Indító elemek hozzáadása a Mac számítógéphez

Az indítási elemek olyan alkalmazások, dokumentumok, megosztott kötetek vagy más elemek, amelyeket automatikusan elindítani vagy megnyitni szeretne, amikor bejelentkezik a Mac számítógépére.

Az indítási elemek általánosan használt alkalmazásának elindítása, amelyet mindig használ, amikor leül a Mac-hez. Például elindíthatja az Apple Mail, a Safari vagy az Messages alkalmazást minden alkalommal, amikor számítógépét használja. Ahelyett, hogy ezeket az elemeket manuálisan indítaná el, kijelölheti őket indítási elemként, és hagyhatja, hogy a Mac végezze el a munkát.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) operációs rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak az OS X Lion (10.7) rendszeren keresztül.


Adja hozzá az indítási elemeket a Mac számítógépéhez a Rendszerbeállításokban

Párféleképpen adhat hozzá indítási elemeket a Mac-hez - a Rendszerbeállításokban vagy a Dockból. Szélesebb körű lehetőségek állnak rendelkezésre, amikor indító elemeket ad hozzá a Mac rendszerbeállításaihoz. Itt van, hogyan:

  1. Jelentkezzen be a Mac-be a fiókadatokkal.

  2. választ System Preferences tól alma menüre, vagy kattintson a System Preferences ikonra a Dockon a Rendszerbeállítások ablak megnyitásához.

  3. Kattintson az Felhasználók és csoportok ikon (vagy Fiókok az OS X régebbi verzióiban).

  4. Kattintson a felhasználónevére a fiókok listájában.


  5. Válassza ki a Login elemek Tab.

  6. Kattintson az + (plusz) gombra a Login elemek ablakot a szokásos Finder böngésző képernyő megnyitásához.

  7. Lépjen a hozzáadni kívánt elemhez, és kattintson rá a kiválasztásához. Ezután kattintson a gombra hozzáad gombot.

A kiválasztott elem hozzáadódik a Bejelentkezés elemek listához. A következő alkalommal, amikor elindítja Mac-jét, vagy bejelentkezik felhasználói fiókjába, a lista elemei automatikusan elindulnak.


Fogd és vidd módszer az indítási vagy bejelentkezési elemek hozzáadásához

A legtöbb Mac alkalmazáshoz hasonlóan a Bejelentkezés elemek listája is támogatja a fogd és vidd elemet. Kattintson és tartsa lenyomva egy elemet, majd húzza a listára. Ez az alternatív módszer az elem hozzáadásához olyan megosztott kötetek, kiszolgálók és egyéb számítógépes erőforrások hozzáadásához hasznos, amelyeket nem biztos, hogy könnyű megtalálni a Finder ablakban.

Miután befejezte az elemek hozzáadását, zárja be a Rendszerbeállítások ablakot. A következő indításkor vagy a Mac-be történő bejelentkezéskor a lista elemei automatikusan elindulnak.


Indító elemek hozzáadása a dokkolóból

Az indítási elemek hozzáadásának még gyorsabb módja áll rendelkezésre, ha az alkalmazás vagy elem már megtalálható a Dockon. A Dock menük segítségével hozzáadhatja az elemet az indítási elemek listájához anélkül, hogy bármikor megnyitná a Rendszerbeállításokat.

  1. Kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra Dokk ikonra.

  2. választ Opciók az előugró menüből.

  3. Válasszon Nyitott a Login az almenüből.

Tudjon meg többet arról, mi rejlik a Dockban a Dock menük használata a Mac alkalmazások és veremek kezeléséhez.


Indítási elemek elrejtése

Észreveheti, hogy a Bejelentkezés elemek listában minden elem tartalmaz egy Elrejtés jelölőnégyzetet. Ha bejelöl egy pipát az Elrejtés mezőbe, az alkalmazás elindul, de nem jelenít meg olyan ablakot, amely általában társul az alkalmazáshoz.

Az alkalmazás elrejtése akkor hasznos, ha futtatnia kell, de nem kell látnia az alkalmazás ablakát. Például egy felhasználó azt szeretné, ha az Activity Monitor alkalmazás automatikusan elindulna, de nincs szüksége az ablak megnyitására. Az alkalmazás Dock ikonja egy pillanat alatt megjelenik, amikor a CPU-terhelések túl nagyok lesznek. Az ablak szükség esetén mindig megnyitható a Dock ikonra kattintva.


Induló elemek már vannak

Észreveheti, amikor belép a fiókja Belépési elemek listájába, hogy már van néhány bejegyzés. Néhány telepített alkalmazás önmagát, egy segítő alkalmazást vagy mindkettőt felveszi az elemek listájába, hogy a bejelentkezéskor automatikusan elinduljon.

Az alkalmazások legtöbbször engedélyt kérnek, vagy bejelölnek egy jelölőnégyzetet az alkalmazás beállításaiban vagy egy menüpontban annak beállításához, hogy az alkalmazás automatikusan elinduljon-e a bejelentkezéskor.

Ne vigyék magával az indítási elemekkel

Az indítási elemek megkönnyíthetik a Mac használatát és a mindennapi munkafolyamatokat, de az indítási elemek hozzáadása csak azért, mert váratlan következményekhez vezethet a teljesítmény szempontjából.

Az indítási elemek eltávolításához vissza kell térnie a Rendszerbeállításokhoz vagy a Dockhoz. A Mac teljesítményével kapcsolatos tippek: A nem szükséges bejelentkezési elemek eltávolítása elmagyarázza, miért kell eltávolítania azokat az elemeket, amelyekre már nincs szüksége vagy amelyeket használ.