Tud-e beszerezni FaceTime-et Windows és PC-khez?

Nem, a Windows-felhasználók nem használhatják a FaceTime-et Windows gépeken (vagy Androidon). A FaceTime egy videocsevegési szolgáltatás az Apple által készített eszközökhöz. Windows felhasználók számára nincs mód a FaceTime használatára Windows PC-ken.

Számos alkalmas alternatíva létezik azonban a FaceTime for Windows számára, amelyek lehetővé teszik a barátokkal és a családdal való videocsevegést számítógépéről, telefonjáról vagy táblagépéről.

A cikkben található információk a Windows operációs rendszert futtató összes számítógépre és mobileszközre vonatkoznak.


Miért nem lehet beszerezni a FaceTime for Windows alkalmazást?

Amikor a vállalat 2010-es Worldwide Developers Conference konferenciáján bemutatta a FaceTime-ot, Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója azt mondta a résztvevőknek: "A FaceTime-t nyílt ipari szabványossá tesszük". Ez azt jelentené, hogy bárki létrehozhatna a FaceTime-sel kompatibilis szoftvert. Ez megnyitotta volna a kaput a külső fejlesztők előtt, hogy FaceTime alkalmazásokat hozzanak létre Windows és Android rendszerekhez.

Derek Abella / Web

Nem sokkal azután, hogy bemutatkozott az iPhone-on, az Apple hozzáadta a FaceTime támogatást a Mac-hez, hogy a felhasználók videohívásokat indíthassanak az iOS-eszközök és a Mac-ek között. Azóta kevés a vita a FaceTime nyílt szabványgá tételéről, ami azt jelenti, hogy nincs mód arra, hogy valaki, aki használja a Windows rendszert, FaceTime-hívást kezdeményezzen valakinek iOS-eszköz vagy Mac használatával.


A FaceTime for Windows és PC alternatívái

Annak ellenére, hogy az Apple FaceTime nem működik Windows rendszeren, vannak olyan programok, amelyek hasonló videocsevegési funkciókat kínálnak, és ezek a programok számos operációs rendszerben működnek. Mindaddig, amíg Önnek és annak a személynek, akinek hívni szeretné ezeket a programokat, videohívásokat kezdeményezhet egymással, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ.

A FaceTime for Android számos videocsevegési alternatívát is kínál.

  • Zoomolás: A Zoom egy fantasztikus videocsevegési alkalmazás, amelyet vállalkozások és magánszemélyek egyaránt használnak. Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, valamint az összes nagyobb webböngészőn keresztül működik.
  • Skype: Az egyik legszélesebb körben használt videocsevegési alkalmazás, a Skype MacOS, iOS, Windows, Android, Linux és más platformokon működik. A szoftver ingyenesen használható, és Skype-hívásokat külön költség nélkül rögzíthet. Lehetőség van közvetlenül felhívni a távolsági telefonszámokat további díjakért.
  • WeChat: Több mint egymilliárd felhasználóval a WeChat egy nemzetközi csalogatással rendelkező videocsevegő alkalmazás. Bár az Egyesült Államokban nem annyira ismert, a WeChat népszerű Kínában, ezért szükség lehet erre az alkalmazásra az ottani emberekkel való kommunikációhoz.
  • Google Hangouts: A Google Hangouts egy csevegési platform, amely szöveges és videocsevegési támogatást kínál az Android, a Chome OS, az iOS, a macOS és a Windows számára. Mivel integrálódik a Google ökoszisztémájával, videohívásokat kezdeményezhet a Gmail kezelőfelületéről.
  • siklás: A videohívásokon és a szöveges üzeneteken kívül a Glide segítségével rövid videoklipeket is rögzíthet, és később elküldheti ismerőseinek. Támogatja akár 50 fős csoportos csevegéseket is. A Glide a legtöbb Android, iOS és Windows eszközön működik.
  • imo: Ez a népszerű szöveges és videohívó alkalmazás Android, iOS és Windows rendszereken fut. Az imo használatával titkosítani kell a kommunikációt a nagyobb biztonság érdekében.
  • iMovicha: A FaceTime-hez hasonlóan az iMovicha 3G és 4G LTE mobilhálózatokon is működik, nem csak Wi-Fi-n. IOS, Windows Phone, Android, macOS és Windows rendszerekhez érhető el.
  • Viber: A Viber állítása szerint világszerte több mint 500 millió felhasználója van. Ez az alkalmazás ideális módja a nemzetközi kapcsolattartásnak az emberekkel. Nincsenek hirdetései, és több tucat nyelvet támogat.