Mi az a viszály és hogyan működik?

A Discord egy ingyenes alkalmazás. Kombinálja az olyan szolgáltatások hangcsevegési aspektusait, mint a Skype és a Teamspeak, az Internet Relay Chat (IRC) és az azonnali üzenetküldési szolgáltatások szöveges csevegési szempontjaival. Önálló asztali vagy mobilalkalmazásként érhető el. A viszályt egy webalapú alkalmazáson keresztül is elérheti olyan böngészőkben, mint a Chrome és a Firefox.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Discord alkalmazásra vonatkoznak Windows, MacOS, Linux, iOS, Android és webböngészőkhöz.


Mire használják a viszályt?

A diszkordumot az online játékosok számára készítették, a hangcsevegési szolgáltatások, mint a TeamSpeak, a Mumble és a Ventrilo, ingyenes alternatívájaként. Ezek a szolgáltatások megkönnyítik a Voice over IP (VoIP) kommunikációt a játékklánok, céhek és más csoportok között. A játékokba beépített hangkommunikációs eszközök használata helyett, amelyek gyakran gyengébb minőségűek és nem rendelkeznek funkciókkal, a játékosok ezeket a szolgáltatásokat közös játékra használják.

Hátránya, hogy a legtöbb VoIP-szolgáltatáshoz szerver szükséges, ami általában nem ingyenes. Egyes tárhelyszolgáltatók ingyenes VoIP-szervert biztosítanak, ha rendes játékkiszolgálót bérelnek. A TeamSpeak, Mumble vagy Ventrilo szerver futtatásával azonban általában jár költség.

A Discord hasonló szolgáltatást kínál költségmentesen. A Discord alkalmazás ingyenesen letölthető, a Discord-fiókra való regisztráció ingyenes, és bárki létrehozhat egy Discord szervert ingyen.

A Discord prémium szolgáltatást kínál Discord Nitro néven. Ennek a prémium szolgáltatásnak a fizetése olyan jutalmakkal jár, mint a nagyobb képfeltöltések, valamint a Discord felhasználónévhez hozzáadott számok kiválasztásának lehetősége.


Hogyan kezdjük el a viszályt

A Discord használatának megkezdéséhez hozzon létre egy ideiglenes fiókot. Regisztrálhatja ezt a fiókot, hogy állandóvá tegye, vagy eldobhatja, ha végzett. Hozzáadhat avatárt vagy profilképet a fiókjához, de ez nem szükséges.

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen a Discord alkalmazás webhelyére.

  2. választ Nyissa meg a Discord-ot a böngészőben.

  3. Írja be a kívánt felhasználónevet, és válassza a nyíl jobb oldalán a szövegmezőt.

    A felhasználónévnek nem kell egyedinek lennie. Négyjegyű számmal fogják kombinálni, hogy megkülönböztesse az azonos nevet használó többi felhasználótól.

  4. Válassza ki a Nem vagyok robot jelölőnégyzetet, majd töltse ki a captchát, ha van ilyen.

  5. választ Tovább hogy azonnal megkezdje a Discord használatát, vagy válassza a lehetőséget Első lépések oktatóanyagként.

  6. Írja be e-mail címét és jelszavát, majd válassza a lehetőséget Igénylési számla a fiók regisztrálásához, vagy válassza az előugró ablakon kívül ezt a lépést.

  7. Kezdje el keresni a csatlakozáshoz szükséges közösségeket és szervereket.

Ha nem fejezi be a fiók létrehozását, a böngésző bezárásakor elveszik a fiók. Válassza a lehetőséget Igénylési számla, írja be e-mail címét, majd kövesse az e-mailben szereplő utasításokat a fiókja állandóvá tételéhez.

Amikor valaki meghívó linket ad egy szerverhez, kattintson a linkre a csatlakozáshoz.


Discord webes verzió vs Discord Desktop App

Discord Web App

  • Többé-kevésbé megegyezik az asztali alkalmazással.

  • A Push-to-talk csak akkor működik, ha a böngésző ablaka fókuszban van. Játék közben nem érhető el.

  • Nem igényel letöltést. Használja bárhol, bármilyen számítógépen.

Discord Desktop App

  • Nagyjából azonos a webes verzióval.

  • A Push-to-Talk és a játék megtekintése folyamatosan engedélyezett.

A Discord webes alkalmazásként érhető el, amely a legtöbb böngészőben fut. Letölthet asztali verziót is Windows, macOS, Linux, iOS és Android rendszerekhez. A Discord asztali és webes verziói funkcionálisan szinte minden szempontból megegyeznek, és szinte ugyanúgy néznek ki.

