Hogyan tekinthető meg az Instagram az interneten az interneten

Az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi hálózat, amelyet ma használnak. Az iOS és Android készülékek hivatalos mobilalkalmazásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat rögzítsenek vagy feltöltsenek, valamint kölcsönhatásba lépjenek minden követőjükkel és saját maguk által követett felhasználókkal. 

Az Instagram elsősorban mobil eszközről készült a hivatalos Instagram alkalmazáson keresztül, de webböngészőkből is elérhető és használható. Tehát, ha meg szeretné nézni az Instagram-ot online egy laptopról, asztali számítógépről vagy akár a mobileszköz böngészőjéről, a következőképpen teheti meg.


Látogasson el az Instagram.com oldalra

Bármely webböngészőben meglátogathatja az Instagram.com oldalt, és bejelentkezhet fiókjába, vagy létrehozhat új fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel. Miután bejelentkezett, egyenesen a hírcsatorna fülére kerül, amely hasonló elrendezésű, mint amit a mobilalkalmazásban látni fog.

Carl Court / Getty Images


Böngésszen a hírcsatornájában, és tegye meg vagy kommentelje a bejegyzéseket

Amikor végiggörgeti azokat a bejegyzéseket, amelyek a hírcsatornájában láthatók, szinte pontosan ugyanúgy kommunikálhat velük, mint az alkalmazásban. Csak keresse meg a szív gombot, a megjegyzés mező, vagy a könyvjelző gomb minden bejegyzés alján, ha tetszik, hagyj megjegyzést vagy mentsd el a könyvjelzővel ellátott bejegyzéseid közé. Kattintson a gombra is három pont a jobb alsó sarokban, hogy beágyazza a bejegyzést egy weboldalra, vagy nem megfelelő tartalomként jelentse be.


Fedezze fel az új felhasználókat és azok tartalmát

A képernyő tetején három ikon jelenik meg - az egyiknek kinéznie kell egy kis iránytű. Erre kattintva megtekintheti az alkalmazás Felfedezés lapjának egyszerűbb változatát, amely a követendő felhasználókat és a legutóbbi bejegyzéseinek néhány indexképét tartalmazza.

Ellenőrizze az interakciókat

Kattintson a szív gombot A képernyő tetején egy kis ablak nyílik meg, amely alatt az összes legutóbbi interakció összefoglalója látható. Görgessen lefelé ezen a kis ablakon, hogy mindet megtekinthesse.


Profil megtekintése és szerkesztése

Kattinthat a felhasználói ikon a képernyő tetején, hogy megtekinthesse Instagram-profiljának webes verzióját, amely nagyon hasonlít az alkalmazásban látottra. Az alábbiakban láthatja profilfotóját, életrajzát és további részleteit, valamint a legutóbbi bejegyzéseinek rácsát.

Van még egy Profil szerkesztése gombra a felhasználónév mellett. Kattintson erre a profiladatok és egyéb fiókadatok, például a jelszó, az engedélyezett alkalmazások, a megjegyzések, az e-mail és az SMS beállításainak szerkesztéséhez.

A profilján bármely fotóra kattintva megtekintheti teljes méretben. Ugyanúgy jelenik meg, mint az egyes posztoldalak mindig online, de az interakciók a bejegyzés jobb oldalán, nem pedig alatt jelennek meg.

Érdemes tudni, hogy az Instagram minden profilhoz külön URL-t is rendel. Saját vagy bárki más Instagram-profiljának meglátogatásához egyszerűen meglátogathatja:

https://instagram.com/username

Csak változtassa meg a „felhasználónév” szót a saját nevére.

Instagram adatvédelmi aggályok

Most, hogy webprofiljaink vannak, és amíg profilja nyilvános, bárki az interneten hozzáférhet a profiljához, és megtekintheti az összes fotóját. Ha nem szeretné, hogy idegenek nézegessék a fotóit, akkor saját profilját kell beállítania.

Ha a profilod privátra van állítva, csak azok a felhasználók láthatják fényképeidet a mobilalkalmazásban és az internetes profilodban, akiknek követését jóváhagyod, mindaddig, amíg be vannak jelentkezve az általad követni jóváhagyott fiókokba.

Korlátozások az Instagram segítségével a weben keresztül

Sokat tehet az Instagrammal egy szokásos webböngészőből - kivéve, ha valóban új tartalmat tesz közzé. Jelenleg nincs lehetőség fotók vagy videók feltöltésére, szerkesztésére és közzétételére a fiókodba az internetről, így ha ezt meg akarod tenni, le kell töltened az Instagram alkalmazást egy kompatibilis mobil eszközre.

Nem léphet kapcsolatba Facebook-ismerőseivel, nem tekintheti meg az Ön által összekapcsolt bejegyzéseket, állíthat be kétfaktoros hitelesítést, kezelheti a letiltott felhasználókat, privát / nyilvánosvá teheti profilját, válthat üzleti profilra, törölheti keresési előzményeit és néhány egyéb dolog, amelyet csak az alkalmazáson keresztül tehet meg. (Azonban ideiglenesen letilthatja vagy véglegesen törölheti Instagram-fiókját az interneten keresztül, és nem az alkalmazáson keresztül).

Az Instagram webes használatának néhány korlátozása ellenére is nagyon jó tudni, hogy könnyedén böngészhet a hírcsatornában, új tartalmakat fedezhet fel, konfigurálhatja a felhasználói beállításokat, és kölcsönhatásba léphet más felhasználókkal, csakúgy, mint az alkalmazásból. Ez komolyan hasznos lehetőség lehet, amikor a kis képernyők és az érintőképernyős billentyűzetek inkább problémának tűnnek, mint segítségnek.