BBS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A BBS jelentése Hirdetőtábla Rendszer, tehát a BBS fájlkiterjesztésű fájl Hirdetőtábla Rendszer szövegfájl. A BBS ezeket olyan üzenetek, leírások és metaadatok tárolására használja.

A DIZ fájlok a BBS fájlokkal együtt használhatók a Hirdetőtábla Rendszerben, de ezek a felhasználók által a szerverre feltöltött fájltípusok leírására szolgálnak.

A BBS az akkumulátoros biztonsági rendszer rövidítése is, hamarosan térjen vissza, a BIOS rendszerindítási specifikációja, a szélessávú kapcsoló és az alapsáv-kapcsoló, de ezeknek a kifejezéseknek semmi közük az ezen az oldalon leírt BBS-fájlokhoz.


Hogyan nyitható meg a BBS fájl

Mivel a Hirdetőtábla Rendszer szövegfájl csak egy egyszerű szöveges fájl (lásd alább), amely a .BBS fájlkiterjesztést használja, megnyithat egyet bármely programmal, amely szöveges dokumentumokat olvas és szerkeszt. Ebben a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listában szerepel a kedvenceink listája.

BBS fájl példa.

Mivel a BBS fájlok nem általános fájlkiterjesztések, jó eséllyel a szövegszerkesztő nem nyitja meg, amikor duplán kattint vagy duplán rákattint. Ehelyett először meg kell nyitnia a BBS nyitóját, majd a program menüjét kell használni (valószínűleg a Fájl> Megnyitás opció) a BBS fájl böngészéséhez és megnyitásához.

Vagy ha szeretné, megváltoztathatja a BBS fájl kiterjesztését úgy, hogy az a szerkesztő számára úgy nézzen ki, mintha felismerhető fájl lenne (lásd alább). Például, mivel a legtöbb szövegszerkesztő a .TXT fájlok megnyitásának támogatásával készült, átnevezheti BBS fájlját a TXT fájlkiterjesztés használatára. Ennek hagynia kell normálisan megnyílnia, amikor duplán kattint (vagy duplán koppint) a fájlra.

A BBS fájlok olyan BBS szoftverrel is megnyithatók, mint a Mystic BBS vagy a Maximus BBS, de ennek konkrét lépései minden program esetében eltérőek. Például ezeket a lépéseket kell tennie a BBS fájl megnyitásához a Mystic BBS segítségével.


BBS fájl konvertálása

Lehetséges, hogy ésszerűbb a BBS fájlt konvertálni ahelyett, hogy a .BBS fájlkiterjesztéssel megtartaná. Szerencsére, mivel a BBS fájl szöveges fájl, nagyon könnyen konvertálható.

Az egyik megnyitásához hasonlóan konvertálhat egy BBS fájlt olyan szövegszerkesztővel, mint a Notepad a Windows-ban vagy a TextEdit a macOS-ban, vagy bármely, a fenti szövegszerkesztő hivatkozásban említett ingyenes programmal.

Amikor BBS fájlt konvertál szövegszerkesztővel, különféle szövegalapú formátumok közül választhat, például TXT, HTML és még sok más.

Mint fent említettük, akár át is nevezheti a fájlkiterjesztést, hogy a fájlt TXT-vé „konvertálja”. Ez nem egy igazi konvertálás, mivel csak átnevezi a fájlt, de a BBS-ről a TXT-re való valódi átalakítás nem is szükséges, mivel a BBS fájl már egyszerű szöveges fájlformátumban van, mint például a .TXT fájlok.

A BBS fájl TXT névre történő átnevezéséhez a Windows rendszerben rejtett fájlkiterjesztéseket kell bemutatnia.

Rejtett fájlkiterjesztések megjelenítése (Windows 10).

Itt van, hogyan:

  1. Végezze el a vezérlőmappák parancsot a Futtatás párbeszédpanelen (WIN + R).
  2. Amikor ez az ablak megnyílik, menjen a Megnézem Tab.
  3. Keresse meg a Kiterjesztésének elrejtése ismert fájltípusok opciót, és távolítsa el az ellenőrzést, hogy a fájlkiterjesztések ne legyenek elrejtve.
  4. Kattintson a jobb gombbal, vagy koppintson és tartsa lenyomva a BBS fájlt, majd válassza a lehetőséget átnevezése.
  5. Ha a fájlnév kiemelve van és átnevezésre kész, változtassa meg a fájlt .bbs rész legyen . Txt.
  6. nyomja meg belép majd erősítse meg a névváltoztatást a gombbal Igen.

A fájlkiterjesztés megváltoztatása nem valós fájlkonverzió. A fájl konvertálása általában fájlkonvertáló eszközzel történhet, de a legtöbb nem támogatja a BBS fájlokat.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Minden Hirdetőtábla Rendszer szövegfájl egyszerű szövegű, és a fent leírtak szerint használható. Ha ezt nem tudja megtenni a fájljával - vagy szövegszerkesztővel nyissa meg, vagy konvertálja szöveges fájlformátumra -, akkor valószínűleg nincs BBS fájlja. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést.

Előfordulhat, hogy a fájlja olyan kiterjesztést használ, amely nagyon hasonlít a „BBS” feliratra, annak ellenére, hogy csak hasonló. A fájlnak .BBS betűvel kell végződnie, hogy hirdetőtábla rendszer szövegfájljának lehessen tekinteni.

Például a BBB fájlok nagyon hasonlítanak a BBS-re, annak ellenére, hogy BlackBerry Mobile Phone Backup fájlok, amelyeknek semmi közük a Bulletin Board rendszerrel használt BBS fájlokhoz. Ha van BBB fájlja, akkor lehet, hogy szerencséje van a BlackBerry asztali szoftver vagy a BlackBerry Backup Extractor megnyitásával.

Egy másik utótag, amely összetéveszthető egy BBS fájlhoz, a PPS. Ez a fájlkiterjesztés a Microsoft PowerPointhoz tartozik, és mint ilyen, a PPS fájlok nem használhatók ugyanazokkal a programokkal, amelyek megnyitják a BBS fájlokat. A két formátumot két különböző okból használják, ezért különböző fájlmegnyitókra van szükség.