Hogyan Shazam egy dalt a telefonon

A legtöbb ember feltételezi, hogy a Shazam csak a külső hangforrásokból származó zene azonosításához hasznos. Az alkalmazás azonban a hordozható eszközön lejátszott zene hallgatására is használható. Amíg a készülék aktívan tartja a mikrofont egy dal lejátszása közben, képesnek kell lennie a Shazam használatára.

Miguel Co / Web

Ennek megismeréséhez kövesse az alábbi oktatóanyagot.


A Shazam használata a készüléken lejátszott dal azonosításához

Ha még nem telepítette ezt az ingyenes alkalmazást, töltse le az adott operációs rendszerhez. Íme néhány közvetlen letöltési link az Ön kényelme érdekében:

  • A Shazam iOS verziója
  • Shazam for Android
  • Shazam a Windows Phone-on
  1. Indítsa el a Shazam alkalmazást. Ennek a háttérben kell futnia, mielőtt bármilyen zenét elkezdene játszani.

  2. Most futtatnia kell kedvenc zenelejátszó alkalmazását a készüléken. Válassza ki az ismeretlen zeneszámot, amelyet Shazam hallgatni szeretne, és kezdje el lejátszani. Ebben a példában a RadioApp Pro alkalmazást használtuk, amely földi rádióállomásokat közvetít a telefonjára.

  3. Cserélje vissza a Shazam alkalmazást, és érintse meg a rögzítés gombot. Néhány másodperc múlva látnia kell egy eredményt. Amint ez megtörténik, az információk hozzáadódnak a Shazam címkék listájához.

  4. Ha van egy hangfájlja, amely több dalt tartalmaz, akkor egyszerűen megérintheti a rögzítés gombot, valahányszor új dal indul.

  5. Miután befejezte az összes ismeretlen dal lejátszását a telefonján, megtekintheti az azonosított műsorszámok listáját az alkalmazás Címkék menüjére koppintva. Ha kiválaszt egyet a listában, lehetősége van megvásárolni a számot az iTunes Store-ból, de a Spotify vagy a Deezer használatával streamelheti is az egész dalt.


tippek

  • Ha problémái vannak a dalok azonosításával, akkor próbálja meg növelni a készülék hangerejét. Néha Shazam nem hallja a dal lejátszását, ha a mikrofon nem veszi fel a hangot.
  • A Shazam problémájának megoldásának másik módja a fülhallgató vagy a fejhallgató használata. Miután csatlakoztatta, tartsa a fülhallgatót közvetlenül az eszköz mikrofonja mellett, hogy lássa, megoldja-e a problémát. Lehet, hogy el kell játszania a hangerőt a megfelelő szint eléréséhez.
  • Ha úgy dönt, hogy az azonosított számokat a Spotify vagy a Deezer segítségével továbbítja, akkor a megfelelő alkalmazásokat telepítenie kell a készülékére.