Hogyan ellenőrizhető, hogy egy iPhone fel van-e oldva

Mit kell tudni

  • Harmadik féltől származó eladók és magánszemélyek eladják a lezárt iPhone-kat, amelyek könnyen felcserélhetik a mobilhálózatokat és a telefonszolgáltatókat.
  • Háromféleképpen ellenőrizheti, hogy a telefon valóban fel van-e oldva: a Beállítások menüből, a SIM-kártyán vagy egy IMEI-szolgáltatáson keresztül.

Ez a cikk lépésről lépésre ismerteti az iPhone különféle módszerekkel történő feloldásának megerősítését.


A Beállítások menüben ellenőrizheti, hogy van-e nyitva egy iPhone

Ez a módszer nem mindig pontos. 

  1. Nyissa meg az iPhone készülékén a Beállításokat.

  2. Érintse Sejtes > Cellular Data Options.

  3. Keresse meg a "Cellular Data Network" vagy "Mobile Data Network" nevű lehetőséget. Ha a fenti lehetőségek bármelyikét látja, akkor a telefon valószínűleg fel van oldva. Ha nem látja ezeket a lehetőségeket, akkor a telefon valószínűleg le van zárva. 


Hogyan ellenőrizhetjük, hogy egy iPhone zárolva van-e egy SIM-kártyán keresztül

Getty Images

Ha a tengerentúlra utazik, akkor a telefon csak akkor működik, ha valóban kiváló szolgáltatási terve van. A könnyebb és megfizethetőbb megoldás a meglévő SIM-kártya cseréje egy helyi SIM-re. Ez új telefonszámot ad az adott országban, de használhatja a telefonját és az adatait az úton.

  1. Az első lépés az iPhone kikapcsolása.

    A SIM-kártya eltávolítása a készülék bekapcsolt állapotában károsíthatja a telefont és a SIM-kártyát.

  2. Keresse meg a SIM-kártyát iPhone-ján. Keressen egy kis kör alakú nyílást, körülbelül akkora, mint egy lyuk.

  3. SIM-kártya kidobó eszközével távolítsa el az iPhone SIM-kártyáját. Ezek az eszközök leegyszerűsítik a SIM-kártya eltávolításának folyamatát, de használhatsz biztonsági tűt vagy gemkapcsot is.

  4. Nézze meg, hogyan illeszkedik a meglévő SIM-kártya a tálcába. Helyezze oldalra biztonságos helyen, és ugyanúgy helyezze be az új SIM-kártyát a tálcába.

  5. Helyezze vissza a tálcát az iPhone készülékbe. Addig nyomja, amíg halk kattanást nem hall.

     nerosu / Getty Images

  6. Kapcsolja be újra az iPhone készüléket.

  7. Próbáljon hívást kezdeményezni. Ha iPhone-ja új SIM-kártyával képes csatlakozni a hálózathoz, akkor fel van oldva. Ha telefonja nem tud csatlakozni a hálózathoz, akkor a készülék zárolva van. Ezt többféleképpen megkerülheti, például kapcsolatba léphet a szolgáltatóval és megkérheti őket, hogy oldják fel az eszközt, vagy igénybe vehet egy harmadik féltől származó szolgáltatást. 

    Egyes szolgáltatók díjat számíthatnak fel egy eszköz feloldásához. Bizonyos területeken azonban van olyan jogszabály, amely előírja a vállalatok számára, hogy ingyenesen oldják fel a mobileszközöket.

  8. Végeztél!


Hogyan ellenőrizhető, hogy az iPhone zárolva van-e az IMEI szolgáltatás használatával

Telefonja rendelkezik egy IMEI (nemzetközi mobileszköz-azonosító) számmal, amely minden eszközzel kapcsolatos információt elárul.

Számos online szolgáltatás létezik, amelyek beolvassák az IMEI-számok adatbázisait, és megmondják, hogy iPhone-ját feloldották-e vagy sem. A legtöbb azonban fizetős szolgáltatás, az ingyenes szolgáltatások nem mindig megbízhatóak, és mindkettő néha pontatlan.

  1. Keresse meg a használni kívánt szolgáltatást. Az egyik legmegbízhatóbb fizetett szolgáltatás az IMEI Info, de az ára 2.99 USD / IMEI számkeresés. Ingyenes lehetőség az IMEI24, de az eredményei változhatnak - a szolgáltatás akár időtúllépésig is eltarthat, mire eredményeket adhat vissza.

  2. IPhone-on, és koppintson a ikonra beállítások > általános

  3. Érintse Rólunk és görgessen le az IMEI számhoz. Ez közvetlenül a sorozatszám, a Wi-Fi cím és a Bluetooth információk alatt jelenik meg.

  4. Írja be IMEI számát a választott IMEI szolgáltatás keresősávjába.

  5. választ Jelölje be és töltse ki a webhely által megkívánt ellenőrzési információkat. Ezután ismét megpróbálja megegyezni az IMEI-számmal az adatbázisokban tárolt számokkal.

  6. Ha helyesen írta be a számát, rengeteg információt láthat a telefonjáról, beleértve a gyártás dátumát, a hordozható szolgáltatót, függetlenül attól, hogy le van-e zárva vagy sem, és még sok mást. Az IMEI számból kiderül az is, hogy egy eszközt elloptak-e vagy sem.