LEGO Jurassic World Review: Gyengéd paródia szilárd kooperatív játékmenettel

Web / Thomas Hindmarch


Plot: Hasonló a filmekhez

A LEGO Jurassic World ragaszkodó összefoglaló az eredeti „Jurassic Park” trilógiából, valamint a „Jurassic World” (2015). Minden film öt „fejezetre” oszlik, ahol a játékosok kicserélődnek az egyes játékok központi karakterei között.

A filmekhez hasonlóan a visszahúzódó milliárdos John Hammond megkövesedett szúnyogokból összegyűjtött dinoszaurusz DNS-t használt a dinoszauruszok új generációjának klónozására, amelyet egy új, egyedülálló vidámpark kiállításaként kíván felhasználni. A filmekhez hasonlóan a dolog szinte azonnal rosszul esik ezzel a tervvel, és a főszereplőknek túl kell élniük a dinoszauruszok menekülését követően.

Az első három fejezet a „Jurassic Park”, a „Jurassic Park 2” és a „Jurassic Park 3” eseményeit különlegesen LEGO csavarral összefoglalja. A játékban a túléléshez és a park elől való meneküléshez a játékosoknak támaszkodniuk kell arra, hogy új tárgyakat építsenek a LEGO-ból, hogy elkerüljék és időnként legyőzzék a tollukból elszabadult dinoszauruszokat.


Telepítési folyamat: Állítsa be és felejtse el

Helyezze be a lemezt az Xbox lemezmeghajtójába, mondja meg, hogy folytassa a játékot, és folytasson valami mást 20-30 percig. Az Xbox-nak gondoskodnia kell a többiről.

Web / Thomas Hindmarch

Játékmenet: Egy dinoszaurusz témájú LEGO játékkészlet életre kel

Ha játszott más LEGO játékokkal, például a Marvel Super Heroes, a DC Super Villains vagy a Dimensions játékkal, akkor a LEGO Jurassic World általános stílusa azonnal ismerős lesz. Minden szakaszban meg kell küzdenie az akadályokat és meg kell oldania a rejtvényeket, hogy szereplői túlélhessék vagy elkerülhessék a film eseményeit, itt LEGO-adaptációként reprodukálva.

Minden szakaszban kap legalább két karaktert, akiknek mindegyike rendelkezik egy speciális képességgel és / vagy felszereléssel, amelyet arra használ, hogy megoldja a problémákat.

Owen például hajlandó ásni a dinoszaurusz ürülékét hasznos anyagokért, míg más karakterek nem, és egy ghillie-öltöny segítségével álcázhatja magát a dinoszauruszok elől. Claire unokaöccse, Zach meg tudja javítani a törött gépeket, míg öccse, Gray éjjellátó szemüveget hordoz, és rendelkezik a dinoszaurusz tudásával, hogy szétszórt csontokat építőanyagként használjon.

A kitartás és a kísérletezés itt sokkal többet számít, mint a gyors reflexek.

Claire különösen mozgékony (hé, T-rexet túllépett magassarkúban), amely lehetővé teszi, hogy magasabbra ugorjon, mint a többi karakter, és egy olyan gépet cipel, amely biztonságot nyújt számára az egész park paneljeihez. A karaktereid egyedi képességeinek egymáshoz való felhasználása, valamint az egyes környezetek körültekintő feltárása a kulcs az egyes küldetések során való eligazodáshoz.

Miután megtisztította az adott szakaszt, kinyit egy „ingyenes játék” verziót, ahol visszamehet egy másik legénységhez, és új elemeket találhat, amelyeket esetleg elmulasztott. A legtöbb szakasz legalább egy tucat titkot rejt magában, amelyeket egyszerűen nem lehet elérni azokkal az alakítókkal, amelyeken keresztül először adják át nekik, például olyan törhető tárgyak, amelyek elpusztításához dinoszauruszra van szükség. Az egyik tárgy, amelyet így találhat, egy Borostyán tégla, amely egy új dinoszaurusz darabot ad, amelyet kinyit és egy egyedi dinoszaurusz alkotóban felhasználhat.

Itt nincs sok tényleges veszély, mivel a szereplők általában inkább hátrálnak a fenyegetéstől, mintsem hanyatt-homlok rohannak bele. Meglepően nehéz meghalni, és szinte lehetetlen „véget érni”. A kitartás és a kísérletezés itt sokkal többet számít, mint a gyors reflexek.

Ez azt jelenti, hogy a játék betartja az alapvető LEGO képletet, ami azt jelenti, hogy ugyanazok a problémái vannak, mint sok más LEGO játéknak. Sok tevékenység sokkal inkább időzítésnek, mint kihívásnak tűnik, és számos akadály akadályozhatja néhány percig, amíg pontosan meg nem találja, hogy a fejlesztők mit szándékoznak megtenni. A LEGO Jurassic World is tartalmaz néhány hibát, például a „puha zárakat”, ahol egy szereplő elakad valahol, és kénytelen újraindítani a játékot, mielőtt folytathatja. Három különböző alkalommal, három különböző szinten történt meg.

