BSA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A BSA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy BSARC tömörített archív fájl. A BSA a Bethesda Software Archive rövidítése.

Ezeket a tömörített fájlokat a Bethesda Softworks számítógépes játékainak erőforrásfájljainak tárolására használják, mint például a hangok, térképek, animációk, textúrák, modellek stb. mappák.

A BSA fájlok a játék telepítési könyvtárának Data mappájában vannak tárolva.


Hogyan nyitható meg egy BSA fájl

Az Elder Scrolls és a Fallout két olyan videojáték, amely társulhat a BSA fájlokhoz, de ezek az alkalmazások automatikusan felhasználják a megfelelő mappákban talált BSA fájlokat - nem használhatja ezeket a programokat a BSA fájl manuális megnyitásához.

A BSA fájl megnyitásához annak tartalmának megtekintéséhez használhatja a BSA böngészőt, a BSA Commander vagy a BSAopt alkalmazást. Mindhárom program önálló eszköz, ami azt jelenti, hogy használatához egyszerűen le kell töltenie őket a számítógépére (azaz a telepítés felesleges).

Ezek a programok 7Z vagy RAR fájlban tölthetők le. Használhat egy ingyenes fájlcsomagoló programot, például a 7-Zip programot a megnyitásához. Ebben a megjegyzésben egy olyan fájlcsomagoló segédprogramnak, mint a 7-Zip, képesnek kell lennie a BSA fájl megnyitására is, mivel az tömörített fájltípus.

Ha a BSA fájl nem nyílik meg a fenti programok egyikében sem, akkor nagyobb szerencsével járhat a Fallout Mod Manager vagy az FO3 Archive alkalmazás. Ezeket az eszközöket a BSA fájlok megnyitására tervezték a Fallout videojátékból, és lehetővé teszik akár szerkesztésüket is, ügyes módon biztosítva a játékmenet testreszabását.

Ha a BSA fájl megnyitásakor egy olyan programmal indul, amelyikkel nem kívánja használni a fájlt, akkor megváltoztathatja, hogy melyik program nyissa meg alapértelmezés szerint a BSA fájlokat.


BSA fájl konvertálása

A BSA fájl konvertálása másik archív formátumra (például ZIP, RAR vagy 7Z) valószínűleg nem valami, amit meg akar tenni. Ha átalakítaná, akkor a fájlt használó videojáték már nem ismeri fel az archívumot, ami azt jelenti, hogy a BSA fájl tartalmát (modelleket, hangokat stb.) A játék nem használhatja.

Ha azonban egy BSA fájlban vannak olyan fájlok, amelyeket konvertálni szeretne a videojátékon kívülre (pl. Audiofájlok), akkor egy fájl kibontó eszközzel kicsomagolhatja / kicsomagolhatja az adatokat, majd használhat egy ingyenes fájlkonvertert hogy a fájlokat más formátumokká konvertálja.

Például lehet, hogy van egy WAV fájl a BSA fájlban, amelyet MP3 formátumban szeretne. Csak vonja ki a WAV fájlt az archívumból, majd egy ingyenes audiofájl-átalakítóval konvertálja a WAV-ot MP3-ba.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl még a fenti programok kipróbálása után sem nyílik meg, olvassa el újra a fájlkiterjesztést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem keveri-e össze egy fájlformátummal, amely hasonló fájlkiterjesztésű betűket oszt.

Például egy BSB (BioShock Saved Game) fájlt hoz létre a BioShock játék - ezt a fájlt a fent említett programokkal nem lehet megnyitni, annak ellenére, hogy a fájlkiterjesztés hasonló a BSA-hoz.

A BSS egy másik példa. Ez a fájlkiterjesztés a Resident Evil PlayStation játékhoz használt háttérképformátumhoz tartozik. A BSS fájlok a Reevengi számítógéppel nyithatók meg, a fentiek közül bármelyik BSA fájlnyitó nem.

Ha a fájl utótagja nem ".BSA", keresse meg annak valódi fájlkiterjesztését, hogy megtudja, mely programokkal lehet megnyitni vagy konvertálni. Lehet, hogy még szerencséje is van, ha egy ingyenes szövegszerkesztővel megnyitja a fájlt szöveges dokumentumként.


További információ a BSA fájlokról

Az Elder Scrolls Construction Set Wiki hasznos információkat tartalmaz a BSA fájlokról, beleértve a saját létrehozásának módját is.

A BSA fájlokról a The Garden of Eden Creation Kit (GECK) oldalon olvashat bővebben a Bethesda Softworks-től. A GECK-től egy olyan oldal is található, amely a fejlett módosítási technikákkal kapcsolatos információkat tartalmaz a játék működésének megváltoztatásához a BSA fájlok megváltoztatásával.