ARW fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ARW fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl a Sony Alpha Raw rövidítést jelenti, ezért egy Sony RAW Image fájl. Ez a TIF fájlformátumon alapul, és hasonló a Sony kamerák más RAW fájljaihoz, például az SR2 és az SRF fájlokhoz.

A nyers képformátum csak azt jelenti, hogy a fájlt semmilyen módon nem tömörítették vagy manipulálták; ugyanolyan nyers formában van, mint amikor a kamera először rögzítette.

Míg a Sony RAW fájltípus gyakoribb, az ARW fájl inkább ArtStudio Scene fájl lehet.


Hogyan nyitható meg egy ARW fájl

A Sony RAW képformátumú ARW fájlokat (azaz egy Sony digitális fényképezőgépről) különféle grafikai programok nyithatják meg. A Microsoft Windows Photos és a Windows Live Photo Gallery két példa.

Más grafikus programok, például az Able RAWer, az Adobe Photoshop, az Adobe Photoshop Elements, az ACDSee és az ImageMagick is képesek megnyitni egyet.

Az Ön által használt Windows verziótól függően előfordulhat, hogy telepítenie kell a Sony RAW illesztőprogramot, mielőtt a beépített képnézegetők, például a Photo Gallery megtekinthetné a fájlt.

Feltöltheti a raw.pics.io webhelyre is, hogy megtekinthesse vagy szerkeszthesse a böngészőben anélkül, hogy külön számítógépre lenne szükség.

Az ArtStudio Scene fájl egy ARW fájl nyitható meg az ArtStudio segítségével.


ARW fájl konvertálása

A Sony RAW Image fájl konvertálásának legjobb módja az, ha megnyitja azt a fent említett programok egyikében. A Photoshop például átalakíthat egy ARW fájlt RAW, TIFF, PSD, TGA és számos más formátumra a filé > Biztonságos As menüben.

Ha a raw.pics.io webhelyen konvertálja a fájlt, JPG vagy PNG formátumban mentheti vissza a számítógépére.

Az Adobe DNG Converter egy ingyenes eszköz Windows és Mac számára, amely átalakíthatja az ARW-t DNG-re.

A fájltípus konvertálásának másik módja egy ingyenes fájlkonverter, például az ARW Viewer vagy a Zamzar használata. A Zamzar használatával először fel kell töltenie a képet arra a webhelyre, majd konvertálhatja JPG, PDF, TIFF, PNG, BMP, AI, GIF, PCX és számos más hasonló formátumba.

Ha az ARW fájl egy ArtStudio Scene fájl, használja az ArtStudio fájlt filé > Export menü a fájl BMP, JPG vagy PNG képfájlba történő mentéséhez. Exportálhatja a jelenetet EXE, SCR, SWF, animált GIF vagy AVI videofájlként is.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az egyik oka annak, hogy miért nem tudja megnyitni a fájlt, az lehet, hogy rosszul olvassa a fájl nevét követő betűket / számokat. Ha a fájlkiterjesztés valamivel végződik, ami csak úgy néz ki, mint az ARW, akkor lehet, hogy összekeveri egy másik fájlformátumot ehhez, ami azt jelenti, hogy valóban teljesen más programban kell megnyitnia.

Például a fájl a .ARR fájlkiterjesztéssel zárulhat, amely nagyon hasonlít az ARW-ra, de valószínűleg csak egy olyan programban működik, mint a Clickteam Fusion, mivel egyes fájlok, amelyek ezt a fájlkiterjesztést használják, MultiMedia Fusion Array fájlok.

Ugyanez mondható el az Ability Office-nál használt AWW fájlokról, vagy a Microsoft Excel által létrehozott XAR fájlokról. További példák az ARD és GRD fájlok.

Ha megtudja, hogy valójában nincs ARW fájlja, keresse meg a megjelenített fájlkiterjesztést akár itt, a Web-n, akár a Google-on, hogy többet megtudjon a formátumról és arról, hogy mely programok képesek megnyitni vagy átalakítani.