinek be kell kapcsolniuk a Bluetooth-t ahhoz, hogy az AirPod-ok csatlakozni tudjanak. Az alábbi lépésekkel ellenőrizze, hogy a Bluetooth be van-e kapcsolva:

  1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot (iPhone X és újabb rendszereken csúsztassa lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából. Régebbi modelleken csúsztassa lefelé az alját).

  2. A Vezérlőközpontban keresse meg a Bluetooth ikont a bal felső sarokban.

  3. Ha a Bluetooth ikon világít, akkor engedélyezve van. Ha van egy vonal az ikonon, vagy fehérnek tűnik, a Bluetooth ki van kapcsolva.

  4. Koppintson a Bluetooth ikonra a bekapcsolásához, majd próbálja meg újra csatlakoztatni az AirPod-okat.


Az AirPodok csatlakoztatásához kapcsolja be és ki a Bluetooth funkciót

Ha a Bluetooth már be van kapcsolva, de az AirPod-ok még mindig nem tudnak csatlakozni, akkor lehet, hogy csak vissza kell állítania a Bluetooth-ot a telefonján. Ehhez kövesse az utolsó szakasz lépéseit a Bluetooth állapotának megtekintéséhez a Vezérlőközpontban. Ezután érintse meg a Bluetooth ikont a kikapcsolásához, majd érintse meg újra a bekapcsoláshoz. Csatlakoztassa újra az AirPod-okat.

Kíváncsi arra, miért nincs tipp arra vonatkozóan, hogy ellenőrizze, hogy az AirPod-ok ki vannak-e kapcsolva? Tudja meg, miért nincs erre szükség az AirPodok kikapcsolása című cikkben.


Győződjön meg róla, hogy hangot küld az AirPod-oknak

Ha nem hallja a hangot az AirPod-okon keresztül, és feltételezi, hogy ez azt jelenti, hogy nincsenek csatlakoztatva, akkor tévedhet. Lehetséges, hogy a hangot a kimeneti forráshoz (például Bluetooth hangszóróhoz vagy más fejhallgatóhoz) küldi. Kövesse az alábbi lépéseket annak megerősítéséhez, hogy hangot küld az AirPod-okra:

  1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot a korábban említett technikákkal.

  2. Érintse meg a zene vezérlők a jobb felső sarokban.

  3. A kibővített zene vezérlőkkel, megjelenik az összes lehetséges hangkimenet listája. Ha nincs kiválasztva az AirPod, érintse meg őket.

  4. Próbálja újra lejátszani a zenét, és ellenőrizze, hogy az AirPods működik-e most.

Ha ez a probléma merül fel, akkor belefuthat egy iPhone-ba, amely fejhallgató-üzemmódban van - még akkor is, ha nincs csatlakoztatva fejhallgató.

Indítsa újra az iPhone-t

Amikor ezt a képernyőt látja, az iPhone újraindul. KP fénykép / Shutterstock

Néha az iPhone és tartozékai makacs problémáinak megoldására csak az újraindítás szükséges. Ha a probléma a szoftver egyszeri hibája - ami csak a telefon szokásos használatával történhet meg - az újraindítás megoldja. Tudja meg, hogyan indíthatja újra az iPhone minden modelljét.

Frissítse az iPhone operációs rendszert

picjumbo

Még akkor is, ha az újraindítás nem kapcsolja össze újra az AirPod-kat, a probléma továbbra is az iPhone készülékén található szoftver lehet. Győződjön meg arról, hogy az operációs rendszer legújabb verzióját futtatja az eszközéhez, mivel hibajavításokat vagy döntő szoftverváltozásokat tehet. Ha meg szeretné tudni, hogyan frissítse készülékét a legújabb operációs rendszerre, nézze meg:

  • Az iPhone operációs rendszer frissítése.
  • Az iPad operációs rendszer frissítése.
  • A MacBook frissítése.

Csatlakoztassa újra az AirPodokat iPhone vagy Mac rendszerhez

Ha kipróbálta ezeket a lépéseket, és az AirPod-ok még mindig nem csatlakoznak, akkor újra kell csatlakoztatnia őket az eszközökhöz. Ha megpróbálja csatlakoztatni őket iPhone vagy iPad eszközhöz, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Győződjön meg arról, hogy a következő dolgokat végrehajtotta:

    • IPhone-ján a legújabb operációs rendszer fut.
    • A Bluetooth be van kapcsolva.
    • Az AirPod-ok az ő esetükben vannak, és az akkumulátoruk fel van töltve.
  2. Zárja be az AirPod tokot, ha bent van az AirPod.

  3. Várjon 15 másodpercig.

  4. Nyissa ki újra a tok fedelét. Ha az állapotjelző lámpa fehéren villog, az AirPod-ok készen állnak a csatlakozásra, és minden rendben van.

  5. Ha a jelzőfény nem villog fehéren, vagy az AirPod-ok nem csatlakoznak, nyomja meg és tartsa lenyomva az AirPods tok beállító gombját. Addig tartsa lenyomva a gombot, amíg az állapotjelző lámpa fehéren, majd narancssárgán, majd fehéren villog.

  6. Nyissa meg az AirPods tokot, és kövesse az iPhone vagy iPad képernyőn megjelenő utasításokat.

  7. Ha ez nem működik, ugorjon a következő szakaszra.

Állítsa vissza az iPhone és az AirPod közötti kapcsolatot

Ha az AirPod-ok továbbra sem tudnak csatlakozni, akkor előfordulhat, hogy el kell távolítania őket iPhone-ról vagy más eszközről, és újra be kell állítania, mintha vadonatújak lennének. IPhone vagy iPad készüléken kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Érintse meg a beállítások alkalmazás megnyitásához.

  2. Érintse Bluetooth.

  3. Érintse meg a i ikon az AirPod-ok mellett.

  4. Érintse Felejtse el ezt az eszközt.

  5. Érintse Eszköz elfelejtése az előugró menüben az eltávolítás megerősítéséhez.

  6. Csukja le az AirPods fedelét.

  7. Várjon kb. 30 másodpercet, majd nyissa ki ismét a fedelet.

  8. Nyomja meg és tartsa lenyomva az AirPods tokban található beállító gombot, és kövesse az eszköz képernyőjén megjelenő utasításokat.

Állítsa vissza a kapcsolatot a Mac és az AirPod között

Az AirPod-ok újbóli beállításához Mac-en kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Kattintson az alma menü a bal felső sarokban.

  2. Kattints System Preferences.

  3. Kattints Bluetooth.

  4. Kattintson egyetlen kattintással az AirPod-okra.

  5. Kattintson az X mellettük.

  6. Kattintson a felbukkanó ablakban Eszköz elfelejtése.

  7. Ez eltávolítja az AirPod-okat a Mac-ről. Állítsa be újra ugyanúgy, mint amikor először csatlakoztatta őket.

    Lépésről lépésre olvassa el az AirPod-ok csatlakoztatása a MacBook-hoz című cikket.

További segítségért forduljon az Apple-hez

Artur Debat / Getty Images

Ha követte ezeket a lépéseket, és az AirPod-ok továbbra sem tudnak csatlakozni iPhone-jához, Mac-jéhez vagy más eszközéhez, segítségre van szüksége a szakértőktől: az Apple-től. Támogatást kaphat az Apple-től online vagy személyesen a legközelebbi Apple Store-ban. Mielőtt továbblépne, mindenképp foglaljon le az Apple Store-ban, hogy ne kelljen várnia a szervizre.