Javítás, amikor a viszály nem nyílik meg

Ha a Discord nem nyílik meg, akkor elveszíti az asztali és a mobilalkalmazások által nyújtott összes funkciót, például a rendszerszintű push-talk-et, ezért fontos, hogy a lehető leggyorsabban újra működjön.


Mi okozza, hogy a nézeteltérés nem nyílik meg?

A Discord elindítását megakadályozza a leggyakoribb probléma, hogy soha nem áll le teljesen. Amikor bezárja a Discord-ot, időnként egy maradék folyamat fut a háttérben. Ez megakadályozza az alkalmazás újbóli megnyitását, amíg megöli a folyamatot.

Más problémák is megakadályozhatják a Discord megnyílását, például az internetkapcsolat problémái, a virtuális magánhálózat (VPN) és a proxy összeegyeztethetetlensége, a helytelen rendszerbeállítások, sőt az ideiglenes fájlokban vagy magában a Discord alkalmazásban is sérült adatok.


Hogyan lehet kijavítani, ha a viszály nem nyílik meg

Ha gondjai vannak a Discord megnyitásával, kövesse ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy újra működjön.

  1. Kényszerítetten lépjen ki a Discord feladatból. Amikor bezár egy alkalmazást, mint például a Discord, lehetséges, hogy az alkalmazás egyes részei továbbra is a háttérben futnak. A tálcán vagy a tálcán nem jelenik meg a Discord, de a maradványa még mindig futhat. Amikor ez megtörténik, lehetetlen megnyitni a Discord új példányát anélkül, hogy először megszabadulnánk a maradéktól.

    A Windows feladatkezelőből keresse meg a Viszály, jelölje ki őket, majd kattintson a gombra Feladat befejezése.

    Ha diszkordot használ a macOS rendszeren, akkor a Kényszer Kilépés segítségével megszabadulhat a diszkord hibásan működő példányától. Megölheti az Android alkalmazást is, ha problémája van az Android-on lévő Discorddal. Az Android és az iOS rendellenességeivel kapcsolatos problémák esetén az eszköz újraindítása is segíthet.

  2. Törölje az ideiglenes fájlokat. A sérült ideiglenes fájlok megakadályozhatják a Discord alkalmazás normál megnyitását és működését. A probléma megoldásához törölnie kell az összes fájlt az AppData és a LocalAppData mappákból.

  3. Próbálja ki a Discord internetes változatát. Navigáljon ide diszkord.gg és jelentkezzen be. Ha a webes kliens jól működik, akkor valószínűleg nincs probléma az internetkapcsolattal. Ebben az esetben valószínűbb, hogy probléma van a számítógépen található Discord alkalmazással. Ha azonban a webes kliens nem működik, valószínűleg internetes problémája van.

  4. Tiltsa le a VPN-t vagy a proxyt. Ha VPN-t használ, vagy proxyn keresztül csatlakozik az internethez, ez megakadályozhatja a Discord működését. Ennek kizárásához válassza le a VPN-t, vagy tiltsa le a proxyt, állítsa vissza a normál internetkapcsolatot, majd ellenőrizze, hogy működik-e a Discord. Ha ez megtörténik, próbálja meg váltani a VPN-kiszolgálót, amelyhez csatlakozik, vagy próbáljon meg különböző proxykat.

    A VPN letiltásához vagy leválasztásához használja a VPN alkalmazást.

    A proxyk letiltásához Windows számítógépen lépjen a következőre: Control Panel > Hálózat és internet > Internet Options. Válaszd ki a kapcsolatok lapot, és kattintson a gombra LAN-beállítások. Ha a melletti négyzet Használjon proxykiszolgálót a helyi hálózathoz van kiválasztva, törölje a kijelölést. Kattintson a gombra OK és azután alkalmaz.

  5. Öblítse le a DNS-t. Ha helyreáll egy internetkapcsolati probléma miatt, vagy éppen leállította a VPN-t, vagy leválasztott egy proxyt, akkor előfordulhat, hogy öblítenie kell a DNS-t az eredmények megtekintéséhez.

  6. Javítsa ki a dátum és idő beállításait. Ha kézzel állította be a számítógép dátumát és idejét, és a beállításai nem pontosak, ez megakadályozhatja a Discord űrlap megfelelő működését. Ahelyett, hogy manuálisan állítaná be a dolgokat, állítsa a Dátumot és az Időt automatikusra. Miután ezt megtette, indítsa újra a számítógépet, mielőtt megpróbálja megnyitni a Discord alkalmazást.

  7. Vizsgálja át számítógépét rosszindulatú programok ellen. A rosszindulatú programokat úgy lehet megtervezni, hogy megakadályozzák bizonyos alkalmazások és segédprogramok elindulását, és megakadályozhatja az alkalmazások nem kívánt melléktermékként vagy túl sok rendszererőforrás felhasználásával történő futtatását is. Kiváló minőségű vírusirtó vagy rosszindulatú program elleni alkalmazás segítségével vizsgálja át számítógépét fertőzések szempontjából, és javítson ki mindent, amit talál.

  8. Ellenőrizze a Windows frissítéseit. Bizonyos esetekben a Windows elavult verziójának futtatása váratlan alkalmazás-viselkedést okozhat. Ha ez a probléma forrása, akkor a rendelkezésre álló rendszerfrissítések letöltése és telepítése megoldja a problémát.

    Ha problémái vannak a Discord megnyitásával Mac gépen, ellenőrizze, hogy vannak-e elérhető MacOS frissítések.

  9. Ellenőrizze a Discord frissítéseket. Keresse meg a discord.com/download webhelyet, és töltse le a szoftver legújabb verzióját az operációs rendszeréhez. A telepítőnek frissítenie kell az alkalmazását, ha az elavult.

  10. Távolítsa el a Discord alkalmazást, és végezzen új telepítést. Ha semmi más nem működik, akkor el kell távolítania az alkalmazást, le kell töltenie a legújabb Discord telepítőt, és újra kell telepítenie. Ha problémáját a Discord alkalmazás sérült adatai okozták, akkor ez újra működni fog.


Mi van, ha a viszály még mindig nem nyílik meg?

Mivel a Discord alkalmazás lényegében csak a webes kliens burkolója, a webszolgáltatás bármilyen zavara megakadályozhatja az alkalmazás megnyitását. Ez azt jelenti, hogy a Discord végén felmerülhet egy olyan probléma, hogy meg kell várni, amíg kivasalják őket, vagy internetkapcsolati problémája lehet. Ebben az esetben ellenőriznie kell, hogy a Discord mindenki számára leállt-e, vagy csak Önről van szó.