Hogyan javítható a Code 28 hibák a Windows rendszerben

Mit kell tudni

  • A 28. kód hibáit általában annak a hardvernek az hiányzó illesztőprogramjai okozzák, amelyen a hiba az Eszközkezelőben megjelenik.
  • Az eszköz illesztőprogramjainak frissítése szinte mindig megoldja a problémát.
  • Ha ez nem működik, akkor valószínű, hogy a hardver fizikai problémával küzd, és ki kell cserélni.

A Code 28 hiba az egyik lehetséges Eszközkezelő hibakód egyike, amelyet egy hardverrészletnél láthat. Mint fent említettük, szinte mindig az adott hardver darab hiányzó illesztőprogramja okozza.

Számos lehetséges oka lehet annak, hogy az illesztőprogramot nem telepítik egy eszközhöz, de a probléma alábbiakban részletesen ismertetett hibaelhárítása ugyanaz lesz, függetlenül a kiváltó októl.

A 28. kód hibáit szinte mindig pontosan így fogalmazzák meg:

Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (28 kód)

Az Eszközkezelő hibakódjainak részletei, például a 28. kód, az Eszköz tulajdonságai területen találhatók az eszköz tulajdonságaiban, és szinte mindig így fog kinézni:

A Code 28 hiba az Eszközkezelő bármely hardvereszközére vonatkozhat, de úgy tűnik, hogy a legtöbb az USB-eszközöket és a hangkártyákat érinti.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Windows 28 más részén látja a Code XNUMX hibát, akkor valószínű, hogy ez egy rendszer hibakódja, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.


Hogyan lehet kijavítani a Code 28 hibát

A Microsoft bármely operációs rendszere Code 28 Device Manager hibát tapasztalhat, beleértve a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és egyebeket. Ezek az utasítások a Windows összes verziójára vonatkoznak.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    Mindig kicsi az esélye annak, hogy az Eszközkezelőben látott Code 28 hibát az Eszközkezelővel vagy a BIOS-szal való fluke okozta. Ebben az esetben az újraindítás megoldhatja a problémát.

  2. Telepített egy eszközt vagy módosított az Eszközkezelőben, mielőtt észrevette volna a hibát? Ha igen, akkor nagyon lehetséges, hogy az Ön által végrehajtott változás okozta a problémát.

    Visszavonja a változtatást, indítsa újra számítógépét, majd ellenőrizze újra a Code 28 hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően egyes megoldások között szerepelhet az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása, az illesztőprogram visszaállítása a frissítést megelőző verzióra vagy a Rendszer-visszaállítás használata a legutóbbi Eszközkezelő-módosítások visszavonásához.

  3. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. A legfrissebb gyártó által biztosított illesztőprogramok telepítése a Code 28 hibával rendelkező eszközhöz a probléma legvalószínűbb megoldása.

    Győződjön meg arról, hogy az illesztőprogramokat a megfelelő operációs rendszerhez telepítette. Például, ha 10 bites Windows 64 rendszert használ, telepítse az adott Windows verzióhoz tervezett illesztőprogramokat. Ezen hibák nagy részét az okozza, hogy rossz illesztőprogramokat próbáltak telepíteni egy eszközhöz. Az egyik módja annak, hogy biztosan a megfelelő illesztőprogramot szerezze be, ha ingyenes illesztőprogram-frissítő eszközt használ.

    Ha az illesztőprogramok nem frissülnek, próbálja meg letiltani a víruskereső szoftvert a frissítés során. Néha ezek a programok rosszul értelmezik az illesztőprogram-frissítést, és blokkolják.

  4. Telepítse a legújabb Windows szervizcsomagot. A Microsoft rendszeresen kiadja az operációs rendszereihez tartozó szervizcsomagokat és egyéb javításokat, amelyek közül az egyik tartalmazhat javítást a Code 28 hiba okára.

    Biztosan tudjuk, hogy a Windows Vista és a Windows 2000 egyes szervizcsomagjai tartalmaztak bizonyos javításokat az Eszközkezelőben található ezen hiba egyes eseteihez.

  5. Cserélje ki a hardvert. Legvégső esetben előfordulhat, hogy ki kell cserélnie a hibát tartalmazó hardvert.

    Az is lehetséges, hogy az eszköz nem kompatibilis a Windows ezen verziójával. Ellenőrizheti a Windows HCL-t.

    Ha továbbra is úgy gondolja, hogy van egy szoftver / operációs rendszer-összetevő ebben a Code 28 hibában, megpróbálhatja javítani a Windows rendszert. Ha ez nem működik, próbálkozzon a Windows tiszta telepítésével. A hardver cseréje előtt nem javasoljuk ezeknek a drasztikusabb lehetőségeknek egyikét sem, de előfordulhat, hogy más lehetőségek hiányában ezt kell tennie.