Mi a teendő, ha nem tudja aktiválni a használt iPhone-t?

Használt iPhone vásárlása néha problémákhoz vezet, amikor megpróbálja aktiválni az eszközt a szolgáltató hálózatán, mert az iPhone valaki más Apple ID-jét kéri, és nélküle nem fog működni.

Web


Mi történik: Aktiválási zár

Az a felhasználó iPhone, amelyet nem lehet aktiválni, általában az Apple Find My iPhone szolgáltatásának az Aktiválási zár nevű szolgáltatásának köszönhető. Az Activation Lock egy olyan biztonsági intézkedés, amelyet az Apple hozzáadott az iPhone-lopások kezeléséhez. Az Activation Lock előtt, ha valakinek sikerült ellopnia egy iPhone-t, és nem kapott elkapást, egyszerűen törölheti, viszonteladhatja és megúszhatja a bűncselekményt. Az Aktiválási zár megváltoztatta ezt.

Amikor a telefon eredeti tulajdonosa beállította a Find My iPhone alkalmazást az eszközön, az eszköz aktiválásához használt Apple ID azonosító a telefon adataival együtt az Apple szerverein tárolódik. Ezek a szerverek csak akkor aktiválják újra a telefont, ha az eredeti Apple ID-t használják.

Kelly Miller / Web

Letiltják az iPhone aktiválását vagy akár használatát, mert nincs meg az Apple ID felhasználóneve és jelszava, amelyet eredetileg a telefon beállításához használtak. Ez segít megelőzni a lopásokat: miért kell bajlódnia egy nem működő telefon ellopásával? Másrészt nem segít, ha törvényesen vásárolta a telefont.  

A legvalószínűbb, hogy az előző tulajdonos csak elfelejtette kikapcsolni az iPhone keresését, vagy megfelelően törölni az eszközt, mielőtt eladta volna (bár ez is annak a jele lehet, hogy ellopott eszközt kapott, ezért legyen óvatos). Csak fel kell venni a kapcsolatot az előző tulajdonossal, és pár lépést kell tennie.

Sok olyan webhely és szolgáltatás állítja, hogy az előző tulajdonos nélkül képesek eltávolítani az Aktiválási zár funkciót. Legyen nagyon-nagyon szkeptikus velük szemben.


Hogyan lehet eltávolítani az aktiválási zárat iPhone-on az előző tulajdonossal

Új iPhone használatához el kell távolítania az Activation Lock funkciót az előző tulajdonos Apple ID azonosítójának megadásával.

Kezdje úgy, hogy felveszi a kapcsolatot az eladóval, és elmagyarázza a helyzetet. Ha az eladó elég közel lakik hozzád ahhoz, hogy visszahozhasd hozzájuk a telefont, tedd meg. Miután az eladó kéznél van az iPhone, csak meg kell adnia Apple ID-jét az Activation Lock képernyőn. Ha ez megtörtént, indítsa újra a telefont, és folytathatja a szokásos aktiválási folyamatot.


Hogyan lehet eltávolítani az aktiválási zárat az előző tulajdonossal az iCloud használatával

A dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak, ha az eladó fizikailag nem fér hozzá a telefonhoz. Ebben az esetben az eladó az iCloud segítségével eltávolítja a telefont fiókjából a következő lépések végrehajtásával:

  1. Nyissa meg az iCloud.com webhelyet bármely eszközön.

     Web

    Ha az iCloud.com webhelyre lép be iOS-eszközén, és telepítve van az iPhone keresése, akkor megjelenik egy lehetőség a lehetőségre Nyissa meg az iPhone keresése lehetőséget. Koppintson erre a folytatáshoz.

     Web

  2. Jelentkezzen be a telefon aktiválásához használt Apple ID-vel.

  3. Kattints Keresse meg az iPhone-t.

     Web

  4. Kattints Minden eszköz. 

  5. Kattintson a telefonra, amelyet árulnak neked, majd kattints az "i" ikonra a részletek megtekintéséhez.

    Web

  6. Kattints Eltávolítás a fiókból. Lehet, hogy az előző tulajdonosnak kell lennie Törli először az eszközt, ha még nem tették meg (lásd alább).

