Javítás, amikor a Chrome fagyasztást tart

A Google Chrome egy gyors, könnyen használható és népszerű webböngésző, amely az elérhető alkalmazások és bővítmények hatalmas könyvtárával rendelkezik. Bár a Chrome megbízható, nem mentes az összeomlástól és fagyástól. Itt áttekintjük, miért viselkedhet rosszul a Chrome, és mit tehet a probléma megoldása és az internetezéshez való visszatérés érdekében.

Ezek a hibaelhárítási lépések a Chrome-ra vonatkoznak Windows és MacOS rendszereken.

Westend61 / Getty Images


A Chrome lefagyásának okai

Számos oka lehet annak, hogy a Chrome böngésző lelassul a feltérképezésig, összeomlik vagy lefagy, és néha nehéz lehet pontosan meghatározni a hibát. Lehetséges, hogy a Chrome túl sok nyitott lapot tartalmaz, és a böngésző túl sok rendszererőforrást használ. Harmadik féltől származó alkalmazások és bővítmények is zavarhatják a Chrome működését, túl sok memóriát használva, és a böngésző összeomlását okozva. A vírusok és a rosszindulatú programok fertőzései is pusztítást okozhatnak a Chrome-ban.

Számos egyszerű hibaelhárítási lépés segítségével pontosan meghatározható a probléma oka, és a Chrome újra működésbe léphet.


A Chrome javítása fagyáskor vagy összeomlásakor

A Chrome lefagyhat, lelassulhat vagy összeomolhat több operációs rendszeren, beleértve a Windows-ot és a macOS-t is. Ugyanazok a hibaelhárítási lépések jó eséllyel megoldják a problémát, függetlenül attól, hogy milyen platformot használ.

  1. Zárja be a Chrome füleket. Ha több fül van nyitva, előfordulhat, hogy a számítógép memóriája elfogyott, így nem tud új Chrome-ablakot betölteni a Chrome-alkalmazásokkal és a kiterjesztéssel együtt. Zárjon be minden böngészőfület, kivéve a hibaüzenetet, és töltse be újra a weboldalakat új lapokba.

    Ahelyett, hogy manuálisan bezárná az összes fel nem használt lapot, a Chrome rendelkezik a The Great Suspender nevű hasznos böngészőbővítménnyel, amely felfüggeszti a tevékenységet az összes olyan lapon, amelyet jelenleg nem használnak, és felébreszti őket, amikor rákattint az egyikre.

  2. Indítsa újra a Chrome-ot. Ez az egyszerű hibaelhárítási lépés gyakran megoldja a problémát. Zárja be az összes Chrome fület és ablakot, várjon néhány percet, majd nyissa meg újra a Chrome-ot.

    Ha a Chrome teljesen lefagyott, és nem tudja bezárni egy vagy több nyitott ablakát, előfordulhat, hogy erőteljesen ki kell zárnia az alkalmazást a MacOS vagy a Windows rendszerben.

  3. Lépjen ki a többi futó alkalmazásból és programból. Ha más alkalmazások lefagynak, akkor kényszerítve lépjen ki ezekből az alkalmazásokból. Ez felszabadítja a rendszer erőforrásait. Miután bezárta a futó programokat, próbálja újra a Chrome-ot.

  4. Indítsa újra a számítógépet. Ez az egyszerű hibaelhárítási lépés számos számítógépes problémát megold.

  5. Tiltsa le a Chrome-alkalmazásokat és -bővítményeket. Ha a fenti egyszerű hibaelhárítási lépések nem működtek, itt az ideje egy kicsit mélyebbre ásni. Lehet, hogy egy alkalmazás vagy bővítmény okozza a problémát, de a tettes megtalálása nem mindig egyszerű. A szűkítés érdekében egyesével tiltsa le a bővítményeket és a kiegészítőket. Ha a Chrome viselkedése javulni kezd egy adott alkalmazás vagy bővítmény letiltása után, valószínűleg megtalálta a problémát.

    Alternatív megoldásként tiltson ki minden alkalmazást és bővítményt kiindulópontként. Ha a Chrome normálisan töltődik be, adja hozzá a bővítményeket egyenként.

  6. Ellenőrizze a vírusokat és más rosszindulatú programokat. Néha a Chrome lefagyhat vagy összeomolhat egy rosszindulatú program vagy az internet böngészése közben felszedett vírus miatt. Vizsgálja meg Mac-jét vagy PC-jét, hogy megtalálja és eltávolítsa a fertőzéseket.

  7. Állítsa vissza a Chrome alapértelmezett állapotát. Ez visszaállítja az eredeti keresőmotort, a kezdőlapot, a tartalombeállításokat, a sütiket és egyebeket, letiltva a kiterjesztéseket és a témákat is. Ez különösen hasznos lehet, ha rosszindulatú programok eltérítették a kezdőlapot, a keresőmotort vagy más beállításokat.

    A könyvjelzők és az elmentett jelszavak a helyükön maradnak, és a Google Sync segítségével a Chrome Sync segítségével tárolt adatok és beállítások könnyen visszaállíthatók.

    A Chrome visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot a fontos adatokról és beállításokról.

  8. Távolítsa el és telepítse újra a Chrome-ot. Végső megoldásként távolítsa el és telepítse újra a Chrome böngészőt egy PC-re vagy Mac-re, hogy újrakezdhesse. Újra telepítenie kell az alkalmazásokat és a bővítményeket.

    A Chrome eltávolításakor elveszít minden olyan böngészési adatot, beleértve az előzményeket és a könyvjelzőket is, amelyeket nem tárol a Google szerverei a Chrome Sync használatával.

  9. Tiltsa le a hardveres gyorsítást. A hardveres gyorsítás a Google Chrome-ban a számítógép GPU-ját (videokártyáját) használja a grafikus feladatokhoz, beleértve a böngészőben történő videolejátszást is. A hardvert teljes mértékben kihasználja a robusztusabb és simább böngészés érdekében. Ez a funkció azonban konfliktusokat okozhat, ami a Chrome lefagyását vagy összeomlását okozhatja. Kapcsolja ki, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  10. Látogasson el a Google Chrome súgó oldalára. Látogasson el a Google Chrome Súgóba, ha további információkra vagy ötletekre van szüksége, vagy kérdéseket szeretne elküldeni a közösségnek.