Hogyan szabadítson fel tárhelyet az iPhone készüléken

Az iPhone-on tárolóhely olyan, mint a benzin az autójában. Ha már nem marad, rossz helyen találhatja magát. A legrosszabb eset akkor következik be, amikor el akarja készíteni a tökéletes fényképet, vagy gyorsan videofelvételt készít, és iPhone-jának nincs háttere. Kerülje el ezt a problémát azzal, hogy megtanulja, mennyi tárhely áll rendelkezésre videók és képek számára, valamint hogyan kezelheti a tárhelyet és szabadítson fel helyet az iPhone-on.

A cikk utasításai az iOS 12 rendszert futtató iPhone készülékekre vonatkoznak: iPhone X sorozat, iPhone 8 sorozat, iPhone 7 sorozat, iPhone 6 sorozat és iPhone 5s.


Hogyan lehet felszabadítani a tárhelyet iPhone-on

Az iPhone-on tárolás törlésének legegyszerűbb módja az, ha eltávolítja a már nem használt alkalmazásokat, a már nem hallgatott zenéket és a már nem szükséges üzeneteket. Mindezt ugyanazon a helyen teheti meg. Az iPhone készüléken közvetlenül törölje az alkalmazást, vagy töltsön le egy alkalmazást, amely eltávolítja az alkalmazást, de az összes dokumentumot (mentett játékokat vagy munkafájlokat) érintetlenül tartja.

  1. Koppintson az iPhone-ra beállítások alkalmazás a kezdőképernyőn.

  2. Ban,-ben beállítások menüben válasszon általános.

  3. Érintse iPhone tárolás.

  4. Ban,-ben iPhone tárolás képernyőn válasszon ki egy vagy több lehetőséget a tárhely felszabadításához az iPhone-on.

    Az iPhone Storage képernyő megmutatja, hogy a tárhely mekkora része van az iPhone-on egy színkóddal ellátott sávval, amely lebontja az alkalmazások, média, üzenetek és egyéb adatok által felhasznált tárhely mennyiségét. A tárhely felszabadítására számos lehetőség kínálkozik:

    • Töltse le a fel nem használt alkalmazásokat: Ha engedélyezve van, ez a szolgáltatás automatikusan letölti azokat az alkalmazásokat, amelyeket egy ideje nem nyitott meg, ami tárhelyet takarít meg. Az alkalmazás kirakásakor az alkalmazáshoz kapcsolódó dokumentumok vagy mentett adatok megmaradnak. Ha később szüksége van erre az alkalmazásra, akkor is megvan az összes adata.
    • Törölje vagy töltse le az egyes alkalmazásokat: Ha tudni szeretné, hogy mely alkalmazásokat távolítják el, megjelenik az iPhone-ján helyet foglaló alkalmazások listája azok szerint rendezve, akik először a legtöbb tárhelyet foglalják el. Ez megkönnyíti az alkalmazások áttekintését és a helytakarítást. Amikor megérint egy alkalmazást, az alkalmazás információs képernyőjén látható, hogy az alkalmazás mekkora helyet foglal el, és mennyi tárhelyet fogyaszt az alkalmazás dokumentumai és adatai. Ezután bármelyiket választhatja Alkalmazás letöltése or Az alkalmazás törlése.
    • Távolítsa el a zene egy részét vagy egészét: Bár nem törölhet fényképeket az iPhone Storage képernyőn, törölheti a zenét. A zene streamelésének olyan sok lehetőségével, mint az Apple Music, a Spotify és a Pandora, könnyen megtakaríthat helyet iPhone-ján, ha csak a zeneszámokat tölti le a kedvenc lejátszási listáiról, a többit pedig streamelni hagyja. Zene törléséhez válassza a lehetőséget zene az alkalmazáslistában, és csúsztasson jobbról balra egy előadót, hogy felfedjen egy rejtettet töröl gombot.
    • Frissítse az adatokat használó alkalmazásokat: Nem csak egy alkalmazás mérete foglal el helyet. Sok alkalmazás annyi adatot tölt le, hogy a dokumentumok óriásivá válnak. Jó példa erre a közösségi média alkalmazások, például a Facebook, és a streaming alkalmazások, például az Amazon Prime vagy a Netflix. Frissít egy alkalmazást törléssel, majd újratelepítéssel, amely megtisztítja a dokumentumok mappát.