Néhány különbség van a Discord böngészője és asztali verziói között. Az asztali alkalmazásban a push-to-talk folyamatosan engedélyezve van. A webalkalmazásban a push-to-talk csak akkor működik, ha a böngésző ablaka fókuszban van, így játék közben nem érhető el. Az asztali verzió lehetővé teszi, hogy megmutassa ismerőseinek, milyen játékot játszik. A webes verzió legfőbb előnye, hogy nem igényel letöltést. Bárhol, bármilyen számítógépen használhatja, anélkül, hogy bármi letöltésre és telepítésre várna.

Ha sokat használ Discordot, akkor az asztali alkalmazás érdemes letölteni, de a webalkalmazás remek, mert leengedi a belépési sávot. Például, ha játékot játszik a barátaival, és egy külső játékost szeretne meghívni hangcsevegésre. Egy olyan szolgáltatással, mint a TeamSpeak vagy a Mumble, le kell töltenie az alkalmazást, létre kell hoznia egy fiókot, és meg kell adnia a szerver adatait. A Discord segítségével mindössze annyit tesznek, hogy rákattintanak a meghívó linkre, beírnak egy ideiglenes felhasználónevet, ha nincs, és készen állnak az indulásra.


Discord Mobile App

Az asztali és webes alkalmazások mellett a Discord iOS és Android alkalmazásként is elérhető. A Discord mobilalkalmazás hasonló megjelenést mutat, mint az asztali alkalmazás, de kisebb képernyőkön való működésre módosították. Ha szerveren van, csúsztassa jobbra az ujját a hang- és szövegcsatornák listájának megtekintéséhez, és balra csúsztatva a szerveren lévő tagok listáját.

A hangos csevegés a mobil Discord alkalmazásban úgy működik, mint az asztali alkalmazás. Használhatja barátaival vagy csapattársaival való kommunikációra, amikor olyan konzolon játszik, amely nem támogatja a Discord-et.

Ugyanolyan képességeid vannak, hogy beállítsd a többi felhasználó hangerejét, elnémítsd az embereket, hogy ne hallhasd őket, és némítsd magad, ha nem akarod, hogy a barátaid hallják, mi zajlik a házadban.

Letöltés:

iOS Android


Hogyan lehet csatlakozni egy kiszolgálóhoz viszályon

Bár a Discord sok olyan szerverrel rendelkezik, amelyhez bárki csatlakozhat, a rendelkezésre álló szerverekről nincs központi lista. A Discord kiszolgálóhoz való csatlakozáshoz gyakran szükség van a szerver egyik tagjára vagy rendszergazdájára, hogy linket adjon neked. Egyes szerverek állandó kapcsolatokkal rendelkeznek, mások egy napon belül lejárnak.

Ha van linkje egy Discord szerverre, válassza ki a linket, vagy csatlakozzon a Discord alkalmazáson keresztül:

  1. Nyissa meg a Discord alkalmazást, vagy nyissa meg a Discord alkalmazást egy böngészőben.

  2. Válassza ki a pluszjelet (+) a bal oldali ablaktáblán.

  3. választ Csatlakozzon egy szerverhez.

  4. Írja be a meghívó linket, majd válassza a lehetőséget Csatlakozik.

  5. Kiszolgáló elhagyásához kattintson a jobb gombbal a kiszolgáló nevére a Discord-ban, majd válassza a lehetőséget Kilépés a szerverről.

Hogyan lehet megtalálni a szervereket a csatlakozáshoz

Ha van egy Discord szerverrel rendelkező barátja, akihez csatlakozni szeretne, kérjen meghívót. Ha olyan közösség tagja vagy, amely Discord-ot használ, kérjen meghívót, vagy nézzen meg a közösségi webhelyen, a subreddit-en, a fórumon, a wikiben, vagy bárhol máshol, úgy gondolja, hogy állandó linket lehet tárolni.

A nyilvános szerverekre is kereshet, amelyekhez bárki csatlakozhat, a nagyító a Discord alkalmazás bal oldali ablaktábláján.

A Discord-közösségek megtalálásának másik módja, ha futtat egy lekérdezést a kedvenc keresőmotorján. Például, ha a Final Fantasy XIV játékot játszik, keressen rá final fantasy xiv diszkord szerver.

Hogyan lehet szervert létrehozni a viszályon

A Discordon szerverek létrehozása ingyenes, de először létre kell hoznia egy fiókot. Miután elkészítette fiókját, jelentkezzen be a Discord-ra a választott platformon, majd:

  1. Nyissa meg a Discord-et, és válassza a pluszt (+) az ablak bal oldalán.

  2. választ Hozzon létre egy szervert.

  3. Írja be a szerver nevét, és válasszon egy régiót.

  4. választ Teremt.

Szervere azonnal készen áll a használatra, és kap egy linket, amelyet megoszthat másokkal. Válaszd ki a Állítsa be ezt a linket, hogy soha ne járjon le jelölje be a jelölőnégyzetet, ha állandó linket szeretne létrehozni a közösségéhez.

választ Kérd meg az embereket a szerver oldaláról a meghívó link megtekintéséhez. Ha más szerverekről szeretne barátokat és embereket meghívni, kattintson a jobb gombbal a felhasználó ikonjára a Discord menüben, és válassza a lehetőséget Meghívás a szerverre > A szerver.

