ACT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ACT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Adobe Color Table fájl (más néven Color Lookup Table fájl), amelyet az Adobe Photoshop előre meghatározott színek gyűjteményének tárolására használ. Ha képet webes közzététel céljából ment el, hozzáadhat vagy eltávolíthat színeket a jobb minőségű kép vagy az alacsonyabb fájlméret elősegítése érdekében.

Ha nem ezt használja a Photoshop alkalmazással, akkor lehet, hogy van egy ADPCM tömörített audio fájlja. Ezek az ACT fájlok olyan audio fájlok, amelyeket egyes MP3 lejátszók és hangrögzítők használnak, és amelyek az adaptív differenciális impulzus kód modulációval tömörítik az audio fájlt.

Az Alma CAD / CAM dokumentumfájlok az ACT fájlkiterjesztést is használják. Ezek a fájlok olyan utasításokat tárolnak, amelyeket a 3D vágógépek használnak, hogy megértsék, hogyan kell valamit vágni.

Az ACT fájl lehet ehelyett egy Genesis3D Actor fájl, egy DS Game Maker Action fájl vagy egy FoxPro Documenting Wizard Action Diagram fájl.


ACT fájl megnyitása

Az Adobe Color Table fájlok az Adobe Photoshop alkalmazással nyithatók meg. Számos preset már szerepel a Photoshop telepítési könyvtárában, a " Presets en_US Mentés a webbeállításokhoz Színes táblák " mappában, de újakhoz ezeket importálhatja:

  1. Nyissa meg azt a képet, amelyre alkalmazni szeretné az ACT fájlt.

  2. Használja a Photoshop programot Fájl> Mentés webre ... menü az ACT fájl importálásához használt képernyő megnyitásához.

  3. Koppintson vagy kattintson a kis színű menü gombra a "Színtábla" szakasz jobb felső sarkában. Ebben a menüben válassza a lehetőséget Színtábla betöltése ... tallózással keresse meg a megnyitni kívánt ACT fájlt.

Ebben a menüben létrehozhat egy ACT fájlt is, hogy később mentse a beállításokat. Csak válassza ki a Színtábla mentése ... ha ezt meg akarja tenni.

Meg kell tudni nyitni az Adobe Color Table fájlt is az Adobe Illustrator alkalmazással.

Az ADPCM tömörített audio fájljai a Konvertor nevű Windows fájlkezelővel nyílnak meg, amely mindenféle fájltípust megnyit, beleértve az audio fájlokat, de a videókat, archívumokat, képeket és még sok mást is.

Az ACT fájlok, amelyek Alma CAD / CAM dokumentumfájlok, az Alma act / cut 3D, az Alma act / varrat és az Alma act / tubusok segítségével nyithatók meg.

A Genesis3D Actor fájlok a Genesis3D alkalmazással létrehozott 3D karakterek. Ez a program megnyithatja az ilyen típusú ACT fájlokat, de ugyanígy kellene az Autodesk 3ds Max és a chUmbaLum sOft MilkShape 3D is.

Ha az ACT fájlja inkább DS Game Maker Action fájl, akkor azt az Invisionsoft DS Game Maker programjával kell megnyitni, de sajnos nem találunk letöltési linket hozzá. A fájlt olyan játékműveletek tárolására használják, mint a hangok lejátszása vagy a grafika megjelenítése. Általában ACTX fájlokkal tárolják őket, amelyek leírják a műveletet.

A Microsoft megszűnt Visual FoxPro a FoxPro Documenting Wizard Action Diagram fájlok megnyitására szolgál.

Figyelembe véve az ACT kiterjesztéshez használt formátumok számát, valamint az ezeket a formátumokat megnyitó programok hosszú listáját, nagyon jól találhatja, hogy az egyik telepített program az alapértelmezett „nyitott” program az ACT végződésű fájlokhoz, de Ön inkább egy másik program lenne. Ebben az esetben a változtatáshoz olvassa el a Fájl társítások módosítása a Windows rendszerben című cikket.


ACT fájl konvertálása

A Photoshopnál használt ACT fájlok nem konvertálhatók más formátumba, a fenti fájlformátumok új formátumba menthetők, egyszerűen valószínűleg nem használhatunk fájlkonvertert erre. Ha a fájl konvertálható, akkor minden egyes program valószínűleg képes átalakítani saját ACT fájlját új formátumra. Például a Konvertornak képesnek kell lennie egy ACT audiofájl mentésére egy elterjedtebb audio formátumba, például MP3 vagy WAV.

Általában, ha egy program képes egy fájlt más formátumra konvertálni, akkor a Fájl> Mentés másként menü vagy az Exportálás vagy Konvertálás menü valamelyikén keresztül történik.