Mi a teendő, ha a Windows 10 beállításai nem működnek?

Ha a Windows 10 beállításai nem működnek, akkor ez többféle módon nyilvánulhat meg:

  • A beállítások nem nyílnak meg.
  • A beállítások a nyitás után nem működnek.
  • A Beállítások ikonra kattintva a Beállítások helyett az Áruház alkalmazás nyílik meg.

Ez a probléma gyakran a Windows frissítése után jelentkezik.

Ez a probléma csak a Windows 10 rendszerre vonatkozik.


A Windows beállításainak nem működése oka

Ha a Windows 10 nemrégiben frissült, frissítési hiba, sérült rendszerfájlok vagy sérült felhasználói fiók fájlok okozhatják a problémát.

Westend61 / Getty Images


A Windows 10 beállításainak működése

Ha problémái vannak azzal, hogy a Windows-beállítások nem működnek, néhány dolgot kipróbálhat, amelyek életre kelthetik őket.

  1. Mielőtt bármi mást tenne, indítsa újra a számítógépet. Ez a lépés gyakran kijavítja az operációs rendszer hibáit. 

  2. Próbálja ki a Beállítások megnyitásának különböző módjait. Először válassza ki a Start Menu a képernyő bal alsó részén, és válassza a lehetőséget beállítások, és meg kell nyitnia a Beállítások alkalmazást. Ha ez nem működik, akkor kattintson a jobb gombbal a gombra Start Menu és kiválasztja beállítások a menüből.

    A Beállítások alkalmazáshoz tartozó billentyűparancs a győzelem+I.

    Válassza ki a Action Center ikonra a tálcán és válassza ki Minden beállítás a Műveletközpont.

    Ha ezen módszerek bármelyike ​​működik, válassza a Windows Beállítások menüpontot Frissítés és biztonság > Elhárítása. Folytassa a felsorolt ​​problémák bármelyikével, amely megfelel a tapasztalt problémának.

    Ha egyik módszer sem működik, próbálkozzon az alábbi megoldásokkal. 

  3. Hiányzó vagy sérült rendszerfájlok kereséséhez futtasson rendszergazdaként egy rendszerfájl-ellenőrzést. A Parancssoron belül hajtsa végre sfc / scannow. Miután a rendszerfájl ellenőrzése befejeződött, indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a Beállítások működnek-e. 

    Mi a parancssor a Windows rendszerben, és hogyan nyithatom meg?

  4. Töltse le és futtassa a Windows Update hibaelhárítót. Az eszköz futtatása után indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a Beállítások most megfelelően működnek-e.

    Frissítse a Windows 10 hibaelhárítóját

    Szükség lehet rendszergazdai engedélyekre a hibaelhárító futtatásához. Ha szükséges, frissítsen egy fiókot rendszergazdai állapotra. 

  5. Telepítse újra a beállítások kb. Nyissa meg a Parancssorot, majd hajtsa végre:

    Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

    Ha ezt a módszert használja, akkor valójában újra regisztrálja és újratelepíti az összes Windows 10 alkalmazást.

    Indítsa újra a Windows rendszert, és ellenőrizze, hogy a Beállítások alkalmazás működik-e. 

  6. Jelentkezzen be számítógépére egy másik felhasználó bejelentkezési adatainak használatával. Győződjön meg arról, hogy a felhasználónak rendszergazdai jogai vannak. Ha ez a fiók nem ütközik problémákba, hozzon létre egy új fiókot magának, és törölje az eredeti fiókot.

    Az új fiók létrehozásához kattintson a gombra Keresés és típusa cmd. Jobb klikk Parancssor, és válassza ki Futtatás rendszergazdaként. Írja be a parancssorba net user newusername új jelszó / add. (Cserélje le az új felhasználónév és az új felhasználó jelszót a tényleges felhasználónévre és jelszóra.)

    Ezután írja be a következő parancsot az új felhasználó rendszergazdává tételéhez: net localgroup adminisztrátorok Admin / add. Ezután jelentkezzen ki az aktív fiókból, és jelentkezzen be az újba. 

  7. Végső megoldásként szükség lehet a Windows 10 újratelepítésére. 

    Ez a módszer mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Csak akkor használja ezt a lehetőséget, ha tudja, hogy a merevlemez megfelelően működik, és kimerítette a fenti hibaelhárítási tippeket.

  8. Ha ezek után is problémák merülnek fel, fontolja meg szakemberrel való konzultációt a számítógép javítása érdekében.