LEGO Dimensions Review

Web / Thomas Hindmarch


Grafika: Imádnivaló, és nem annyira imádnivaló, LEGO dinoszauruszok

A LEGO Jurassic World egy kicsit előrelép a korábbi engedéllyel rendelkező LEGO játékokhoz, például a LEGO Gyűrűk urához vagy a Marvel Super Heroes-hez, mivel újabbak. Kicsit kevésbé frenetikus és zavarba ejtő, mint azok a játékok voltak, miközben továbbra is sok varázsát és szolid animációját megőrizte.

Ha más nem, a LEGO játékok mindig sok tennivalót kínálnak.

Sok film híresebb jelenetét hűen reprodukálják, és kissé nevetségessé teszik, mivel teljes egészében LEGO-val készültek. Néhány vicces háttéresemény olyan dolgokat tartalmaz, mint egy velociraptor, aki egy apró motorkerékpáron körbejár.

Míg a filmfranchise néhány felnőttkori eseménye még mindig a LEGO Jurassic World-ben található - például Samuel Jackson karakterének az eredeti Jurassic Parkban bekövetkezett halála - itt G-besorolású, szinte parodizáló módon történtek. Zora, Claire asszisztense az eredeti Jurassic World film egyik leghírhedtebb haláljelenete a képernyőn. Itt a sorsa kissé kedvesebb, és szinte nevetésre játszott, főleg, ha pár szinttel később meglátja az utolsó jelenetet. A komolyság csillapítása ellenére a kisgyermekek kissé idegesek lehetnek.

A 10 legjobb Xbox One gyerekjáték 2020-ban

Web / Thomas Hindmarch


Ár: Biztonságos ár-érték arány

A LEGO Jurassic World vadonatúj digitális másolata 19.99 USD-t (MSRP) fog fizetni. Ha más nem, a LEGO játékok mindig sok tennivalót adnak. Lehet, hogy a játékmenet alapvető, de elegendő ahhoz, hogy hosszú délutánokon és esős hétvégéken szórakoztasson téged és gyermekeidet, különösen olyan melléktevékenységekkel, mint a „Jurassic World” versenyei. 

Web / Thomas Hindmarch

Verseny: Dinoszauruszok vagy LEGO-k?

Ahogy Steven Spielberg projektjei szoktak lenni, sok a „Jurassic Park” spinoff, főleg a videojátékok világában. A legfrissebb az „Evolution”, egy üzleti szimulátor, amely lehetővé teszi a saját Jurassic Park megtervezését és felépítését, a kiállítandó dinoszauruszokkal kiegészítve. Lehet, hogy kissé unalmas a fiatalabb gyerekek számára, de rengeteg szeretetet mutat a dinoszauruszmodelljei iránt, és szórakoztató homokozó lehet számukra, hogy játszhassanak.

Egy másik lehetőség az idősebb gyerekek és tizenévesek számára a Telltale Jurassic Park: The Game 2011-ből, amely az eredeti 1993-as film eseményei során játszódik. Mint minden Telltale játék esetében, ez itt is egy választáson alapuló, párbeszéddel járó kalandjáték, ahol kiválaszthatja elsődleges szereplői döntéseit és reakcióit eseményeikre. Lassan haladhat, és nagyrészt fix úton halad - a döntéseinek rossz szokása, hogy mindig ugyanazt a következtetést vonja le, bármit is választ. keresztül.

Ha a LEGO konstrukció vonzotta Önt és gyermekeit, a LEGO széles körűen lefedte. Körülbelül egy tucat LEGO licenccel rendelkező játék létezik, a Gyűrűk urától a Marvel és DC szuperhősökig, a LEGO filmig, amelyek mind a játékkészlet-alapú, gyűjthető őrületben ütköznek a LEGO Dimensions-ban. Mire elfogynak a LEGO játékok a gyereked számára, vagy kinövik, vagy pénzből fogsz fogyni.

LEGO Marvel Super Heroes Review Végső Ítélet

Ha megragad, akkor egy ideig nem enged

A Jurassic Park sorozat nem a LEGO legnépszerűbb tulajdonsága, amelyet valaha is adaptáltak, de sok minden megtalálható itt a dinoszauruszokat, üldözős sorozatokat és a LEGO-kat kedvelő gyerekek számára. Néhány hiba és a tipikus képlet néhány hátrányt jelent, de ez nem elég a teljes élmény lebontásához.

Szemüveg

  • Termék neve LEGO Jurassic World

  • Termékmárka TT Fusion

  • Ára 19.99 USD

  • Megjelenés dátuma 2015. június

  • ESRB besorolás E

  • Játékosok 1-2

  • 40+ órás játékidő (a teljes befejezéshez)

  • A Warner Bros. Interactive Entertainment kiadó

  • Fejlesztői utazói mesék / TT Fusion