iPhone 5S hardver, portok és gombok magyarázata

Míg az iPhone 5S erősen hasonlít elődjére, az iPhone 5-re, számos fő szempontból különbözik. Noha számos változás a motorháztető alatt van, így nem látható - ezek például egy gyorsabb processzor és a továbbfejlesztett kamera -, rengeteg változás látható. Ha megvan az 5S, és a lehető legtöbbet akarja kihozni belőle, akkor ez a diagram segít megtanulni, hogy mit csinálnak a telefon egyes portjai és gombjai. 

Az iPhone 5S gyártása megszűnt. Itt megtudhat minden iPhone-modellt, beleértve a legújabb modelleket is.


iPhone 5S hardver

  1. Csengő / némító kapcsoló: Az iPhone oldalán található kis kapcsolóval néma üzemmódba kapcsolhatja, így némítva a csengőhangot fogadhatja.
  2. Antennák: Az 5S oldala mentén számos vékony vonal található, főleg sarkok közelében (a diagramon csak egyet jelölünk). Ezek az antennák külsőleg látható részei, amelyeket az iPhone használ a mobilhálózatokhoz való csatlakozáshoz. A többi legújabb modellhez hasonlóan az 5S két antennával rendelkezik a nagyobb megbízhatóság érdekében.
  3. Első kamera: A képernyő felett középen elhelyezkedő kis pont, amely éppen a hangszóró felett helyezkedik el, a telefon egyik kamerája. Ezt elsősorban FaceTime videohívásokhoz (és szelfikhez!) Használják. 1.2 megapixeles képeket készít, és videókat rögzít 720p HD-ban.
  4. Hangszóró: Közvetlenül a kamera alatt található egy kis nyílás, ahol a telefonhívásokból származó hangokat hallgathatja.
  5. Fejhallgató-csatlakozó: Csatlakoztassa ide a fejhallgatót telefonhívásokhoz vagy zenehallgatáshoz. Néhány tartozék, mint például a sztereó kazettás adapterek, szintén itt vannak.
  6. Hold gomb: Ez a gomb az 5S tetején számos dolgot végez. A gombra kattintva az iPhone elalszik vagy felébreszti. Tartsa lenyomva a gombot néhány másodpercig, és egy csúszka jelenik meg a képernyőn, amely lehetővé teszi a telefon kikapcsolását (és - meglepetés! - kapcsolja be újra). Ha az iPhone lefagy, vagy képernyőképet szeretne készíteni, akkor csak a Hold gomb és a Home gomb megfelelő kombinációjára van szüksége.
  7. Hangerő gombok: Ezek a csengő / némító kapcsoló alatt található gombok az 5S fejhallgató-csatlakozóján vagy hangszóróin keresztül lejátszott bármilyen hangerő növelésére és csökkentésére szolgálnak.
  8. Home gomb: Ez a kis gomb sok mindenben központi szerepet játszik. Az iPhone 5S-nél a legfőbb újdonság a Touch ID, egy ujjlenyomat-leolvasó, amely feloldja a telefont és engedélyezi a biztonságos tranzakciókat. Emellett egyetlen kattintással bármely alkalmazásból visszatérhet a kezdőképernyőre. Dupla kattintással felfedhetők a többfeladatos beállítások, és lehetővé válik az alkalmazások kilépése (vagy az AirPlay használata az iOS régebbi verzióinál). Ez része a képernyőképek készítésének, a Siri használatának és az iPhone újraindításának is.
  9. Villámcsatlakozó: Szinkronizálja iPhone készülékét az 5S alján található port segítségével. A Villám port azonban ennél sokkal többet tesz. Ugyancsak így csatlakoztatja iPhone készülékét olyan kiegészítőkhöz, mint a hangszóró dokkjai. A nagyobb Dock Connector-t használó régebbi tartozékokhoz adapterre van szükség.
  10. Hangszóró: Az iPhone alján két, hálóval borított nyílás található. Az egyik a hangszóró, amely zenét, kihangosítós hívásokat és figyelmeztető hangokat játszik le. Ha a hangszóró csendes vagy torz hangú, próbálja meg tisztítani.
  11. Mikrofon: Az 5S alján található másik nyílás egy mikrofon veszi fel a hangját telefonhívásokhoz.
  12. SIM kártya: Ez a vékony rés az iPhone oldalán található, ahová a SIM (Subscriber Identity Module) kártya kerül. A SIM-kártya egy chip, amely azonosítja a telefont, amikor csatlakozik a mobilhálózatokhoz, és néhány fontos információt tárol, például a telefonszámot. A működő SIM-kártya kulcsfontosságú a hívások kezdeményezéséhez és a mobiladatok használatához. El lehet távolítani egy "SIM-kártya eltávolítóval", ismertebb nevén gémkapocs. Az iPhone 5-hez hasonlóan az 5S is nanoSIM-et használ.
  13. Vissza kamera: A telefon hátulján elhelyezkedő két kamera jobb minősége 8 megapixeles fényképeket és videókat készít 1080p HD felbontásban.
  14. Hátsó mikrofon: A hátsó kamera és a vaku közelében található egy mikrofon, amelyet arra terveztek, hogy videofelvétel közben hangot rögzítsen.
  15. Kamera vaku: A képek jobbak lesznek, különösen gyenge fényviszonyok mellett, a színek pedig természetesebbek az iPhone 5S hátulján és a hátsó kamera mellett elhelyezkedő kettős fényképezőgép-vakunak köszönhetően.

iPhone 5S hardver (nincs a képen)

  1. Apple A7 processzor: Ez a processzor az első 64 bites okostelefon, amelyet gyorsabban használtak, mint az iPhone 6-ben használt A5 chip.
  2. 4G LTE chip: Az iPhone 5-hez hasonlóan az iPhone 5S 4G LTE mobilhálózatot is tartalmaz a gyors vezeték nélküli kapcsolatok és a kiváló minőségű hívások érdekében.
  3. Érzékelők: A telefon belsejében található érzékelők sorozatát - beleértve a gyorsulásmérőt és az iránytűt - arra használják, hogy a telefon reagáljon arra, hogy miként fogja és mozgatja, használja az Ön tartózkodási helyét irányok és javaslatok megadására, és még sok minden mást.