Másoljon zenét iPod-ról Mac-jére

Míg az Apple megszüntette az összes iPod gyártását az iPod touch kivételével, még mindig rengeteg régebbi iPod van használatban vagy elérhető, például iPod Classic, Nano és Shuffle. Az iPod készülékek nagyszerű eszközök a zene és más adathordozók tárolására, és sok felhasználó az egész zenei könyvtárat tartja iPod-ján.

Ha egy új Mac számítógépen szeretné élvezni az iPod dallamait, vagy ha elveszett vagy véletlenül törölt egy médiafájlt egy Mac-ről, akkor lehetősége van az iPod zenei könyvtárának, beleértve a filmeket és videókat, áthelyezésére, és ezeknek a fájloknak az iTunes könyvtárba történő visszahelyezésére. a Mac. A folyamat attól függ, hogy az iTunes milyen verzióját használja.

A cikkben szereplő információk csak régebbi iPod-okra vonatkoznak, ideértve az iPod Classic, a Nano vagy a Shuffle alkalmazást, az iPod touch és az iPhone készülékekre nem. Csak a legálisan megvásárolt iTunes-tartalom átadásával foglalkozunk.


ITunes 7-es vagy újabb verzióhoz

Ha az iTunes újabb verzióját használja, a folyamat egyszerű. Először akadályozza meg az iTunes szinkronizálását az iPod készülékével, majd helyezze át az iPod zenei könyvtárat a Mac számítógépére.

Megakadályozza az iTunes szinkronizálását az iPod készülékével

Mielőtt csatlakoztatná iPod-ját a Mac-hez, fontos, hogy szinkronizálás közben ne állítsa le az iTunes-t a zenék törléséről. Mivel nem tölthet le zenét iPodról az iTunes-ra, az eszköz csatlakoztatása felülírja az iPod zenei könyvtárát az iTunes könyvtár tartalmával, hacsak nem kapcsolja ki ezt a funkciót.

MacOS Catalina vagy újabb verziót futtató Mac számítógépek esetén nyissa meg az eszközt a Finderben, és törölje a jelölést Automatikusan szinkronizálódik, ha ez az iPhone csatlakozik.

Más macOS verziókban az iPod szinkronizálása előtt nyissa meg az iTunes alkalmazást iTunes> Beállítások. Válaszd ki a Eszközök fülre, és jelölje be a jelölőnégyzetet Az iPodok, iPhones és iPads automatikus szinkronizálásának megakadályozása. Válassza ki a OK és zárja be az iTunes alkalmazást.

Most már készen áll az iPod zenei könyvtárának a Mac-re történő átvitelére.

Vigye az iPod zenei könyvtárat Mac-re

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a Mac gépén.

  2. választ Fiók> Engedélyek> A számítógép engedélyezése.

  3. választ engedélyez. A számítógép most jogosult az átutalások elfogadására.

  4. Csatlakoztassa iPod-ját a Mac-hez a szinkronkábellel, majd válassza ki az eszközt.

    Ha az iPod meghajtó üresnek tűnik, fel kell fednie a számítógép rejtett fájljait és mappáit. Mac gépén tartsa lenyomva a Cmd + Shift + Időszak gombok a rejtett mappák be- vagy kikapcsolásához.

  5. A megjelenő ablakban válassza a lehetőséget Vásárlások átvitele. Ha nem látja Vásárlások átviteleválassza Fájl> Eszközök> Vásárlások átvitele [eszközről].

  6. A zene automatikusan átkerül az iPod-ról a Mac-re.


Az iTunes régebbi verzióihoz

Ha az iTunes 7 előtti verzióját használja, a folyamat egy kicsit bonyolultabb.

Tiltsa le a szinkronizálást az iTunes régi verzióiban

A szinkronizálás letiltásához tartsa lenyomva a Parancs + Opció gombokat, miközben az iPod-ot a számítógéphez csatlakoztatja. Ne engedje fel ezeket a gombokat, amíg meg nem jelenik az iPod kijelzője az iTunes alkalmazásban. Ez megakadályozza az iTunes automatikus szinkronizálását, amikor észleli az iPod-ot.

Ez a művelet csak a 7-nél korábbi iTunes verziókra vonatkozik. Ne hajtsa végre ezt a lépést, ha az iTunes 7-es vagy újabb verzióját használja. Lásd fentebb az újabb iTunes-ismétlésekkel kapcsolatos utasításokat.

Keresse meg és másolja a zenét

A zene Az iPod mappában találhatók a zenei, film- és videofájlok. A mappák képviselik a különböző lejátszási listákat, az egyes mappákban található fájlok pedig az adott lejátszási listához társított médiafájlok, zene, hangoskönyvek, podcastok vagy videók.

A fájlnevek nem intuitívak, de a belső ID3 címkék épek, így az iTunes el tudja olvasni őket.

  1. Csatlakoztassa iPod-ját Mac-jéhez, és kattintson duplán az iPod ikonra az asztalon, vagy válassza a ikont iPod neve a Finder ablak oldalsávjában.

  2. Nyissa meg a iPod vezérlés mappát.

  3. Nyissa meg a zene mappába. Az zene mappa tartalmazza a zene-, film- és videofájlokat.

  4. használat Kereső a fájlok megfelelő helyre történő áthúzásához, például egy új mappának az asztalon iPod helyreállt, Például.

  5. Húzza a zene mappát az iPod-ról az újonnan létrehozott mappába a Mac-en.

  6. A másolási folyamat megkezdődik. Az iPod-on lévő adatok mennyiségétől függően eltarthat egy ideig.

Adja hozzá a helyreállított zenét Vissza az iTunes alkalmazásba

Miután a fájlokat átmásolta az új mappába, helyezze vissza őket az iTunes alkalmazásba.

  1. választ preferenciák az iTunes menüből.

  2. Válassza ki a Részletes Tab.

  3. Helyezzen egy pipát a mellett Tartsa rendezetten az iTunes Music mappát.

  4. Helyezzen egy pipát a mellett Fájlok másolása az iTunes Music mappába könyvtárba történő felvételkor.

  5. választ OK.

  6. Az iTunes alkalmazásból filé menüből válassza ki Hozzáadás a könyvtárhoz.

  7. Keresse meg a helyreállított iPod zenét tartalmazó mappát.

  8. választ Nyisd ki. Az iTunes átmásolja a fájlokat a könyvtárába, és elolvassa az ID3 címkéket az egyes dalok nevének, előadójának, album műfajának stb. beállításához.