Kiszolgáló törlése viszályon

A létrehozott Discord szerver eltávolításához:

  1. Válassza ki a kiszolgálót a bal oldali ablaktábla listájából.

  2. Válassza ki a lefelé nyíl a szerver neve mellett.

  3. választ Szerverbeállítások a legördülő menüből.

  4. választ Szerver törlése.

  5. Írja be újra a kiszolgáló nevét, amikor a rendszer kéri.

  6. választ Szerver törlése megerősítéséhez.

A szerver törlését nem lehet visszavonni. Mielőtt levenné a Discord szervert, feltétlenül győződjön meg arról, hogy törölni kívánja.

Hogyan adhatunk barátokat viszályra

Nincs mód barátok keresésére e-mail cím vagy felhasználónév alapján, ezért szüksége lesz valakinek a teljes diszkord címkére, vagy barátkozni kell vele egy másik platformon, mielőtt hozzáadhatnád a Discordhoz.

Amikor regisztrál a Discordra, megad egy felhasználónevet. Ez csak egy része a Discord címkének. A választott név mellett a Discord négy számjegyet ad hozzá ebben a formátumban: Felhasználónév # 1234.

A Discord kezdőképernyőjének bal alsó sarkában keresse meg a teljes Discord címkét a felhasználóneve alatt.

Ha rendelkezik barátja teljes Discord címkéjével, beleértve a számokat is, küldhet ismerősének kérését:

  1. Nyisd ki Viszály.

  2. Válassza ki a FŐOLDAL ikonra a bal felső sarokban.

  3. választ barátok.

  4. választ Barát hozzáadása és írja be barátja teljes Discord címkéjét, majd válassza ki Küldje meg a barátja kérését.

  5. A barátod megjelenik a Függőben levő fülre, amíg el nem fogadják a kérést.

Hogyan lehet barátokat találni az egyéb szolgáltatások közötti viszályon

A Discord asztali verziója lehetővé teszi a Discord-fiók összekapcsolását más szolgáltatásokkal, például a Battle.net, a Steam és a Reddit szolgáltatásokkal.

Nem kell összekapcsolnia a fiókokat, de így könnyebben megtalálhatja ismerőseit. Egyes fiókok összekapcsolása, például az Xbox One, barátainak is lehetővé teszi, hogy lássák, mit játszanak a másik platformon.

Fiókok összekapcsolásához a Discordon válassza a lehetőséget Fiókok összekapcsolása a Barát hozzáadása képernyőn.

Ez lehetőséget ad arra, hogy kiválassza a csatlakozni kívánt fiók típusát. Azt is kiválaszthatja, hogy mely összekapcsolt fiókok jelenjenek meg a Discord-profilban.

Amikor összekapcsolja fiókjait, a Discord automatikusan kihúzza a barátok listáját a másik szolgáltatásból, és ellenőrzi, hogy valamelyik barátja részt vesz-e a Discord-ban. Ha talál valakit, küldhet baráti kérést.

Hogyan lehet csoportos hívásokat kezdeményezni a képernyőmegosztáshoz

A kiszolgálók mellett a Discord támogatja a közvetlen üzeneteket (DM), hogy privát módon kommunikálhassanak a barátaikkal, és a csoportos közvetlen üzeneteket, hogy kommunikálhassanak a kis baráti társaságokkal. Ezek külön-külön léteznek a kiszolgálóktól, így Önnek és barátainak nem kell ugyanannak a szervernek a tagjai lenni a funkció használatához.

Csoportos DM létrehozása barátaival privát hangcsevegéshez, videocsevegéshez és képernyőmegosztáshoz:

  1. Nyisd ki Viszály.

  2. Válassza ki a FŐOLDAL ikonra a bal felső sarokban.

  3. választ barátok.

  4. Válassza ki a Új csoport DM ikonra az alkalmazás jobb felső sarkában.

  5. Válassza ki a meghívni kívánt barátokat, majd válassza a lehetőséget Hozzon létre DM csoportot.

  6. Válassza ki a telefon ikon a hanghívás indításához. Vagy válassza a ikont videokamera ikonra a videohívás indításához.

    Ha folyamatban van egy hang- vagy videohívás, válassza a lehetőséget szoba ikont a webkamera bekapcsolásához, vagy válassza a ikont monitor ikonra a képernyő megosztásához.

  7. választ Hagyja a hívást hogy befejezze a hívást, ha kész.

Egyszerre legfeljebb tíz ember vehet részt a Discord group DM-ben, így kis csoportok számára ez egy jó módszer arra, hogy külön szerver létrehozása nélkül kommunikáljanak. Ha egyszerre több mint tíz embert akar hívni, hozzon létre egy hangcsatornát a Discord szerveren, és használja ezt inkább.