    Törölje az iPhone fotóit és videóit a tárhely felszabadításához

    Nincs gyors módszer a fotók tömeges törlésére az iPhone készüléken. Van egy módszer több fénykép egyszerre történő kiválasztására, de korlátozott:

  1. Nyissa meg a Fotók alkalmazást, és koppintson a ikonra képek hogy menjen az idővonal szakaszra.

  2. Alapértelmezés szerint az alkalmazás évekre osztja a fényképeket. Érintsen meg egy szakaszt, hogy dátumtartományok szerint rendezze, majd érintse meg újra, hogy egyes napokba rendezze.

  3. Érintse választ új megjelenítéséhez választ gombok az egyes dátumok mellett.

  4. Érintse meg a választ gomb minden egyes dátumon az adott nap összes fotójának megjelöléséhez. Ha csak arra a dátumra szeretne törölni néhány fényképet, érintse meg az egyes képeket.

  5. Ha elkészült, érintse meg a ikont Kuka ikont a kiválasztott képek törléséhez.

    Fotó törlésével a Nemrégiben törölt albumba kerül, ahol 30 napig marad. Hely felszabadításához törölje ezt az albumot is.

  6. Érintse meg a Albumok gombra a Fotók alkalmazás képernyőjének alján.

  7. Lapozzunk a Nemrég törölve albumot, és koppintson rá a megnyitásához.

  8. Ban,-ben Nemrég törölve album, válaszd választ, majd érintse meg Összes törlése. Megkérik a választás megerősítésére.

Több helyet kap a videók helyett a videók törlésével. Egy videó több tárhelyet foglal el, mint egy fénykép, ezért először tisztítsa meg a videókat.


Növelje a tárhelyet egy iPhone készüléken a Cloud Storage használatával

A felhőtárolási lehetőségek praktikus helyek a fényképek és videók tárolásához, mert hozzáférést biztosítanak dokumentumokhoz, zenékhez, fotókhoz és videókhoz anélkül, hogy sok helyet foglalnának el eszközén. Ez a felhőalapú tárolást teszi a legegyszerűbb módszerként az iPhone tárhelyének növeléséhez és az iPhone tárhelyének felszabadításához.

Az iPhone készülékén található Fájlok alkalmazás egy helyet biztosít az iPhone tárhelyének és a harmadik féltől származó felhőszolgáltatások által biztosított további hely kezelésének.

  • iCloud Storage: Az iPhone 5 GB iCloud-tárhellyel rendelkezik, amely 50 GB-ra vagy annál nagyobbra bővíthető. Ez jó lehetőség, ha elsősorban az iPhone-t és az iPad-et használja. Bár az iCloud tárhely Mac és Windows alapú számítógépeken is működik, ez nem annyira hatékony, mint néhány más felhőtárolási szolgáltatás.
  • Google Drive: A Google felhőtárolási szolgáltatása mögött a Google név áll, ami megnyugtató lehet. A Google Drive egyben a legteljesebb szolgáltatásokat nyújtó felhőszolgáltatások egyike.
  • dropbox: A Google Drive alternatívájaként a Dropbox lehet a legjobb felhőszolgáltatás, amikor sok eszközön szinkronizáljuk a fájlokat. Olyan funkciókkal is rendelkezik, mint az iPhone készülékről készített fényképek automatikus mentése és a beépített szkenner.

Gyorsan szüksége van tárhelyre? Próbálja ki ezt a titkos trükköt

Ha elérted az utolsó gigabájtot, és gyors tárhelyre van szükséged, van egy titkos tipp, amely talán csak megcsinálja: Töltsön le egy alkalmazást vagy filmet, amely nagyobb, mint a szabad területe.

Ezt a legkönnyebben egy ingyenes, 1 GB-ot meghaladó alkalmazással teheti meg. Erre a célra használható nagyszerű alkalmazás a Hearthstone a maga 2 GB-os fájlméretével.

Töltse le az alkalmazást a szokásos módon. Az alkalmazás letöltése sikertelen lehet, ami jó dolog. Ha sikeresen letöltődött, törölje az alkalmazást.

Ellenőrizze a helyet. Több kell, mint az induláskor, és néha ez a trükk 1–2 GB extra tárhelyet takaríthat meg.

Amikor olyan fájlt próbál letölteni, amelynél többet képes kezelni az iPhone, a művelet az iOS-t ideiglenes fájlok megtisztítására indítja. Ezek az ideiglenes fájlok meglehetősen kis helyet foglalhatnak el, ezért több tárhelyet nyerhet vissza, mint amire ezt a trükköt használva elvárja.