A Mac-ek ventilátorvezérlése: Mi ez és hogyan működik

A Macs Fan Control egy segédprogram, amely figyeli a Mac hőmérsékletét és ventilátor sebességét. Az alkalmazás nem áll meg itt. Emellett felügyeleti képességeket és a ventilátor sebességének a kívánt fordulatszámra történő szabályozását is biztosítja.

Amit mi szeretünk

  • Könnyen kezelhető felület.

  • Válassza ki a hőmérséklet-érzékelőt, hogy átvegye a ventilátor irányítását.

  • Állítsa be a ventilátor statikus fordulatszámát, vagy kérje az alkalmazást egy érzékelő használatával a ventilátor fordulatszámának szabályozásához.

  • Ez ingyenes.

Amit nem szeretünk

  • Nem jelzi, hogy melyik érzékelők mely ventilátorokhoz vannak társítva. Kiválaszthat egy érzékelőt egy ventilátor vezérléséhez, amelynek semmi köze az adott ventilátorhoz.

  • Hiányzik az automatizált értesítési rendszer.


Mi a Mac ventilátorvezérlés?

A Macs Fan Control olyan funkcióval rendelkezik, amellyel korábban csak az Apple fejlesztői rendelkeztek: a Mac hűtőventilátorainak teljesítményének ellenőrzésére. Ezt nem szabad félvállról venni. Az alkalmazás (vagy hasonló alkalmazások) helytelen használata károsíthatja a Mac-et.

Az Apple fejlett termikus modellezéssel hozta létre a ventilátorkezelő rendszereikben használt hűtési profilokat. A Mac-ek ventilátorvezérlése az Apple által szállított ventilátorprofilt helyettesítheti egy általad létrehozottra. Inkább a középhaladó és haladó Mac felhasználók felé irányul, mint a kezdők számára. Ez nem azt jelenti, hogy ha kezdő vagy, akkor ne használd, csak óvatosnak kell lenned vele.

Coyote Moon, Inc.


Miért használja a Mac ventilátorvezérlést?

Az egyéni rajongói profil létrehozásának két fő oka van:

  • Cserélt egy alkatrészt a Mac számítógépén (például meghajtókat vagy grafikus kártyákat), és a régi hőmérséklet-érzékelők megsérültek, vagy már nem mérik megfelelően a hőmérsékletet. A Mac ventilátorvezérléssel állítsa be a ventilátor sebességkorlátozását, hogy megakadályozza a ventilátor felfelé fordulását a szükségesnél.
  • A Mac számítógépét különösen zajérzékeny környezetben (például hangstúdióban) használják. Míg általában használhatja az alapértelmezett ventilátorvezérlést, van néhány rövid időszak, amikor el kell némítania a Mac számítógépét azzal, hogy megakadályozza, hogy a ventilátorok előre beállított határon túllépjenek.

Ennek a segédprogramnak a megértéséhez nem kell használnia a Mac ventilátorok sebességszabályozásának funkcióját. Az alkalmazás segítségével figyelemmel kísérheti a hőmérséklet-érzékelőket a Mac-en és a hozzá tartozó ventilátor sebességét RPM-ben (percenkénti fordulatszám).


felhasználói felület

Nem számít, hogyan használja ezt az alkalmazást, a kezelőszervek és az elrendezés könnyen kezelhető és navigálható. A fő ablak két ablakot használ. Az első a Mac ventilátorait és a ventilátor sebességét mutatja. Van egy vezérlő szakasz is, ahol egyedi beállításokat hozhat létre minden ventilátorhoz. A második ablaktábla az egyes hőérzékelők hőmérsékletét mutatja a Mac-ben. Ez a zavartalan és egyszerű felület egy pillanat alatt megjeleníti a szükséges információkat.

A ventilátor irányításának átvételéhez kattintson a gombra szokás gombot a kívánt ventilátor mellett a ventilátor kezelőpaneljének megjelenítéséhez. Ezután kiválaszthatja a ventilátor vezérlésének módját:

  • Állandó fordulatszám: Az RPM-et manuálisan állítja be. A ventilátor a kívánt sebességgel forog, függetlenül a hőmérséklettől vagy az érzékelő értékeitől.
  • Érzékelő-alapú érték: Kiválasztja a használni kívánt érzékelőt. Ezután meghatározza azt az alacsony hőmérsékletet, ahol a ventilátor sebessége megnő, és azt a csúcs hőmérsékletét, ahol a ventilátor maximális fordulat / perc értékre van állítva.

Egy adott ventilátor alapértelmezett beállításaihoz való visszatéréshez válassza a ikont kocsi gombot.


Menüsor

A Mac-ek ventilátor-vezérlése a menüsorban is megjelenhet. A menüsor egy pillanat alatt mutatja a kiválasztott érzékelő hőmérsékletét és a ventilátor kiválasztott sebességét. Választhat egy fekete-fehér vagy egy színes ikont is a Mac ventilátorvezérlő menüsor eleméhez.

hiányzó Feature

Az egyik olyan tulajdonság, amelyet hozzá lehet adni, az a küszöbértékű események hozzáadása, amelyek értesítéseket generálnak, és megváltoztatják a menüsor megjelenítési színeit, hogy felhívják a figyelmet.

A Macs Fan Control minden típusú Mac számára elérhető, beleértve a MacBookokat és az iMac-okat is. Az alkalmazás Windows verzióban is elérhető azok számára, akik a Boot Camp segítségével Windows környezetet futtatnak Mac rendszeren.

Ha extra szintű vezérlésre van szüksége a Mac hűtési képessége felett, vagy szeretné megtudni, hogy a Mac milyen forróvá válik, akkor a Mac-ek Fan Control lehet a szükséges alkalmazás.