Javítás, amikor az iTunes nem ismeri fel az iPhone készülékét

Az iTunes az Apple szórakoztató központja, amely tárolja az összes zenét, filmet, tévéműsort és még sok mást. Az iTunes használatához az összes eszközén az Apple lehetővé teszi az iTunes szinkronizálását a számítógépen és az iPhone-on USB-kapcsolat segítségével. Bár ez általában jól működik, néha az iTunes nem ismeri fel az iPhone készülékét, ami frusztráló és zavaró lehet.

Itt van egy áttekintés arról, hogy miért fordulhat elő ez a probléma, és hogyan lehet kijavítani, valamint hogyan szinkronizálhatók újra az iPhone és az iTunes.

A macOS Catalina alkalmazással az Apple Music felváltotta az iTunes alkalmazást. Ezek a hibaelhárítási lépések a régebbi iTunes verziójú rendszerekre, valamint az Apple Music alkalmazással ellátott újabb rendszerekre vonatkoznak.


Az iTunes okai, amelyek nem ismerik fel az iPhone-t

Néhány oka annak, hogy az iTunes nem ismeri fel az iPhone-t. Fizikai probléma lehet, például hibás USB-kábel vagy USB-port a számítógépen. A törmelék eltömítheti az iPhone portot, vagy szoftveres probléma lehet.

Bármi is legyen a probléma forrása, van néhány egyszerű hibaelhárítási lépés, amelyek nagy eséllyel visszakapják az iPhone-t és az iTunes-ot a kommunikációhoz.

Stevica Mrdja / Getty Images


Javítás, amikor az iTunes nem ismeri fel az iPhone készülékét

Sokszor az iPhone-iTunes kapcsolati problémák könnyen megoldható problémákból erednek. Próbálja ki minden hibaelhárítási lépést, hogy meg tudja-e oldani a problémát. Ha nem, folytassa a következő javaslattal.

  1. Ellenőrizze, hogy az iTunes telepítve van-e a számítógépre. Ha nincs iTunes, akkor a program nem ismeri fel az eszközt. Könnyű telepíteni az iTunes-ot (vagy annak utódját, az Apple Music-ot) Mac vagy Windows PC-re.

  2. Ellenőrizze az USB-kábelt. A hibás USB-kábel okozhatja az iPhone-iTunes kapcsolat problémáját. Ellenőrizze, hogy az USB-kábel jó állapotban van-e. Ha kopott vagy elvágódott, használjon másik USB-kábelt, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

    Használjon eredeti Apple USB-kábelt. Előfordulhat, hogy más vállalatok által gyártott USB-kábelek nem váltanak ki kapcsolatot az eszközök között.

  3. Ellenőrizze az iPhone portját. Néha a törmelék felhalmozódása meghiúsítja az iPhone-portot. Száraz, antisztatikus kefével vagy fogkefével óvatosan tisztítsa meg. Ezután csatlakozzon újra, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  4. Ellenőrizze a számítógép USB-portját. Először húzza ki az összes USB-eszközt a számítógépből. Vigye az iPhone kábelét egy másik portra, és csatlakoztassa újra. Ha ez működik, akkor az adott porttal kapcsolatos probléma, és meg kell javítania.

    Ha külső USB-eszközt használ a kábelekhez, húzza ki és csatlakoztassa az iPhone kábelét közvetlenül a számítógéphez. Lehet, hogy kapcsolódási probléma van az USB-eszköz és a számítógép között.

  5. Indítsa újra az iPhone-t. Egy kis szoftverhiba hibás kapcsolatot okozhat. Indítsa újra az eszközt, és csatlakoztassa újra.

  6. Indítsa újra a számítógépet. Enyhe szoftverhiba vagy meghibásodás az iTunes meghibásodását okozhatja. Kapcsolja ki a számítógépet, és hagyja állni néhány percig, mielőtt újra bekapcsolná.

  7. Ellenőrizze, hogy az iOS-eszköz fel van-e oldva és van-e a kezdőképernyőn. Csatlakoztassa az eszközt, azonnal oldja fel a zárat, és ellenőrizze, hogy a kezdőképernyőn van-e. Ezután csatlakoztassa iPhone-ját az iTunes-hoz.

    Miután kinyitotta az iPhone zárolását, hagyja nyitva néhány percig, mielőtt megpróbálna csatlakozni.

  8. Töltse le az iTunes legújabb verzióját. Előfordulhat, hogy az iTunes régi verziója nem ismeri fel az iPhone készülékét. Frissítse az iTunes alkalmazást, majd próbálja újra csatlakoztatni az iPhone készüléket.

  9. Frissítse az operációs rendszer szoftverét. Frissítse a Windows vagy a macOS rendszert, és ellenőrizze, hogy ez gondoskodik-e olyan szoftverhibákról vagy rejtett hibákról, amelyek az iPhone-iTunes kapcsolati problémát okozták.

  10. Ne felejtse el megérinteni a Trust this Computer elemet. Ha először csatlakoztatja iPhone készülékét a számítógépéhez, akkor látnia kell a Trust Ez a számítógép riasztás a kezdőképernyőn. Amikor látja ezt a figyelmeztetést, oldja fel az eszköz zárolását, és azonnal koppintson rá, hogy a számítógépet megbízható eszközként jelölje meg.

    Véletlenül megérintetted Ne bízzon? Van egy javítás. Menj beállítások > általános > vissza > Hely és adatvédelem visszaállítása. Miután csatlakoztatta iPhone-ját, újra megjelenik az előugró ablak.

  11. Ellenőrizze a Rendszerjelentést. Ez csak akkor érvényes, ha Mac-et használ. Csatlakoztassa az iPhone készüléket, és ellenőrizze a Rendszerjelentést, amely az aktív eszközöket mutatja. Ha megjelenik az iPhone készüléke, de nem tud csatlakozni, akkor szoftveres problémát tapasztalhat.

  12. Tiltsa le vagy távolítsa el a biztonsági szoftvert. Ha Mac rendszert használ, és az iPhone szerepel a Rendszerjelentésben, akkor egyenként tiltsa le vagy távolítsa el a víruskereső szoftvereket és más biztonsági programokat. Nézze meg, hogy valamelyik program okozza-e a problémát.

    Harmadik féltől származó víruskereső szoftver blokkolhatja a külső USB-eszközöket, például az iPhone-t a számítógéphez csatlakoztató kábelt. Ez segít megvédeni a számítógép adatait abban az esetben, ha ismeretlen USB csatlakozik az eszközhöz.

  13. Telepítse újra az Apple Mobile Device USB illesztőprogramot. Ez csak a Windows PC-kre vonatkozik. Ez az illesztőprogram megmondja a PC-nek, mit kell tennie az Apple eszközökkel. Ha meghibásodik, nem olvassa el megfelelően az eszközt. Telepítse újra az illesztőprogramot, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  14. Távolítsa el és telepítse újra az iTunes alkalmazást. Az iTunes mélyén fellépő meghibásodásokat néha a szoftver eltávolításával és újratelepítésével lehet megoldani.

    Az iTunes eltávolításával nem veszítheti el zenéit és egyéb tartalmait. Ha azonban aggódik, hozzon létre egy iTunes biztonsági másolatot, mielőtt továbblépne.

  15. Forduljon az Apple ügyfélszolgálatához. Az Apple iTunes támogatási webhely számos hasznos funkciót kínál, beleértve a kereshető tudásbázist és a közösség kérdésének feltevését. Időpontot is beállíthat a helyi Apple Store Genius bárjában.