ONEPKG fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ONEPKG fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft OneNote Package fájl. Egy ilyen fájl egyfajta archív fájlként szolgál az MS OneNote program számára.

Az ONEPKG fájlok több OneNote Document (.ONE) fájlt tartalmaznak, és az oldalakkal teli jegyzetfüzet biztonsági mentésével előállíthatók a Microsoft OneNote szolgáltatásban.

Az ONEPKG fájlban található másik fájl egy Microsoft OneNote Tartalomjegyzék-fájl (.ONETOC2), amely a szervezeti információkat tárolja a dokumentum különböző szakaszainak elrendezéséről.


Hogyan nyitható meg egy ONEPKG fájl

Az ONEPKG fájlokat a Microsoft OneNote eszköze nyitja meg. A OneNote ingyenesen letölthető az Onenote.com webhelyről.

A OneNote-on keresztül biztonsági másolatot készíthet saját .ONE fájljairól .ONEPKG fájlra filé > Export > jegyzetfüzet menüpontot. Csak válassza a jegyzetfüzet exportálását a OneNote csomag fájlt.

Kezdje el a OneNote használatát 9 egyszerű lépéssel

Az ONEPKG fájl megnyitásakor a OneNote megkérdezi, hová szeretné kibontani a tartalmát. Ezután a kiválasztott mappát fogja használni az összes .ONE fájl tárolására, amelyek az ONEPKG fájlban voltak.

Ha még nincs telepítve a OneNote, de mégis kibontja az .ONE fájlokat, használhat egy ingyenes fájlcsomagoló segédprogramot, például a 7-Zip fájlt. Az ilyen módon történő megnyitása alapvetően megegyezik a OneNote használatával, de a .ONE fájlok megnyitásához továbbra is telepítenie kell a OneNote programot.

Az ONEPKG fájl archívumként történő megnyitásának másik lehetősége az, ha csak átnevezi az .ONEPKG kiterjesztést .ZIP-re. A Windows rendszerben bármilyen új szoftver nélkül könnyedén megnyithatja az új ZIP fájlt. Miután megnyitotta, meglátja az összes .ONE fájlt.

Az ONEKPG fájlok kivételnek számítanak a fájlkiterjesztés átnevezésével kapcsolatban, és a fájl továbbra is úgy működik, ahogyan ez. A legtöbb fájltípust nem lehet csak átnevezni másra, és továbbra is normálisan működnek az azt megnyitó programban. Például a DOCX fájlokat nem lehet átnevezni PDF-be, és várhatóan megnyílnak és olvashatók egy PDF-olvasóban.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az ONEPKG fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ONEPKG fájlokban, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása című részt egy adott fájlkiterjesztés útmutatójában. hogy a változás a Windows-ban.


Hogyan konvertálhatunk ONEPKG fájlt

Az ONEPKG fájlok önmagukban nem konvertálhatók más formátumba. Alapvetően csak más OneNote fájlok tárolására szolgáló tárolók, így egyszerűen nincs ok arra, hogy ezt az archívumot másik archív formátumra konvertálják.

Konvertálhat azonban bizonyos OneNote dokumentumokat (nem .ONEPKG fájlokat) PDF, XPS és MHT fájlokká a filé > Export menü a OneNote-ban.

Ha egy ONEPKG fájlt szeretne "konvertálni" egy fájlba, használja a fenti információkat a ONE fájl kibontásához az archívumból. Ehhez nincs szükség fájlkonvertáló eszközre.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a OneNote alkalmazással, akkor nagyon jó esély van arra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ebben az esetben a fájl nem nyílik meg normálisan a OneNote-ban, mert valószínűleg teljesen más fájlformátumban van.

Például a PACKAGE fájlok első pillantásra úgy tűnhetnek, hogy kapcsolódnak az ONEPKG fájlokhoz, de ezek valóban az Electronic Arts Games Package fájljai, amelyeket az Electronic Arts játékok használnak. Nem használhat egyet egy Microsoft programmal, nem fognak működni a OneNote-tal, és nincsenek kapcsolatban egyetlen népszerű jegyzetelő alkalmazással sem.

A PKG hasonló, de a fájlkiterjesztés más, nem kapcsolódó formátumok számára van fenntartva, például a Symbian Package, a Mac OS X Installer Package, a PlayStation Store letöltött csomag és mások számára.

Ha a fájlja ténylegesen nem ér véget ONEPKG-ben, akkor keresse meg a valódi fájlkiterjesztést, hogy többet tudjon meg a számítógépen a megnyitásához, más formátumba konvertálásához vagy szerkesztéséhez szükséges programról.