Ha ez megtörtént, indítsa újra az iPhone-t. Ha folytathatja a szokásos aktiválási folyamatot, akkor jó.


Mi a teendő, ha a Kezdőképernyő vagy a Jelszó képernyő van jelen

Attól függően, hogy az előző tulajdonos mit tett vagy mit nem tett, lehet, hogy Ön sem az Aktiválás zár szakaszában van. Ha bekapcsolja új telefonját, és vagy az iPhone kezdőképernyőjét, vagy a jelszó zárolási képernyőjét látja, az eladó nem törölte megfelelően a telefont, mielőtt eladta volna neked.

Ebben a forgatókönyvben az eladónak törölnie kell az eszközt az aktiválás előtt. Az előző tulajdonosnak a következőket kell tennie:

  • Ha a telefon iOS 10 vagy újabb rendszert futtat, az eladónak ki kell jelentkeznie az iCloudból, majd a következővel törölnie kell az eszközt beállítások > általános > vissza > Erase All Content and Settings.
  • Ha a telefon iOS 9 rendszert futtat, az eladónak mennie kell ehhez beállítások > általános > vissza > Erase All Content and Settings és kérésre adja meg Apple azonosítójukat.

Amikor a törlési folyamat befejeződött, a telefon készen áll az aktiválásra.


IPhone törlése az iCloud használatával 

Ha az előző tulajdonos nem törölte megfelelően az iPhone-t, és nem tudja fizikailag eljuttatni a telefont az eladóhoz, az eladó az iCloud segítségével törölheti azt. Ehhez ellenőrizze, hogy az aktiválni kívánt telefon csatlakozik-e egy Wi-Fi vagy mobilhálózathoz, majd kérje az eladót, hogy kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg az iCloud.com/#find webhelyet.

  2. Jelentkezzen be azzal az Apple ID-vel, amelyet az Ön által eladott telefonon használt.

  3. Kattints Minden eszköz.

  4. Válassza ki azt a telefont, amelyet árulnak Önnek.

  5. Kattints Töröld az iPhone-t.

  6. A telefon törlése után kattintson a gombra Eltávolítás a fiókból.

  7. Indítsa újra a telefont, és képesnek kell lennie a beállítására.

IPhone törlése a Find My iPhone alkalmazás segítségével

Ugyanez a folyamat az iPhone i törléséhez, amelyet az iCloud használatával hajtottak végre az utolsó szakaszban, elvégezhető a Find My iPhone alkalmazás segítségével, amely telepítve van egy másik iPhone-ra. Ha az eladó ezt szeretné, akkor csatlakoztassa a megvásárolt telefont Wi-Fi-hez vagy mobilhálózathoz, majd kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Indítsa el a Find My iPhone alkalmazást.

  2. Jelentkezzen be azzal az Apple ID-vel, amelyet az Ön által eladott telefonon használt.

  3. Válassza ki azt a telefont, amelyet eladtak neked.

  4. Érintse Töröld az iPhone-t.

     Web

  5. Érintse Töröld az iPhone-t (ugyanaz a gomb neve, de egy új képernyőn).

     Web

  6. Írja be Apple azonosítójukat.

  7. Érintse Törli.

  8. Érintse Eltávolítás a fiókból.

  9. Indítsa újra az iPhone készüléket, és kezdje el a telepítést.

Hogyan lehet elkerülni az aktiválási zárat iPhone értékesítésekor

Ha el akarja adni az iPhone készülékét, akkor nem akarja, hogy zavarja az eladó, aki elmondja, hogy nem kapcsolta ki az Activation Lock funkciót. Győződjön meg róla, hogy zökkenőmentes tranzakciót hajt végre az összes megfelelő dolog elvégzésével, mielőtt eladná iPhone készülékét.