Hogyan lehet Androidot csatlakoztatni a számítógéphez

Ha Androidot szeretne csatlakoztatni a számítógéphez, több lehetőség is rendelkezésre áll. A leggyakoribb megközelítés az USB-kábel használata, de számos vezeték nélküli megoldás létezik, amelyek ugyanolyan jól működnek, és gyakran gyorsabb kapcsolatot kínálnak.


Hogyan lehet Androidot csatlakoztatni a számítógéphez

A legtöbb androidos eszközhöz USB töltőkábel tartozik, a töltő vége a vezeték USB végén keresztül csatlakozik. Ha kihúzza az USB-csatlakozót a töltőből, csatlakoztathatja azt a számítógépéhez, hogy kapcsolatba léphessen a számítógéppel.

Ha azonban nincs magánál az USB-kábel, vagy inkább egy vezeték nélküli megoldást szeretne, akkor az alábbi módon csatlakoztathatja az Android készüléket számítógéphez kábel nélkül:

  • Az AirDroid használata: Ez a népszerű alkalmazás az otthoni hálózaton keresztül létesíti a kapcsolatot a számítógép és az Android-eszköz között, és fájlokat továbbít.
  • Bluetooth: A legtöbb modern számítógépen elérhető a Bluetooth. A Bluetooth segítségével fájlokat továbbíthat az Android rendszeréről.
  • A Microsoft telefonja alkalmazás: A Microsoft most egy új alkalmazást kínál a Windows 10 felhasználók számára, az Ön telefonja néven, amely egyszerű kapcsolatot biztosít az Android készülékével.

Csatlakoztassa az Androidot egy számítógéphez USB-vel

USB-kábel segítségével egyszerűen csatlakoztathatja Android készülékét a számítógépéhez, de csak fájlok továbbítását teszi lehetővé oda-vissza. Ezzel a kapcsolattal nem tudja távolról irányítani az Android készülékét.

  1. Először csatlakoztassa a kábel micro-USB végét a telefonhoz, és az USB véget a számítógéphez.

    Tetra Images / Getty Images 

  2. Amikor USB-kábellel csatlakoztatja Androidját a számítógépéhez, az USB-értesítési területen megjelenik az USB-értesítés. Koppintson az értesítésre, majd a elemre Fájlok átvitele.

  3. A számítógépén megjelenik egy értesítés arról, hogy mit szeretne csinálni az új USB-eszközzel. Válassza ki ezt az értesítést.

  4. Ez megnyit egy ablakot, ahol kiválaszthatja az eszköz használatának módját. Válassza a lehetőséget Nyissa meg az eszközt a fájlok megtekintéséhez.

  5. Most, amikor megnyitja a Windows Intézőt, válassza a lehetőséget ez a PC és látni fogja, hogy elérhető az eszköz. Válassza ki az eszközt a kibontásához, és böngésszen a telefon összes mappájában és fájljában.


Csatlakoztasson Androidot egy számítógéphez az AirDroid segítségével

Az AirDroid egy lenyűgöző alkalmazás, mert lehetővé teszi, hogy ne csak fájlokat továbbítson az Android készülékére és onnan, hanem számos távvezérlő funkciót is tartalmaz.

  1. Telepítse az AirDroidot a Google Playről Android-eszközére.

  2. Nyissa meg az alkalmazást, és engedélyezze a használni kívánt funkciókat. Lehet, hogy új AirDroid-fiókot kell létrehoznia, ha először használja az alkalmazást.

    Egyes funkciókhoz, például az Android-képernyő távvezérléséhez, gyökérhozzáférésre van szükség az eszközhöz. Ezenkívül egyes funkciók le vannak tiltva, hacsak nem a Premium csomagot vásárolja meg.

  3. Látogasson el az AirDroid Web oldalára, és jelentkezzen be ugyanabba a fiókba, amelyet fent létrehozott.

  4. Miután csatlakozott, megjelenik a fő irányítópult. A jobb oldalon egy eszköztár jelenik meg, amely összefoglalja a telefon tárhelyével kapcsolatos információkat. A bal oldalon látható az összes alkalmazás, amely lehetővé teszi a telefon vezérlését.

  5. Válassza a Fájlok alkalmazást a fájlok böngészéséhez a telefonon, és a fájlok oda-vissza átviteléhez.

  6. Válassza az Üzenetek alkalmazást a telefonján tárolt üzenetek megtekintéséhez, vagy új SMS-munkamenet indításához a névjegyzékben szereplő bárkivel.

  7. Akár a Kamera alkalmazást is használhatja a kamera távoli megtekintésére és vezérlésére androidos telefonján.


Csatlakoztassa az Androidot egy számítógéphez Bluetooth-kapcsolattal

Ha csak a fájlok átvitelére van szüksége kapcsolatra, a bluetooth kiváló lehetőség, mert nincs szükség vezetékekre, és az átvitel gyors és egyszerű.

  1. Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth be van kapcsolva mind Android-eszközén, mind számítógépén. Ha ez megtörténik, látni fogja, hogy a számítógép elérhető eszközként jelenik meg az Android készülékén, amelyhez párosítani kívánja.

  2. Koppintson erre az eszközre, ha párosítani kívánja. Látnia kell egy párkódot a számítógépen és az androidos eszközön egyaránt. Koppintson a Pár hogy teljes legyen a kapcsolat.

  3. A csatlakozás után a számítógépen kattintson a jobb gombbal a Bluetooth ikonra a tálca jobb oldalán, majd válassza ki az egyiket Fájl küldése or Fájl fogadása.

  4. Ezután keresse meg a számítógépén az átvinni kívánt fájlt, és válassza ki Következő.

  5. Ez elindítja a fájlátvitelt a számítógépről az Android-ra.


Csatlakoztassa az Androidot a számítógéphez a Microsoft Phone segítségével

Egy másik kényelmes felhőalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi a telefon fájljainak, szövegeinek és értesítéseinek elérését, a Microsoft által a telefonodnak nevezett új szolgáltatás.

A Your Phone alkalmazás ideális azokra a helyzetekre, amikor otthon felejtette a telefonját. A laptopról továbbra is láthatja az összes olyan üzenetet és értesítést, amelyet egyébként elmulasztott.

  1. Telepítse a Microsoft Your Phone alkalmazást a Google Playről az Android készülékére. El kell fogadnia az összes kért biztonsági engedélyt.

  2. Telepítse a Telefon alkalmazást a Microsoft Store-ból a Windows 10 számítógépre.

  3. Indítsa el a Telefonja alkalmazást a számítógépén, és válassza a lehetőséget Android mint a telefon típusa, amelyhez csatlakozni szeretne. Ezután válassza ki Első lépések.

  4. A számítógép csatlakozni fog az Android telefonhoz. Válassza a lehetőséget képek a bal oldali panelről az összes fénykép megtekintéséhez a telefonon.

  5. választ Üzenetek üzeneteket tekinthet meg, vagy új üzeneteket küldhet és fogadhat a számítógépéről az Android telefonján keresztül.

  6. választ Értesítések megtekintheti az összes legújabb értesítést az Android telefonján.