PDI fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PDI fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy InstantCopy Disc Image fájl, amely a Pinnacle Systems InstantCopy DVD ripper programjával létrehozott lemez pontos másolata.

Előfordulhat, hogy PDI fájlja a PReS Document Creation Subroutines programhoz társul, vagy egy lemezképfájl, amelyet a PI ProcessBook szoftverrel Display Definition fájlként használnak.

A Microsoft PowerPoint egyes verziói a PDI kiterjesztést használják formátumként a PowerPoint fájlok importálásának és exportálásának támogatására, míg más PDI fájlok a Portable Database Image rövidítést jelentik, amely az adatok közzétételére és elemzésére szolgáló formátum.

PDI fájlok.

A PDI rövidítése számos szakkifejezésnek is, de egyik sem kapcsolódik fájlformátumhoz. Például a program és a hibakereső felület, az útvonalhiba mutató, a termékadatok indexe, a professzionális digitális képalkotás és a szakmai fejlődés - IP bizottság.


Hogyan nyitható meg egy PDI fájl

Bár most megszűnt, a Pinnacle Systems InstantCopy volt az elsődleges program, amely mind az InstantCopy Disc Image fájlformátumú PDI fájlok létrehozásához, mind megnyitásához használt.

Az ImgBurn egy ingyenes alternatíva, amely az ilyen típusú PDI fájlokat is megnyitja, de csak egy lemezre való írás céljából - az ImgBurn nem támogatja a lemezek PDI formátumú másolását (másolása), mint az InstantCopy tette. Az IsoBuster hasonló módon képes lehet megnyitni a PDI fájlokat is.

A PReS Document Creation alprogramok társítva vannak a PrintSoft-hoz, de nem vagyunk biztosak abban, hogy a PDI fájlok ott játszanak-e. Nem világos, hogy az ilyen típusú PDI fájlokat milyen konkrét programmal használják.

A PI ProcessBook a PDI fájlok megnyitására szolgál, amelyek Display Definition fájlok.

A Microsoft PowerPoint által a fájlok importálásához / exportálásához használt PDI fájlok természetesen ezzel a programmal megnyithatók.

A Microsoft Excel és a Panoratio szoftvere két lehetőség a hordozható adatbázis képfájlok megnyitására.

Ha még ezek után a javaslatok után sem tudja megnyitni a PDI fájlt, próbáljon meg olyan szövegszerkesztőt használni, mint a Notepad ++. Lehetséges, hogy a PDI fájl csak szöveges fájl, ebben az esetben a szövegszerkesztő megnyithatja és megjelenítheti a tartalmát. Ha azonban ez nem egy szöveges fájl, akkor a PDI fájljában lehet valamiféle olvasható szöveg, amely elmagyarázza, hogy milyen típusú programot használtak a létrehozásához ... és valószínűleg megnyitja azt is.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a PDI fájlt, de az nem megfelelő, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a PDI fájlokban, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót utasításokat a változás végrehajtására.


A PDI fájl konvertálása

Egy dedikált fájlkonvertáló eszköz általában elegendő a legtöbb fájltípus konvertálására, de ez valószínűleg csak a PDI fájlokra vonatkozik, amikor az InstantCopy Disc Image formátumról van szó.

Az ISOBuddy segítségével átalakíthatja az ilyen típusú PDI fájlokat ISO formátumba. Az ImgBurn program is működhet, és ha igen, akkor valószínűleg támogat további exportálási formátumokat, mint a BIN, IMG és a MINISO.

Kevéssé bízunk abban, hogy a fent leírt többi PDI-formátum bármelyike ​​átalakítható új formátumba. Ha azonban lehetséges, csak nyissa meg a PDI fájlt bármilyen szoftverben, amelyen megnyitható, és keressen egyfajta Fájl> Mentés másként vagy Export menüpontot.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Ha a fájlt a fent említett programokkal nyitja meg, és az nem konvertálódik a megfelelő fájlra, próbálja meg újra ellenőrizni a fájlkiterjesztést. Győződjön meg róla, hogy a ".PDI" felirat olvasható, és nem valami hasonló, például PDF, IDX vagy PDD.

Mind a négy fájlformátumhoz különböző programok szükségesek a megnyitásához, annak ellenére, hogy nevükben nagyon hasonlóak.

Ha úgy találja, hogy valójában nem egy PDI fájllal foglalkozik, keresse meg a meglévő fájlkiterjesztést. Hacsak nem rendkívül homályos formátum, valószínűleg megtudja, mely szoftverprogramok támogatják, és ha lehetséges, hogyan konvertálja a fájlt más formátumra.