Instagram-videók mentése

Bár az Instagram ismert a felhasználók által megosztott fotóiról, a videók nagy részét képezik a közösségi média szolgáltatás tartalmának. Bizonyos esetekben érdemes megőriznie egy Instagram-videót későbbi megtekintéshez, vagy az utókor számára tárolhatja a számítógépén vagy a mobileszközén. Így mentheti az Instagram-videókat.


Hogyan mentse el Instagram történeteit

Az Instagramra korábban feltöltött vagy létrehozott történetek vagy videók letölthetők és tárolhatók a következő lépések végrehajtásával.

Az Instagram jelenleg nem teszi lehetővé az Instagram-videó bejegyzéseinek önálló videofájlként történő mentését. Ehhez egy harmadik féltől származó alkalmazásra van szükség. Videókat a következő szakaszban ismertetett böngésző-megoldás segítségével lehet letölteni.

  1. Nyissa meg az Instagram alkalmazást.

  2. Nyissa meg a menteni kívánt történetet.

  3. választ Több, a jobb alsó sarokban található három pont.

  4. Érintse Megtakarítás.

  5. Válasszon Történet mentése.

    A fénykép mentéséhez a hozzá adott szöveg vagy effektusok nélkül koppintson a ikonra Fotó mentése.


Hogyan menthetünk egy másik felhasználó Instagram-videóit

Bár hasznos lehet az Instagram-sztorik visszakeresése, érdemes letölteni mások által megosztott videókat. Mac vagy PC-n ez megtehető az Instagram webalapú verziójában. Android- és iOS-eszközökön egy harmadik féltől származó alkalmazásra vagy az alábbiakban ismertetett megoldásra van szükség.

Videók mentése az Instagramról a számítógépre

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és keresse meg azt az oldalt, amely tartalmazza az Instagram videót, amelyet letölteni szeretne.

  2. Kattintson a jobb gombbal a videó bejegyzésén kívül az oldal bármely pontjára.

  3. Amikor megjelenik a helyi menü, válassza a lehetőséget Oldal forrásának megtekintése or Elem vizsgálata. Ez az opció a böngészőtől függ.

  4. Új lap jelenik meg, amely megjeleníti az oldal forráskódját. A böngésző Keresés mezőjének megnyitásához nyomja meg a gombot Ctrl+F (Windows rendszeren) vagy parancs+F (a macOS-on).

  5. Amikor megjelenik a keresési mező, írja be .mp4.

  6. Számos eredmény van kiemelve, mindegyikhez egy teljes URL tartozik. Másolja az első URL-t.

    A böngészőtől függően előfordulhat, hogy ki kell választania az URL-t egy új lapon vagy ablakban történő megnyitásához.

  7. Nyisson meg egy új lapot, és illessze be a másolt URL-t a címsávba. Ezután nyomja meg a gombot belép.

  8. A videó önálló lejátszóban töltődik be. Kattintson a jobb gombbal a videoablak bármely pontjára, és válassza a lehetőséget letöltés video or Videó mentése.

    A fájl átnevezéséhez a letöltés előtt válassza a lehetőséget Videó letöltése or Videó mentése másként.

  9. Most megadhatja a fájlnevet és helyet, ahová az MP4 videofájlt tárolni szeretné a számítógépén.

Videók mentése az Instagramról telefonjára vagy táblagépére

Az Android és iOS felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy más felhasználók Instagram-videóit mentse az eszköz kamerájába. Ezt azonban egy harmadik féltől származó alkalmazáson keresztül kell megtenni. Ezeknek az alkalmazásoknak a többsége nem az ígéretek szerint teljesít, sokukban pedig rosszindulatú programok vagy más nem kívánt szoftverek találhatók.

Ha el akar menteni egy Instagram-videót és átvinni okostelefonjára vagy táblagépére, töltse le a számítógépre a fenti utasítások szerint. Ezután továbbítsa a készülékére e-mailben vagy más megosztási módszerrel.